کد خبر: ۱۴۳۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - 2017February 27
تلاش وزارت بهداشت برای ساماندهی، بهبود و ارتقا کیفیت خدمات ارائه شده در مراکز درمان اعتیاد، ظاهرا منافع غیر متعارف تعدادی از افراد را به خطر انداخته است.

شفا آنلاین>اجتماعی>مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: تلاش وزارت بهداشت برای ساماندهی، بهبود و ارتقا کیفیت خدمات ارائه شده در مراکز درمان اعتیاد، ظاهرا منافع غیر متعارف تعدادی از افراد را به خطر انداخته است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر احمد حاجبی با اشاره به اظهارات اخیر یکی از پزشکان درمانگر اعتیاد مبنی بر تهدید وزارت بهداشت به قطع داروی صدها هزار بیمار مصرف کننده متادون گفت: هر گونه ورود وزارت بهداشت به حوزه درمان اعتیاد، تلاش برای ساماندهی، بهبود و ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده در مراکز درمان اعتیاد است. باید توجه کرد که اظهارات غیرکارشناسی، بی‌پایه و اساس و حتی در مواردی خلاف واقع از سوی برخی افراد در این خصوص و سوءاستفاده آنان از فضای سیاسی و برچسب زدن‌های امنیتی به متولیان اصلی ارائه این خدمات نشان‌دهنده این است که ظاهرا منافع غیر متعارف تعداد معدودی از این افراد به خطر افتاده است.

وی افزود: به هیچ وجه نمی‌توان به امر ساماندهی و نظارت بر توزیع دارویی مثل متادون که قابلیت این را دارد که مورد سوء استفاده و قاچاق قرار گیرد، آنهم با هدف ارتقاء کیفیت خدمات، توجه نکرد. همانطور که ملاحظه می‌شود ورود وزارت بهداشت به این حوزه اغلب و بلافاصله با عکس‌العمل‌هایی مثل تجمع، مصاحبه‌های غیرکارشناسی و اظهارات خلاف واقع مواجه می‌شود.

حاجبی ادامه داد: معمولا در هر گونه ورود به این موضوع با این مساله روبرو می‌شویم که شما می‌خواهید مراکز را تعطیل کنید یا اینکه بعضا اینگونه مطرح می‌شود که نتیجه این ساماندهی در نهایت با تعطیلی مراکز درمان با متادون خواهد بود. در صورتی که هدف قطع متادون و تعطیلی مراکز نیست، بلکه ساماندهی توزیع آن در فرآیند درمان است. یا اینکه می‌گویند شما باعث خروج بیماران از چرخه درمان خواهید شد و آنها را به عطاری‌هایی که متادون غیر تایید شده می‌فروشند سوق خواهید داد که به هیچ وجه هدف این نیست.

وی همچنین اظهار کرد: بر این اساس جهت دستیابی به اطلاعات درمان با این دارو در سطح کشور و سیاستگذاری صحیح بر مبنای این اطلاعات و نظم بخشی توزیع داروی متادون، سامانه‌ای به نام آیداتیس از ماه‌ها پیش راه‌اندازی شده است. این سامانه اطلاعات مربوط به بیمارانی که متادون دریافت می‌کنند را با استفاده از یک کد منحصر بفرد و غیرقابل بازیابی ثبت می‌کند. در شکل‌گیری این کد بخشی از نام و نام خانوادگی بیمار و بخشی از کد ملی وی مورد استفاده قرار می‌گیرد. منظور از غیر قابل بازیابی بودن این است که اطلاعات مربوط به بیماران فقط در همان مراکز ارائه دهنده خدمت نگهداری خواهد شد و تاکید بر این است که این کد به هیچ وجه قابلیت بازیابی را ندارد. در نتیجه اصل رازداری که از اصول مهم اخلاق پزشکی است، رعایت می‌شود.

حاجبی گفت: مراکزی که بر اساس ضوابط عمل می‌کنند، معمولا برخوردی منطقی با موضوعات مربوط به ساماندهی دارند و مانند عده‌ای دیگر موضوع را به بیراهه نکشانده و هدف ساماندهی را تحریف نمی‌کنند. بدین ترتیب است که تا کنون بیش از ۵۰۰۰ مرکز در سامانه ثبت نام کرده‌اند.

وی در پایان گفت: اخیرا نیز با نمایندگان کانون درمانگران اعتیاد جلساتی داشته‌ایم و نقطه نظرات آنها را در این خصوص دریافت کرده‌ایم و سعی کردیم تا آنجایی که به اصل ساماندهی و خدمات استاندارد مراکز درمان اعتیاد خدشه‌ای وارد نشود، خواسته‌های ایشان مورد توجه قرار گیرد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: