کد خبر: ۱۳۵۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۳:۳۰ - ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 20
مهم‌ترین علت تاول، اصطکاک و سایش نامناسب بین پوست پا و کفش یا هر چیزی است که با پا در تماس است.
شفا آنلاین: این تماس و سایش مکرر موجب می‌شود لایه رویی پوست از لایه زیرین جدا شود. با جدا شدن این دو لایه از یکدیگر بین آنها مایع میان بافتی جمع شده و تاول به‌وجود می‌آید

به گزارش شفا آنلاین: تاول بیشتر در مواقعی دیده می‌شود که فرد از کفش جدیدی استفاده می‌کند که کاملا فیت پایش نیست.

       در کسانی که مسافت‌های زیادی راه می‌روند یا می‌دوند، تاول پا بیشتر دیده می‌شود، به‌خصوص اگر برای راه رفتن یا دویدن از زمین های شیب‌دار استفاده شود. در هوای گرم و مرطوب احتمال تاول زدن پوست‌پا بیشتر می‌شود. همچنین وقتی بعد از مدتی دوری از ورزش شروع به ورزش شدید می‌کنیم، ممکن است پاهای‌مان تاول بزنند.

چگونه از تاول زدن پای خود جلوگیری کنیم؟
        مطمئن شوید کفشی که می‌پوشید فیت و اندازه پای شماست.

        روی پوست نقاطی که احساس می‌کنید ممکن است تاول بزند، چسب بزنید. چسب به عنوان یک پوست دوم پوست اصلی شما را حفاظت می‌کند. برای این کار می‌توانید از چسب زینک اکسید پارچه‌ای استفاده کنید. مراقب باشید که چسب در حین چسبیدن به پوست چروک بر ندارد یا دو نوار چسب کنار هم روی یکدیگر نیفتند چون برجستگی‌های به‌وجود آمده خود می‌تواند موجب تاول شود.

داخل کفش یا پوتین خود دست بکشید و مطمئن شوید سطح داخلی آن صاف و بدون برجستگی است.
پوتین خیس خود را در کنار هیتر یا رادیاتور خشک نکنید. این کار موجب چروکیده شدن و تغییر شکل چرم آن می‌شود.
پای خود را خشک نگه دارید. پای مرطوب زودتر تاول می‌زند.
کفش یا جوراب خیس را نپوشید.
به‌طورمرتب جوراب‌های خود را عوض کنید و در صورت نیاز از پودر برای خشک نگه داشتن پا استفاده کنید.
اگر پایتان زیاد تاول می‌زند سعی کنید دو جوراب روی هم بپوشید.

        اولین نشانه شروع تاول زدن پا، قرمز شدن پوست است. با دیدن این علامت روی پوست آزرده را چسب بگذارید تا از سایش بیشتر کفش به پوست جلوگیری کنید. جوراب‌ها را عوض کرده و پای خود را خشک نگه‌دارید.

درمان تاول پا
        اگر تاول کوچک است کاری به آن نداشته باشید. روی آن را با کمی پماد چرب کنید تا اصطکاک روی آن کم شود. اگر تاول کمی بزرگتر است فقط کافی است روی آن را پانسمان کنید. تاول بعد از مدتی خودبه‌خود پاره می‌شود ولی شما این کار را تسریع نکنید.

        در مورد تاول‌های بزرگ، ابتدا یک سوزن باریک را روی شعله داغ کنید تا استریل شود. بعد از سرد شدن، سوزن را به آرامی از کنار تاول وارد آن کنید تا سوراخ شود. چند سوراخ در چند محل کنار تاول ایجاد کنید. سوراخ‌ها را با نوک سوزن کمی باز کنید تا نتواند دوباره خودبه‌خود بسته شود. با فشار اندکی به تاول، محتویات آن را خارج کنید. به لایه پوستی روی تاول کاری نداشته باشید و اجازه بدهید روی پوست زیرین بنشیند. روی آن را پانسمان کوچکی گذاشته و چسب بزنید. اگر محتویات تاول خونی است به هیچ وجه تاول را پاره نکنید.

اکثر تاول‌های پا بعد از 7-3 روز خوب می‌شوند.سپید
مهرداد منصوری
ارتوپد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: