کد خبر: ۱۳۳۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 07
اهمیت نوروساینس در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست و پیشرفت هایی که در این حوزه به خصوص با استفاده از فناوری های جدید برای شناخت در حال انجام است، تحول بزرگی را در دنیای امروز ایجاد کرده است.

شفا آنلاین:دبیرستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی گفت: پیشرفت های ایران در حوزه علوم شناختی قابل توجه است اما با توجه به توسعه جهانی این علم و کارکردهای گسترده آن باید تلاش بیشتری در این حوزه صورت گیرد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر کمال خرازی روز چهارشنبه در پنجمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در مورد وضعیت علوم شناختی در جهان گفت: اهمیت نوروساینس در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست و پیشرفت هایی که در این حوزه به خصوص با استفاده از فناوری های جدید برای شناخت در حال انجام است، تحول بزرگی را در دنیای امروز ایجاد کرده است.
وی افزود: انتظار می رود کشف اسرار مغز و کارکردهای عالی شناختی مغز در این قرن بتواند تاثیرات شگفت انگیزی را در حوزه های مختلف مانند اختلالات مغزی و روانی، جنبه های مهندسی تحریک عمقی مغز، کاشت الکترود در مغز در پی داشته باشد و سامانه های مصنوعی بتوانند جنبه های مختلف مغز انسان را مورد بررسی قرار دهند.
خرازی افزود: علوم اعصاب شناختی همچنین در بخش های مختلف اجتماعی و نظامی نقش آفرین است و به همین جهت امروزه در کشورهای مختلف جهان سرمایه گذاری های عظیمی در رابطه با پروژه های مرتب با علوم شناختی صورت می گیرد.
وی با بیان این که کشورهای اروپایی، ژاپن، چین، استرالیا، کانادا و کره از جمله کشورهایی هستند که در این زمینه سرمایه گذاری های زیادی کرده اند، ادامه داد: بنابراین کشورهایی که از نظر علمی توانایی لازم را در این حوزه دارند برای مطالعه مغز و شناخت، سرمایه گذاری های بزرگی انجام داده اند.
خرازی افزود: همچنین در زمینه آینده پژوهی و اینکه علوم اعصاب شناختی می تواند چه تحولاتی را در زندگی انسان ایجاد کند، به طور کلی و جمعی برنامه های جامعی در کشورهایی مانند آلمان، دانمارک و همچنین اتحادیه اروپا صورت گرفته است.
خرازی اظهار کرد: بنابراین به غیر از تلاش های جاری در جهان برای توسعه این دانش و زیرساخت های آن در زمینه تاثیرات علوم شناختی در زندگی آینده بشر، برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های گسترده نیز صورت گرفته و همچنان نیز این روند ادامه دارد.
دبیر ستاد توسعه علوم شناختی در رابطه با وضعیت علوم شناختی در ایران نیز گفت: در چند سال گذشته تلاش های خوبی در زمینه ارتقای حوزه علوم شناختی در کشور صورت گرفته است که از جمله آن تصویب سند راهبردی توسعه فناوری های علوم شناختی در سال 90 ، ذکر علوم شناختی به عنوان اولویت اول نقشه جامع علمی کشور، تاسیس ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و تاسیس آزمایشگاه نقشه برداری مغز است.
رازی اظهار کرد: علاوه بر تاسیس آزمایشگاه ملی حوزه علوم شناختی و توسعه زیرساخت های دانشگاهی، از نظر تاسیسات مورد نیاز برای مطالعه، از رساله ها و مقالات دانشجویان و اساتید هم حمایت می شود و همچنین در زمینه تربیت نیروی انسانی در داخل کشور و اعزام به خارج کشور برای دوره های دکترا و دوره های 6 ماهه و یک ساله و ایجاد ارتباطات بین المللی بین دانشمندان ایرانی و خارجی به منظور تبادل و انتقال دانش تلاش های زیادی در کشور در جریان است.
وی افزود: در ستاد توسعه علوم شناختی میز مشترکی بین ایران و برزیل ایجاد شده و با کشورهای روسه و چین نیز برنامه های مشترکی در دست اجرا است.
دبیرستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی همچنین خدمات شناختی این ستاد را یادآور شد و گفت: امروزه برای رفع کاستی ها، بازتوانی انسان ها و تقویت توانایی های شناختی، خدمات شناختی به صورت جدی در جهان پیگیری می شود، به طوری که گفته می شود آمریکا تا سال 2020 به یک بازار 6 میلیارد دلاری در این زمینه دست می یابد.
خرازی به انجام بررسی های شناختی همپای بررسی های جسمی در حوزه پزشکی برای افراد در جوامع مختلف اشاره کرد و افزود: این بررسی ها در بسیاری از کشورها به عنوان یک برنامه معمول در حال انجام است و با توجه به تاثیرات بسیار زیاد آن در زمینه تشخیص و درمان بیماری ها لازم است در کشور ما نیز به این موضوع پرداخته شود.
وی ادامه داد: به رغم تمام تلاش هایی که ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در زمینه های خدمات، تربیت نیروی انسانی و تولید ابزارها و فناوری های مورد نیاز این حوزه انجام داده است، در آغاز راه هستیم و لازم است تلاش های گسترده ای در این زمینه صورت گیرد تا همپای کشورهای پیشرو در حوزه تولید علم بتوانیم قدم برداریم.
پنجمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از امروز 17 آذر ماه به مدت سه روز در مرکز همایش های رازی تهران در حال برگزاری است
برچسب ها: اعصاب ، پیشرفت ، اسرار مغز
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: