کد خبر: ۱۳۱۶۵۱
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۱ آذر ۱۳۹۵ - 2016November 21
سنین نوجوانی همواره همراه با آموزش و یادگیری است و امروزه مشاهده و یادگیری آنان در بسیاری از مسائل در شبکه های مجازی اتفاق می افتد و این مسئله بسیار نگران‌کننده است.
شفا آنلاین:عطیه رضایی روانشناس بالینی  گفت: گرایش به فضای مجازی و استفاده از آن در همه اقشار جامعه رو به افزایش است.
به گزارش شفا آنلاین،وی آمار بالای استفاده از شبکه های اجتماعی در نوجوانان را نگران‌کننده عنوان کرد و گفت: معمولا دانش آموزان وقتی را که باید صرف مطالعه و مرور دروس کنند، بیشتر در فضای مجازی می گذرانند.

رضایی بیان کرد: سنین نوجوانی همواره همراه با آموزش و یادگیری است و امروزه مشاهده و یادگیری آنان در بسیاری از مسائل در شبکه های مجازی اتفاق می افتد و این مسئله بسیار نگران‌کننده است.

این روانشناس بالینی با بیان اینکه افراد در سنین نوجوانی همواره به دنبال دوست یابی، ایجاد ارتباط و تشکیل گروه های دوستانه هستند، افزود: در این سن تمایل به جدایی نوجوان از خانواده و ایجاد ارتباط دوستانه بیشتر است و این کار در فضای مجازی با امکانات بیشتر، مقیاس وسیع تر و فضایی جذاب‌تر رخ می دهد.

وی در ادامه صحبت‌هایش اضافه کرد: تنوع، امکانات زیاد و سهولت در استفاده از شبکه های اجتماعی موجب شده وقت زیادی از افراد به بطالت بگذرد.

رضایی تصریح کرد: شبکه های مجازی فرد را به دنیایی متصل می کند که به هیچ وجه مشابهش را در ساعات مدرسه نمی‌توان یافت و فرد یک شکاف عمده بین فضای خشک آموزشی و شبکه های اجتماعی مشاهده می کند.

این روانشناس بالینی بیان کرد: یادگیری صحیح باید به مرور همراه با تجربه، تمرین و تکرار باشد. اما مطالب و موضوعات آموزشی در شبکه های اجتماعی معمولا فاقد کارایی لازم هستند و عملا جریان یادگیری به طور صحیح اتفاق نمی افتد. در چنین شرایطی است که فرد دچار سردرگمی در فضای مجازی می شود.

رضایی اظهار داشت: انسان تشنه کسب اطلاعات است و فضای مجازی شرایطی را ایجاد کرده که فضای اطراف مملو از اطلاعات بی اساس و ناکارآمد شده است. 

این روانشناس بالینی عنوان‌کرد: آموزش استفاده موثر از شبکه های اجتماعی و کاهش مضرات ناشی از استفاده از آن در بین دانش آموزان، نیازمند یک کار جمعی و کمک خانواده و فضای آموزشی است.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌ها باید در خصوص استفاده نوجوان از فضای مجازی نظارت و مدیریت کافی را داشته باشند، تصریح کرد: نقش خانواده در شکل گیری شخصیت و علایق نوجوانان حیاتی است. امروزه ما شاهد والدینی هستیم که دائما از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، فرزندان چنین‌ شرایطی را می‌بینند و الگو‌برداری می‌کنند.

رضایی افزود: والدین نباید نوجوانان را در استفاده از فضای مجازی محدود کنند بلکه باید با برنامه‌ریزی درست برای فرزندشان و ایجاد قرارداد‌های رفتاری به منظور اختصاص زمانی معین برای استفاده از شبکه های اجتماعی و تعیین جریمه (محرومیت از یک چیز خوشایند) در صورت تخلف، نظارت نمایند.

این روانشناس بالینی در پایان یادآور شد: همچنین ایجاد جایگزین برای فضای مجازی و همراهی نوجوان در انجام تفریحات سالم می تواند در کاهش وابستگی وی به شبکه های اجتماعی موثر باشد چرا که گرایش شدید نوجوان به فضای مجازی می تواند ناشی از وجود شکاف ارتباطی بین والدین و فرزندان باشد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: