به گزارش شفا آنلاین،وی همچنین در خصوص مشاورههای ژنتیک تاکید کرد: چیزی به نام آزمایش ژنتیک نداریم بلکه برخی آزمایشها برای بیماریهای ژنتیکی تجویز میشود به این ترتیب لفظ ژنتیک کلی بوده و اطلاق آن به کلمه آزمایش کاملا اشتباه است.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: باید بدانیم تمامی افراد مراجعه کننده به مشاوره ژنتیک نیازمند انجام این آزمایشها نیستند و نیاز است که در این حوزه اطلاعرسانی کافی صورت بگیرد.
رضازاده همچنین درخصوص طرح «غربالگری پیش از ازدواج» سازمان بهزیستی کشور نیز عنوان کرد: در این طرح حتی مشاوره نیز انجام نشده بلکه تنها غربالگری صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: در جریان این غربالگریها پرسشگران از افراد نیازسنجی کرده و در صورت نیاز فرد را به مشاوره ژنتیک ارجاع میدهند و معمولا حدود 10 تا 15 درصد افراد ارجاع شده به مشاوره های ژنتیک، نیازمند انجام آزمایش هستند.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درخصوص میزان بودجه اختصاص داده شده به این طرح نیز اظهار کرد: حدود 20 میلیارد تومان بودجه تمامی برنامههای ژنتیک سازمان بهزیستی کشور است.
رضازاده درخصوص برنامههای ژنتیکی سازمان بهزیستی نیز تصریح کرد: در حال حاضر غربالگری پیش از ازدواج و همچنین غربالگری نوجوانان و جوانان به ویژه دختران دبیرستانی در 31 شهر 31 استان کشور در حال پایلوت است و علاوه بر آن 18 سال است که مشاورههای ژنتیک پس از ازدواج ، پیش از بارداری و حین بارداری در 240 مرکز ژنتیکی کشور به صورت داوطلبانه انجام میشوند.