کد خبر: ۱۲۸۷۷۷
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - 2016October 29
متاسفانه مردم دلبستگی و وابستگی را به یک معنا می دانند در صورتی که دو مقوله کاملا متفاوت با یکدیگر هستند.
شفا آنلاین: با تشخیص و تفکیک چند نشانه ساده در رفتار و گفتار عشق زندگیتان به راحتی می توانید از پایبندی رابطه تان تا آخر عمر مطلع شوید.
به گزارش شفا آنلاین،بسیاری از جوانان امروز به دنبال تجربه یک عشق شیرین و بی دردسر هستند تاجایی که حاضرند قید ازدواج و تشکیل زندگی مشترک را بزنند، اما تن به ازدواج بدون عشق ندهند، با این وجود خیلی از دختران و پسران در جستجوی عشق واقعی گاه از مسیر اصلی گمراه می شوند.

اکثر زندگی های امروزی زوجین، دیگر شوق و ذوق زندگی های گذشته را ندارد و مشغله های کاری و خانوادگی بهانه هایی است که دونفر برای این موضوع مطرح می کنند، اما واقعا کجای کار می لنگد، مگر می شود دیگر خبری از عشق لیلی ها و مجنون ها در دنیا نباشد؟

هرچند که علیرغم این موضوع بازهم برخی زوجین عشق خود را برترین و بی سابقه ترین عشق می دانند اما باور متخصصان چیز دیگری است به عقیده آنها زندگی های مشترک رنگ و بوی خود را به دلیل عدم شناخت کافی و تعریف درست عشق از دست داده اند و در صورتی که عشق واقعی انتخاب دیگر شاهد افزایش آمار طلاق های مختلفی همچون سفید یا توافقی نخواهیم بود. 

مجذوب شدن به چه قیمتی؟
علی باجلان متخصص روانشناسی و مشاور خانواده با اشاره به دلبستگی و وابستگی بعنوان دونوع متفاوت ازعشق اظهار داشت: متاسفانه مردم دلبستگی و وابستگی را به یک معنا می دانند در صورتی که دو مقوله کاملا متفاوت با یکدیگر هستند.

وی درباره دو تعریف متفاوت وابستگی و دلبستگی افزود: وقتی فردی آنقدر مجذوب کسی یا چیزی باشد که بدون آن نتواند به زندگی خود ادامه دهد به وابستگی تعبیر می شود اما دلبستگی یک پیوند یا احساس عاطفی است و متاسفانه بسیاری از زوجین عشق را از نوع وابستگی می خوانند.

به گفته این مشاور خانواده ، برای دلبسته شدن (از آگاهی و شناخت گرفته تا درک درست از باورها و افکار عشق) باید مدت زمان طولانی صرف شود اما وابستگی به سرعت اتفاق می افتد (که منطقی و عاقلانه نیست).

 با این رفتار عشقتان فرار می کند 
باجلان با اشاره به نشانه هایی که می توان دلبستگی یا وابستگی دو نفر به یکدیگر را تشخیص داد، گفت: بسیاری از جوانان در اوایل ازدواج، مدام یکدیگر را زیر ذره بین دارند و بعنوان مثال اگر همسرشان به جنس مخالف نگاه کند یا حتی حرفی بزند به شدت ناراحت می شوند، درواقع این مدیریت وکنترل در مراحل مقدماتی یک رابطه برای استحکام و پایبندی بیشتر به زندگی صورت می گیرد.

وی ادامه داد: فردی که بیش از حد طرف مقابلش را کنترل و محدود می کند یعنی به جای دلبستگی دچار وابستگی شده است.

این متخصص روانشناسی درباره نشانه دوم این امر اظهار داشت: برخی از افراد صرفا برای اینکه دائم عشقشان را نزد خود نگه دارند حاضر به انجام هرکار منطقی، غیرمنطقی و دادن باج های مختلف هستند، این مسئله در فرهنگ ما متاسفانه به عشق تعبیر می شود درحالی که از نظر ما رفتارهای بیمارگون است.

عشقی که برای فرار از تنهایی انتخاب می شود 
این مشاور خانواده بیان کرد: معمولا کسانی که وابسته هستند هیچ کاری را به تنهایی انجام نداده و برای تمام تصمیم گیری های زندگی خود از طرف مقابلشان نظرخواهی می کنند البته مشورت کردن جزو این امور محسوب نمی شود، از طرفی این گونه افراد، ناراحتی خود را از مسئله یا رفتاری بروز نمی دهند چون تصورشان بر این است که طرف مقابل آنها را به سادگی کنار می گذارد.

وی با بیان اینکه چنین رفتاری آگاهانه و ارزش مدار نیست، ادامه داد: درواقع فرد در وابستگی، تمام کارها و انتخاباتش از روی اجبار است در حالیکه این رفتار در دلبستگی کاملا با اختیار انجام می شود.

باجلان بیان کرد: افراد وابسته معمولا هیچ استقلال شخصی ندارند و نمی دانند با چه هدفی از کجا آمده و به کجا می روند.

عذرخواهی مداوم، اشتباهی به بزرگی نابودی زندگی 
باجلان گردن گرفتن تمام تقصیرها و مشکلات را در یک رابطه دو نفره، نشان دیگری از وابستگی دانست و عنوان کرد: هرچند که مقصر دانستن خود و عذرخواهی کردن مداوم از جانب یک فرد در تمام مشکلات کاری اشتباه است اما متاسفانه برای حفظ رابطه توسط یکی از زوجین بسیار دیده می شود.

به اعتقاد وی، علیرغم رفتار وابسته گونه، هنگام بروز یک مشکل در رابطه، هر دونفر باید به سهم خود مقصر شناخته شوند و از یکدیگر عذرخواهی کنند و اگر تنها یک نفر پیش زمینه آشتی و گردن گرفتن دعوا را برعهده گیرد، اشتباه است.

این متخصص روانشناسی اعلام کرد: در روابط عاشقانه از نوع وابستگی همواره ترس از دست دادن طرف مقابل وجود دارد و این رفتار باعث می شود افراد از خیلی رفتارها و اعتقادات خود به نفع دیگری دست بکشند.

به گفته وی، همچنین کسانی که وابسته هستند در اتفاقات عکس العملهای تکانشی (زود از کوره در می روند) از خود نشان می دهند که بعد از آن هم به زودی پشیمان می شوند. 

کلید یک زندگی پایدار در دستان این نوع عشق 
باجلان با اشاره به مراجعان خود اعلام کرد: متاسفانه بیشتر روابط عاشقانه بین زوجین از نوع وابستگی است چرا که آموزشهای لازم در این خصوص به جوانان داده نشده و آنها به حفظ ارزش ها و استقلالشان مسلط نیستند. درواقع معمولا فرهنگهای جمع گرا مانند فرهنگ ما به وابستگی تاکید دارد.

این روانشناس با تاکید بر عشق از نوع دلبستگی و اینکه دلبستگی یکی از ارکان مهم زندگی مشترک است، یادآور شد: زوجین در این نوع عشق علاوه بر شناخت کامل یکدیگر، رابطه احساسی دو نفره دارند که متاسفانه بین زوجین امروزی این امر کمتردیده می شود و از همین روی آمارهای طلاق و خیانت بالا رفته است.

وی افزود: وقتی عشق از نوع دلبستگی نباشد، افراد گمراه شده و به امید یافتن عشق واقعی وارد رابطه های مختلف می شوند در صورتی که لذت تجربه دلبستگی در هیچ رفتار و رابطه دیگری قابل مشاهده نیست. بنابراین خلاف تمام موارد مطرح شده به دلبستگی تعبیر می شود و می تواند زمینه ساز زندگی پایدار و محکم باشد.yjc
برچسب ها: روانشناس ، ازدواج ، عشق
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: