کد خبر: ۱۲۸۳۵۱
تاریخ انتشار: ۰۵:۱۵ - ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - 2016October 26
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) در طول 30 سال گذشته میزان چاقی در میان کودکان 2 برابر و در نوجوانان 4 برابر شده است.
شفا آنلاین: این میزان افزایش سبب بروز نگرانی‌هایی در حوزه سلامت شده است. جوانان چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به چاقی در دوران بزرگسالی و در نتیجه ابتلا به سکته، بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و برخی انواع سرطان‌ها هستند. بنابراین نیاز است تا استراتژی‌هایی جهت پیشگیری یا درمان چاقی در دوران کودکی یافته شود.

     به گزارش شفا آنلاین،  در مطالعه حاضر 84 کودک و نوجوان در سنین 7 تا 20 سال مطالعه شدند. از این تعداد 7 نفر اضافه وزن و 15 نفر وزن طبیعی داشتند، 27 نفر مبتلا به چاقی و 35 نفر مبتلا به چاقی شدید بودند.

       محققان، باکتری‌های روده و نمونه خون شرکت کنندگان را آنالیز کردند. نمونه خون به منظور بررسی میزان اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر که توسط برخی انواع باکتری‌های روده تولید می‌شوند، ارزیابی شد. توزیع چربی بدن افراد نیز با استفاده از MRI اندازه‌گیری شد.

       نتایج بررسی‌ها نشان داد 8 گروه از باکتری‌های روده با میزان چربی بدن مرتبط بودند. از این تعداد 4 گروه در کودکان و نوجوانان چاق بیشتر بودند و نسبت به باکتری‌های موجود در شرکت‌کنندگان دارای وزن طبیعی با کارایی بیشتری کربوهیدرات‌ها را هضم می‌کردند. 4 گروه دیگر باکتری‌های روده در کودکان و نوجوانان چاق به طور معنی‌دار کمتر بود.

       در خون کودکان چاق نسبت به کودکان با وزن طبیعی مقادیر بالاتر اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر وجود داشت و بین این اسیدهای چرب با تولید چربی در کبد ارتباط وجود داشت. این نتایج نشان می‌دهد کبد می‌تواند اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر را به چربی تبدیل کند و این چربی در بافت چربی تجمع می‌یابد. این امر می‌تواند معنی‌داری کودکانی را که دارای نوع خاصی باکتری‌های روده هستند در معرض خطر چاقی قرار دهد.

       نتایج این مطالعه می‌تواند به پیدایش راهکارهایی به منظور مقابله با چاقی در میان کودکان و نوجوانان کمک کند.سپید
منبع: Your Doctor
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: