کد خبر: ۱۲۴۹۸۶
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۰ - ۰۸ مهر ۱۳۹۵ - 2016September 29
شفا آنلاین>اجتماعی>شهریار خاقانی، دبیر انجمن پزشکان عمومی ایران درمورد نامه رئیس انجمن متخصصان پوست و محتوای آن یادداشتی نوشته که در ادامه می‌خوانید:

       «... لذا خواهشمند است ضمن رسیدگی به موضوع ترتیبی اتخاذ فرمایند که تخلفات http://shafaonline.ir/fa/services/3 همچون انجمن جراحان عمومی در مراجع ذی‌صلاح قانونی رسیدگی و مورد صدور حکم مقتضی قرار گیرد.»

       این بریده‌ای از نامه بلندبالای رئیس انجمن متخصصین پوست ایران است که در آن علاوه بر این‌که انحلال انجمن جراحان عمومی را تایید می‌کند (و با توجه به پیش‌زمینه‌ای که در متن نامه اشاره می‌کند، این انحلال را نتیجه فعالیت انجمن پوست می‌داند)، توصیه می‌کند با انجمن پزشکان عمومی ایران نیز بدین گونه رفتار شود و بزرگ‌ترین انجمن علمی گروه پزشکی کشور، انجمن پزشکان عمومی ایران، منحل گردد.

       متن نامه به‌طور آشکار نشان از پدید آمدن یک «نامدنیت اجتماعی» درون انجمن متخصصین پوست است. در وضعیت نامدنیت اجتماعی هر فردی منافع و مصالح خود را به‌عنوان مصلحت عمومی و ملی به جامعه تحمیل می‌کند و درصورتی‌که در این شرایط به اهداف خود دست نیابد، نسبت به گروه‌های مقابل رویکرد تخریبی و نابودگرانه می‌یابد؛ آنچه در این شرایط به‌حساب نمی‌آید، مصلحت عمومی و ملی جامعه و آنچه خطرناک است آسیبی است که درنهایت به خود آن جریان وارد خواهد شد. باید اندیشید که آیا کارگردان این حرکت افراطی و صنفی تنها یک انجمن و هیئت‌مدیره آن است که با جرات و جسارت بسیار در مقام قضاوت می‌نشیند و با یک رویکرد واپسگرایانه، در شرایطی که دولت و گروه‌های اجتماعی به رشد و گسترش انجمن‌های مردم‌سالار برخاسته از درون مجامع صنفی مهر تایید زده‌اند، با جسارت انحلال یک انجمن را تایید کرده و رای بر انحلال یک انجمن دیگر می‌دهد؟ در این صورت باید تاسف خورد از این‌که وقتی فرهیختگان این مرزوبوم نهادهای مردم‌سالار را برنمی‌تابند چه انتظاری است که طبقات دیگر اجتماعی در مقابله با رقبای خود به حذف فیزیکی روی نیاورند! سابقه نهادهای برخاسته از درون مردم در کشور ما زیاد نیست و حرکت‌های مدنی نیاز به تجربه در لایه‌های مختلف اجتماعی دارد. بنابراین هر از چند گاهی بروز رفتارهای غیر مدنی بعید نیست. در یک رفتار نامدنی همه‌چیز با تعصب ورزی کور و منفعت‌طلبی پیگیری می‌شود و هیچ رویکرد تساهل و همراهی با گروه‌های دیگر وجود نخواهد داشت. در یک رابطه غیرمدنی حقیقت «دیگری» را «من» تعیین می‌کند، اگر «دیگری» نپذیرد از «من» پیروی کند یک دشمن است و هر رفتاری مثل گستاخی، بی‌احترامی، خشونت‌ورزی (کلامی یا فیزیکی) و حتی بی‌اعتنایی که جزو رفتارهای نامدنی به شمار می‌آید در برابرش رواست. متاسفانه بسیاری از رفتارهای نامدنی اشاره‌شده در نامه رئیس انجمن پوست به چشم می‌خورد!

       گاهی انجمن‌های مردم‌سالار از هنجارهای مدنی فعالیت‌های اجتماعی آگاهی ندارند و وزارت بهداشت نیز از ظرفیت نهادسازی لازم و کافی برای سامان دادن انجمن‌ها برخوردار نیست، بنابراین جامعه نوپای مدنی که در جامعه پزشکی توسط انتخابات دموکراتیک شکل‌گرفته‌اند عرصه فعالیت‌هایی خواهد شد که با مصلحت‌جویی‌های صنفی و گروهی و شاید گاه هرج‌ومرج و قانون‌شکنی همراه می‌شود. همان‌گونه که خود این انجمن‌ها گاه زمینه‌ساز تجمعاتی هستند که قبل از اتخاذ رفتارهای مدنی صورت می‌گیرد. باعث افتخار است که انجمن پزشکان عمومی تاکنون از تمامی تلاش خود در اتخاذ رویکردهای مدنی استفاده کرده است و اعتراض‌های در کف خیابان را شایسته جامعه پزشکی نمی‌داند.

       بنابراین در توالی یک حرکت که در یک‌سر طیف آن حرکت‌های فردی یا وابسته به افراد وجود دارد و در انتهای آن انجمن‌های صنفی قرارگرفته‌اند، یا به بیان امروزی در حال گذار از سنت به مدرنیته هستیم، می‌توانیم شاهد اقدامات انجمن پوست باشیم که خود طی یک فرایند دموکراتیک شکل‌گرفته است اما در یک واپس‌گرایی به سنت خودکامگی، برای انحلال دیگر نهادهای دموکراتیک تلاش می‌کند. با توجه به مطالب پیش‌گفته، به نظر می‌رسد اگر انجمن‌های علمی و نهادهای تاثیرگذار دخالت نکنند، رویکرد فعلی انجمن پوست مبنی بر مبارزه با انجمن‌های رقیب و تلاش برای حذف آن‌ها، به انجمن‌های دیگر کشیده خواهد شد و تقاضای مکرر و متناوب «انحلال! انحلال!» آن‌ها در گوش انجمن‌های دیگر طنین‌انداز خواهد شد.فراموش نکنیم در عصبیت‌ها، کینه‌توزی‌ها، خشونت‌ها و دادوفریادها ضارب و مضروب هر دو قربانی هستند.سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: