کد خبر: ۱۲۳۸۸۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 20
شفا آنلاین>سلامت>عفونت گوش جزو عفونت‌های نسبتا شایع است که ابتلای به آن می‌تواند دلایل بسیار متفاوتی داشته باشد. معمولا ابتلا به عفونت گوش در بچه‌ها، شایع‌تر از بزرگسالان است.
به گزارش شفا آنلاین،بچه‌ها ممکن است در بسیاری از موارد و در صورت ابتلا به سرماخوردگی یا بیماری‌های عفونی دستگاه تنفس فوقانی، درجاتی از عفونت گوش را هم تجربه کنند. عفونت، باعث مسدود شدن دهانه شیپور استاش گوش می‌شود و اختلالی را در عملکرد طبیعی آن به وجود می‌آورد. شیپور استاش، لوله‌ رابطی بین گوش میانی و قسمت پشت بینی است. از طریق این لوله، تهویه گوش میانی برقرار می‌شود. با این حساب، هر عاملی که باعث اختلال عملکرد یا مسدود شدن شیپور استاش بشود، می‌تواند زمینه ابتلا به عفونت در گوش میانی را هم فراهم کند.

از طرف دیگر، افقی‌تر بودن این لوله در کودکان هم یکی دیگر از علت‌های شیوع بیشتر عفونت گوش میانی در آنها نسبت به بزرگسالان است. مسدود شدن شیپور استاش با تجمع مایع در ابتدای محل اتصال این لوله با گوش میانی، زمینه لازم برای ایجاد عفونت را فراهم خواهد کرد. به این ترتیب، حفظ عملکرد شیپور استاش، عامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به عفونت گوش میانی محسوب می‌شود. راه این پیشگیری هم مراجعه به موقع به پزشک برای درمان بیماری‌های مربوط به دستگاه تنفس فوقانی مانند انواع سرماخوردگی و آنفلوآنزاها است. 


ابتلا به عفونت گوش که می‌تواند هم در کودکان و هم در بزرگسالان اتفاق بیفتد، علایمی دارد که شما با دانستن این علایم، می‌توانید به‌موقع به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات درمانی لازم برایتان صورت بگیرد. به این ترتیب، شانس تشدید بیماری هم تاحد چشمگیری در شما کاهش خواهد یافت. ابتلا به لوزه سوم در بچه‌ها می‌تواند یکی از علایم بالقوه عفونت گوش در این گروه سنی باشد.

درواقع، بزرگ شدن لوزه سوم می‌تواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد و انسداد شیپور استاش و عفونت گوش ناشی از آن را به همراه داشته باشد. معمولا عفونت گوش در نوزادان، با علایمی مانند بی‌قراری و گریه‌های بدون دلیل آنها در کنار تکان دادن مداوم سرشان، خود را نشان می‌دهد. در سنین بالاتر،‌ کودک یا فرد بزرگسالی که به عفونت گوش مبتلا شود با شکایت از پری، گرفتگی، سنگینی و درد گوش‌های خود به پزشک مراجعه می‌کند.

معمولا در عفونت حاد، همان درد گوش جزو علایم شایع ابتلا به عفونت است اما زمانی که عفونت مزمن شود، ترشح چرکی از گوش، علامت شایع ابتلا به عفونت به حساب می‌آید. حتی گاهی در عفونت حاد گوش میانی،‌ درد ناشی از عفونت با پارگی پرده گوش و خروج ترشح چرکی تاحدی تخفیف پیدا می‌کند اما فرد باید برای درمان کامل عفونت به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند تا عفونت حاد او تبدیل به عفونت مزمن نشود. 

* این مطلب با همکاری دکتر ابراهیم رزم‌پا، متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه شده است
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: