وی افزود: به این منظور ۵هزار و ۸۰۰ نفر فرد بالای ۳۵ سال وارد مطالعه میشوند. در فازهای بعدی این مطالعه ارزیابیهای زیست محیطی نیز در این زمینه صورت میگیرد.
آقازاده ادامه داد: در این طرح کوهورت از افرادی که وارد مطالعه میشوند، تا چندین سال نمونهگیری خون و ادرار صورت میگیرد. این چنین طرحی ارزش مطالعه خواهد داشت و کار علمی بسیار خوبی است. با مشخص شدن نتایج این مطالعه به این نتیجه میرسیم که آیا خشکی دریاچه ارومیه در ایجاد سرطانها و بیماریهای پوستی تاثیر داشته یا خیر؟
وی ادامه داد: اظهارات مطرح شده درباره تاثیر خشکی دریاچه ارومیه بر بروز بیماریها در ساکنان این منطقه، به هیچ عنوان ثابت نشده است. نتایج این طرح کوهورت، مستندات قابل قبول و خوبی را برای دنیا و منطقه به دنبال خواهد داشت.
آقازاده تاکید کرد: البته دولت تلاش دارد که دریاچه ارومیه زنده شود. همچنین تاکید میکنم که بیماریها در این منطقه زیاد نیست.
سرانجام دستور وزیر بهداشت برای مباحث درمانی مصدومان شیمیایی سردشت
رییس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره دستور وزیر بهداشت در زمینه مباحث درمانی مصدومان شیمیایی سردشت، گفت: درمانگاه مصدومان شیمیایی سردشت در اختیار بنیاد شهید است. به دنبال دستور وزیر بهداشت قرار بود که اختیار و مدیریت این درمانگاه را به دست گیریم. جلسات متعددی هم در این زمینه داشتیم اما موفق نشدیم که این ساختمان را برای ارائه خدمات درمانی از بنیاد شهید بگیریم.
آقازاده تاکید کرد: در مجموع ما داروها و مباحث درمانی مصدومان شیمیایی را همواره تامین کردهایم و این روند بیتردید ادامه خواهد داشت، اما در عین حال گفتیم هرگاه اختیارات درمانگاه را به ما دادند ما نیز مدیریت را فراهم میکنیم. در مورد حضور متخصصان نیز تاکنون هر چه از ما خواستهاند، تامین کردهایم.
وی در این باره افزود: اگر ما بخواهیم مدیریت این درمانگاه را داشته باشیم شرطمان آن است که کار اجرایی از این درمانگاه بیرون رود، چرا که کار ما ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است.
آقازاده افزود: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بر سر قول وزیر بهداشت همچنان ایستاده است و خدمات را به نحو بسیار خوبی به مصدومان شیمیایی ارائه میدهد.