کد خبر: ۱۱۵۵۷۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۳ تير ۱۳۹۵ - 2016July 13
شفا آنلاین>سلامت>نزدیک به سه سال قبل پارکی ویژه بیماران اوتیسم در یکی از شلوغ‌ترین مناطق تبریز تحت عنوان پارک فرشتگان و با هدف ایجاد مکانی آرام و سرگرم کننده برای کودکان اوتیسم افتتاح شد.
به گزارش شفا آنلاین، با مرور زمان مشخص شد که پارک فرشتگان تنها نام اوتیسم را یدک می‌کشد و وجه تمایزی بین امکانات و تجهیزات این پارک با سایر مجموعه‌های تفریحی ویژه کودکان وجود ندارد، این در حالی است که کودکان اوتیسم به تجهیزات ویژه آموزشی و تفریحی نیاز دارند.

هم‌چنین واقع شدن این پارک در محدوده پارک ائل گلی، باعث شده تا عموم مردم بیشتر از بیماران اوتیسمی از این پارک استفاده کنند که همین شلوغی پارک، گلایه خانواده‌های بیماران اوتیسم را در پی دارد و آنان خواستار تعیین تکلیف پارک ویژه بیماران اوتیسم هستند.

پدر یکی از کودکان اوتیسمی می‌گوید: در تعطیلات عید فطر مرکز نگهداری کودکان اوتیسم تعطیل بود و باتوجه به سرماخوردگی و بی‌قراری فرزندم تصمیم گرفتیم به پارک فرشتگان که مسئولان از آن به عنوان نخستین پارک ویژه بیماران اوتیسم در سطح کشور یاد می‌کنند، برویم.

وی ادامه می‌دهد: پارک خیلی شلوغ بود و خانواده‌ها چادر زده بودند و حتی نیمکتی هم برای نشستن پیدا نکردیم! با نگاه‌های متعجبانه و ترحم گونه مردم نه تنها حال فرزندم بهتر نشد و بلکه بدتر هم شد، من و مادرش هم از این نگاه‌ها ناراحت شدیم.

وی خاطرنشان می‌کند: این پارک که برای کودکان اوتیسم احداث شده، جای مناسبی برای کودک اوتیسم من نبود! این موضوع را از مسئولان شهرداری پیگیری کردیم که در پاسخ به ما گفتند پارک دیگری را برای بیماران اوتیسمی در نظر می‌گیریم.

وی تأکید می‌کند: بیماران اوتیسمی به فضای ویژه و آرامی نیاز دارند و اختصاص چنین فضایی برای این بیماران مطالبه ما از مسئولان است.

محمدحسین حسن‌زاده، رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تبریز در این خصوص می‌گوید: پارک فرشتگان در زمان مدیریت قبلی احداث شده است و تنها به نصب تابلوی اوتیسم بسنده شده و تجهیزات خاص ویژه کودکان اوتیسم ایجاد نشده است.

وی با انتقاد از مکان‌یابی اشتباه این پارک، اظهار می‌کند: ائل گلی مال شهروندان است و به هیچ وجه نمی‌توانیم دورش حصار کشیده و آن را به جامعه‌ای خاص اختصاص دهیم.

حسن‌زاده ادامه می‌دهد: با خانواده‌های بیماران اوتیسم ارتباط دارم و از مشکلات‌شان باخبرم، از این رو با اداره سلامت شهرداری و معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار صحبت‌هایی را انجام داده‌ام و منتظر تخصیص بودجه لازم برای تجهیز یکی از پارک‌های تبریز برای بیماران اوتیسم هستیم.

وی تصریح کرد: دیگر اشتباه مسئولان گذشته را تکرار نمی‌کنیم و در انتخاب و تجهیز پارک ویژه اوتیسم از نظرات کارشناسان امر استفاده خواهیم کرد.

فریدون بابایی‌اقدم، یکی از اعضای شورای شهر تبریز نیز در این خصوص می‌گوید: پارک فرشتگان با تبلیغات گسترده رسانه‌ای و با عنوان اولین پارک ویژه بیماران اوتیسم در ایران، افتتاح شد که معتقدم مکان‌یابی آن اشتباه بود؛ چرا که به وجود آوردن مکان دنج و آرام در یکی از شلوغ‌ترین نقاط شهر امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه می‌دهد: این‌که محدوده پارک فرشتگان حصار بکشیم هم، فکر معقولی نیست؛ چرا که نمی‌توانیم درب بخشی از ائل گلی را بر روی مردم ببندیم.

این عضو شورای شهر تبریز اظهار می‌کند: معتقدم تجهیز کردن یکی از پارک‌های محدوده شهرداری منطقه یک تبریز برای بیماران اوتیسمی بهترین راهکار باشد، البته باید به مکان‌یابی آن توجه ویژه شود.

بابایی‌اقدم تصریح می‌کند: متأسفانه همواره با مشکل مکان‌یابی مواجه هستیم، به عنوان مثال، بخشی از پارک مسافر برای معلولان اختصاص یافته است که با در نظر گرفتن ترافیک آن منطقه، مکان مناسبی به شمار نمی‌رود.

این گزارش می‌افزاید: باتوجه به نیاز این قشر از جامعه، برای پارکی آرام و مجهز و به دور از نگاه‌های عجیب و ترحم گونه مردم، هم‌چنین کم بودن هزینه تجهیز یک پارک در مقایسه با درآمدهای شهرداری، ضروری است مجموعه مدیریت شهری در اسرع وقت به مطالبه این قشر  پاسخ دهد و شاهد حرکت فرهنگی به معنای واقعی آن باشیم.ایسنا

برچسب ها: اوتیسم ، پارک ، تکلیف
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: