کد خبر: ۱۱۴۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۱۹ تير ۱۳۹۵ - 2016July 09
شفا آنلاین>سلامت>رعایت اصول تغذیه ای متناسب با آب و هوا و سوخت و ساز بدن در داوطلبان کنکور از اهمیت بسیاری برخوردار است.

به گزارش شفا آنلاین،محمدرضا پوردستمالچی مشاور تحصیلی در روزهای آخر منتهی به کنکور سراسری در خصوص رعایت مسائل تغذیه ای داوطلبان چند توصیه داشت و گفت: هميشه بايد دريافت غذا با نيازهاي متابوليك (سوخت و ساز) بدن متناسب باشد، هم چنین استفاده از غذاهاي چرب را محدود كنيد، زيرا هضم این غذاها سخت تر است و باعث سنگيني و كسلي مي‌شوند و از غذاهاي پروتئيني به ميزان متناسب بهره جویيد؛ پروتئين‌هاي اساسي را در گوشت، جگر، حبوبات (عدس و لوبيا و ...) سويا و مانند آن‌ها مي‌توانيد به‌دست آوريد.

وی با بیان اینکه مواد هيدرات كربني با زنجيره‌ي فراوان مثل نان، برنج، سيب‌زميني، كشمش و فندق به ميزان متناسب استفاده شود، زیرا مواد قندي نياز اصلي فعاليت‌هاي مغزي را تأمين مي‌كنند،ادامه داد: حتماً در جلسه‌ي آزمون نيز مواد هيدرات كربني مثل شكلات، بيسكوئيت و... همراه داشته باشيد تا هنگام ضعف، از آن‌ها بهره گيريد.

این مشاور تحصیلی بیان کرد: استفاده از ميوه‌ها در اين فصل بايد متناسب باشد و حتماً ضدعفوني شده باشند؛ خوردن هندوانه، زردآلو، گوجه‌سبز اگر هم‌زمان صرف شوند، باعث ناراحتي‌هاي گوارشي خواهند شد.

پوردستمالچی با اشاره به اینکه خوردن گردو، پسته، بادام و فندق به ميزان مناسب (نه افراط) مفيد است، عنوان کرد: به دلیل  گرمای هوا و از دست دادن ميزان فراوان آب و املاح (نمك) حتماً به ميزان مناسب مايعات (به ویژه آب) و از نمك به ميزان مناسب در غذا استفاده كنيد. (بيماران كليوي، قلبي و فشار خون بالا از اين قانون مستثني هستند).

وی افزود: هرگز در رستوران‌ها و بيرون از منزل غذا نخورید؛ حتي از غذاهايي كه مدت زيادي بيرون از يخچال مانده‌اند نیز استفاده نشود.

این مشاور تحصیلی  گفت: از قرص‌هاي انرژي‌زا هرگزاستفاده نشود چراکه ضرر اين قرص‌ها از منفعت آن‌ها بيشتر است هم چنین به خاطر داشته باشید که بعد از هر وعده غذا بلافاصله مطالعه را شروع نكنيد، زيرا پس از هر وعده غذا جريان خون در اطراف دستگاه گوارش افزايش يافته و از كارايي هوش مي‌كاهد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: