کد خبر: ۱۱۴۵۵۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۱۴ تير ۱۳۹۵ - 2016July 04
شفا آنلاین>اجتماعی>رئیس دبیرخانه سالمندان با ضرورت تدوین برنامه‌های عملی برای مقابله با سالمندی و اینکه گیلان با ۱۱ درصد جمعیت سالمند پیرترین استان کشور است، گفت:سازمان نظام روانشناسی نیز برای موضوع اشتغال برای ۲۴۰ هزار دانشجوی روانشناسی را سر لوحه کار خود قرار دهد.
به گزارش شفا آنلاین،فرید براتی سده در نشست جامعه روانشناسی کشور که با هدف بسط خدمات روانشناسی در سطح جامعه برگزار شده بود به جایگاه روانشناسی سالمندی و اهمیت این دوره از زندگی افراد اشاره کرد و گفت: اگر همه زمینه‌های لازم را برای مقابله با بحران سالمندی پیش بینی نکنیم دچار خسران می‌شویم و در این خصوص سازمان نظام روانشناسی می‌تواند متولی برنامه ریزی برای مواجهه با سالمندی کشور باشد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 6 میلیون و 400 هزار نفر بالای 60 سال در کشور زندگی می‌کنند که همه آنها جمعیت سالمند به حساب می‌آیند، توضیح داد: شواهد نشان می‌دهد در حال حاضر فرزندان علاقه چندانی به نگهداری از پدر و مادر خود ندارند و همین امر ایجاب می‌کند تا برنامه‌های مدونی برای مقابله با پدیده سالمندی در نظر گرفته شود.

رئیس دبیرخانه سالمندان با بیان اینکه جمعیت سالمند کشور طی چند دهه گذشته چندین برابر شده است، اضافه کرد: جمعیت شناسان دلیل این امر دو عامل کاهش فرزندآوری و افزایش سن امید به زندگی است.

براتی سده در ادامه تربیت مشاوران سالمندان و ارتقا جایگاه روانشناسی سالمندی در کشور را از ضرورت‌های انکار ناپذیر جامعه برشمرد و افزود: در حال حاضر استان گیلان با 11 درصد جمعیت سالمند پیرترین استان کشور است و در بسیاری از استان‌ها در آستانه بحران سالمندی قرار داریم.

براتی سده با اشاره به طرح اشتغال که در وزارت تعاون در حال پیگیری است، افزود: بخشی از این طرح که به منظور ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی برنامه ریزی شده است باید به موضوع اشتغال دانشجویان روانشناسی اختصاص یابد تا بر اساس آن با ارائه آموزش‌های لازم افراد در قالب سازمان‌های مردم نهاد جمعیت‌های در معرض خطر را آموزش دهند که این آموزش‌ها باید سلامت روان جامعه و شیوه زندگی خانواده‌ها را هدف قرار دهد.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز برخورد با آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، خشونت، طلاق و ... یک رویکرد اجتماعی را می‌طلبد، ادامه داد: باید سازمان‌های مردم نهادی داشته باشیم که هر کدام بخشی از جامعه هدف را تحت پوشش قرار دهند که این برنامه ریزی باید از سوی بهزیستی انجام شود و سازمان‌های مردم نهاد محلی به صورت سازمان یافته نیازهای جامعه هدف را برآورده کنند. این طرح در 10 استان کشور آغاز شده و بودجه آن نیز تخصیص یافته است. به طوریکه تاکنون 45 هزار زن سالمند سالم که درگیر اعتیاد و دیگر ناهنجاری‌های اجتماعی نیستند تحت پوشش این طرح درآمدند.

براتی سده افزود: در آستانه یک تغییر و تحول اساسی در نظام روانشناسی کشور هستیم و سازمان نظام روانشناسی باید محل استقرار افرادی باشد که به استفاده از نظرات صاحب نظران اعتقاد داشته باشد.

وی گفت: حدود 100 سال از ارائه دروس روانشناسی در ایران می‌گذرد اما هنوز سازمان نظام روانشناسی به اهداف و ایده‌های متعالی خود نرسیده است به طوریکه جمعیت 240  هزار نفری دانشجویان روانشناسی امید به کار ندارند و سازمان نظام روانشناسی باید رسیدگی به این موضوع را سر لوحه کار خود قرار دهد.

براتی سده گفت: سازمان نظام روانشناسی در موضوع سلامت روانی و روحانی جامعه بسیار می‌تواند اثرگذار باشد و روانشناسی سالمندی پتانسیل به کارگیری بسیاری از دانشجویان روانشناسی را در خود دارد.

رئیس دبیرخانه سالمندان با اشاره به اینکه حدود 8،2 درصد از جمعیت ایران وارد دوره سالمندی شدند، بر ضرورت تهیه و تدوین برنامه‌ها و راهکارهای عملی برای مقابله با بحران سالمندی جمعیت تاکید کرد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: