کد خبر: ۱۱۳۴۰۳
تاریخ انتشار: ۰۵:۵۹ - ۰۶ تير ۱۳۹۵ - 2016June 26
شفا آنلاین>اجتماعی>سازمان پزشکان بدون مرز (MSF) اتحادیه اروپا را به استفاده ابزاری از کمک‌های مالی جهت کاهش تعداد مهاجران متهم کرد.
به گزارش شفا آنلاین،  این سازمان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین موسسات خیریه پزشکی که به مهاجران در سرتاسر اروپا کمک می‌کند، اعلام کرد که در اعتراض به سیاست شرم‌آور اتحادیه اروپا در قبال بحران پناهندگان به این قاره دیگر از این اتحادیه و کشورهای عضو کمک مالی قبول نمی‌کند.

       این سازمان که سابقه طولانی در ایجاد مسیرهای امن برای مهاجرت به قاره اروپا دارد، همراه با تعداد بی‌شماری از دیگر سازمان‌های بشردوستانه توافق انجام‌گرفته بین اتحادیه اروپا و ترکیه در ماه مارس سال جاری مبنی بر بازداشت و اخراج پناهندگان از یونان به ترکیه را به‌شدت محکوم کردند.

       سازمان ملل متحد نیز به یونان برای بهبود شرایط زندگی پناه‌جویان فشار می‌آورد. جروم اوبریت، دبیر کل بین‌المللی این سازمان خیریه گفت: «سازمان پزشکان بدون مرز ماه‌ها درباره عملکرد نامطلوب دول اروپایی در جلوگیری از مهاجرت پناه‌جویان به سمت اروپا به‌جای مساعدت و محافظت از جان آنها سخن گفته است.»

       توافق اتحادیه اروپا و ترکیه خود مفهوم «پناهنده» و محافظتی را که از او باید انجام شود، به خطر انداخته است. به علت این توافق حدود 8 هزار نفر از جمله صدها کودک بی‌سرپرست در حال حاضر در جزایر یونان گرفتار شده‌اند. این پناهندگان در صورت رد تقاضای پناهندگی بدون هیچ‌گونه مساعدت قانونی به کشورهایشان دیپورت خواهند شد.

       به گفته این سازمان شرایط نابسامان پناه‌جویان حاکی از هزینه‌های انسانی این توافق بحث‌برانگیز است. گرفتار شدن چندین ماهه مهاجران در اردوگاه‌های پرجمعیتی که روزانه زدوخورد، خشونت و آتش‌سوزی را به خود می‌بینند، از جمله نتایج نامطلوب این توافق است. از زمانی که قوانین جدید به اجرا درآمدند، تعداد بی‌شمار مهاجرانی که در قایق‌های قاچاقچیان از طریق دریای اژه خود را به اروپا می‌رسانند کاهش چشمگیری داشته است؛ اما پناه‌جویان سوری، افغان و عراقی همچنان به مهاجرت خود ادامه می‌دهند.

       از 3 هزار مرگ‌ومیر ثبت‌شده در سال جاری، اغلب تلفات در مسیر مدیترانه مرکزی بین لیبی و ایتالیا رخ داده است. موافقان توافق اتحادیه اروپا و ترکیه استدلال می‌کنند که این توافق با هدف کاهش غرق شدن پناه‌جویان در دریا صورت گرفته است. کمیسیون اروپا در نظر دارد که این توافق را در بیش از ۱۶ کشور آفریقایی و خاورمیانه نیز به اجرا بگذارد.

       آقای اوبریت می‌گوید: «سیاست جلوگیری از مهاجرت که به نام راه‌حل‌های انسان‌دوستانه به مردم فروخته می‌شود تنها درد و رنج مردم نیازمند را تشدید می‌کند. هیچ ‌چیز بشردوستانه‌ای در مورد این سیاست وجود ندارد. این وضعیت نمی‌تواند و نباید به هنجار تبدیل شود و باید به چالش کشیده شود. سازمان پزشکان بدون مرز از نهادها و دولت‌هایی که سیاستشان آسیب بسیاری به مردم می‌رساند هیچ‌گونه کمک مالی دریافت نخواهد کرد. ما از دول اروپایی می‌خواهیم که به ‌جای به عقب راندن مردم درمانده اولویت‌های خود را تغییر داده و میزان استقبال از پناه‌جویان و محافظت از جان آنها را افزایش دهند.»

       یک سخنگوی این سازمان گفت، امتناع این سازمان از دریافت کمک مالی از اتحادیه اروپا در تمامی پروژه‌های این سازمان در سرتاسر دنیا به‌سرعت اعمال خواهد شد. این سازمان اتحادیه اروپا را به ایجاد یک سنت و روال خطرناک محکوم کرد که هدف آن، تلاش برای به عقب راندن مهاجران و مجبور کردن آنها به باقی ماندن در کشورهای خود که ناامیدانه و از روی ناچاری قصد ترکشان را دارند و همچنین تحریک به بستن مرزها که منجر به بازگشت پناه‌جویان به قلمرو داعش در نزدیکی شهر اعزاز در استان حلب جایی که صد هزار غیرنظامی بین مرز بسته ترکیه و خطوط مقدم جبهه در شمال سوریه به دام افتاده‌اند، است.

       به گفته اوبریت، تلاش اروپا برای برون‌سپاری کنترل مهاجرت درحالی‌که مرزها در تمام مسیر به عقب در سوریه بسته هستند، یک اثر دومینو در پی خواهد داشت. او گفت: «مهاجران به‌طور فزاینده‌ای، جایی برای برگشت ندارند.»

       سازمان پزشکان بدون مرز در 18 ماه گذشته به مداوا و درمان حدود 200 هزار پناه‌جو در اروپا و در قایق‌های شناور در دریای مدیترانه پرداخته است و با پناهندگان سرتاسر قاره اروپا و همچنین در خاورمیانه و آفریقا همکاری می‌کند. این سازمان کلینیک‌هایی در مرزهای اروپا و در اردوگاه‌های پناهندگان احداث کرده و با به کار گرفتن 3 کشتی جستجو و نجات در دریای مدیترانه هفته گذشته در عرض تنها ۳۶ساعت جان بیش از ۱۳۰۰ نفر را در دریا نجات داد.

       این سازمان می‌گوید، امتناع از پذیرفتن کمک مالی اتحادیه اروپا بر درمان بیماران تاثیری نخواهد داشت چراکه ۹۲ درصد از منابع مالی این سازمان به‌وسیله بخش خصوصی تامین می‌شود. این سازمان در سال ۲۰۱۵، ۱۹ میلیون یورو از نهادهای اروپایی و ۳۷ میلیون یورو از کشورهای عضو دریافت کرد و همچنین با بریتانیا و نه کشور دیگر نیز همکاری می‌کند.

       سازمان پزشکان بدون مرز، یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های پزشکی در جهان است که بیش از ۳۶۰۰۰ داوطلب از ۶۰ کشور در آن کار می‌کنند. هزینه‌های این سازمان عمدتا به‌وسیله شبکه‌ای متشکل از 7/5 میلیون اهداکننده خصوصی تامین می‌شود.Independent

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: