کد خبر: ۱۱۲۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 15
شفا آنلاین>سلامت>مقامات بهداشتی بین‌المللی می‌گویند در بدترین شیوع تب زرد در جهان در طول دهه‌ها در زاغه‌نشین‌های آنگولا اسناد قلابی واکسیناسیون قربانیان اولیه که مهاجران اریتره‌ای بودند، باعث شد دکترها هفته‌ها به مسیر اشتباهی بروند.
به گزارش شفا آنلاین،  شعله‌ور شدن این بیماری منتقل‌شونده به‌وسیله پشه که ۳۲۵ نفر را در آنگولا کشته است، تا چین که روابط تجاری نزدیکی با کشور نفت‌خیز آنگولا دارد، گسترش یافت و باعث بروز نگرانی جهانی درباره تمام شدن واکسن شد، اما اگر این شیوع به‌سرعت در لوآندا پایتخت آنگولا شناسایی شده بود، امکان فرونشاندن فوری آن وجود داشت.

از هنگامی‌که این شیوع در ماه ژانویه شناسایی شد، 5/10 میلیون آنگولایی- ۴۰ درصد جمعیت- واکسینه شده‌اند و سازمان جهانی بهداشت قصد دارد بقیه جمعیت این کشور جنگ‌زده را نیز تا پایان سال پوشش دهد.

 اما با گزارش یک مورد بیماری در این هفته در شهر کینشازا، پایتخت ۱۲ میلیون نفری کشور همسایه جمهوری دموکراتیک کنگو، که ناشی از انتقال ویروس از یک شخص به شخص دیگر به‌وسیله پشه بود، نگرانی‌هایی درباره پایان یافتن ذخایر جهانی واکسن به وجود آمده است.

       هرناندو آگودلو، نماینده سازمان جهانی بهداشت در شهر لوآندا گفت او و کارشناسان دولتی هنگامی که نخستین موارد مرگ توضیح داده نشده در Km‌30، بخشی از منطقه بی‌حساب رشدکرده ویانا در پایتخت، ظهور کرد، تصور می‌کردند که با بیماری مرموزی روبرو هستند.

       آگودلو گفت: «نخستین افرادی که با این نشانگان در حال مردن بودند، کارت‌های واکسیناسیون داشتند. در نخستین جلسه با وزیر ما در حال تجزیه‌وتحلیل این موضوع بودیم که این بیماری لعنتی چیست؟»

       تب زرد به‌وسیله همان پشه‌هایی منتقل می‌شود که ویروس‌های زیکا و دنگی را منتقل می‌کنند، اما بیماری بسیار وخیم‌تری و میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن در موارد شدید که به بستری شدن در بیمارستان می‌انجامد به ۷۵ درصد می‌رسد. این عارضه نامش را از رنگ زرد ناشی از یرقان در برخی از بیماران می‌گیرد.

       بازرسان آنگولایی و سازمان جهانی بهداشت که شیوع مصیبت‌بار ابولا در غرب آفریقا را در ذهن داشتند، به‌سرعت یک رستوران را در Km‌30 به‌عنوان حلقه اتصال قربانیان شناسایی کردند که محل بزرگ‌ترین بازار غیررسمی در این شهر ۷ میلیون نفری است.

       آگودلو گفت: «ما شروع به بررسی این موضوع کردیم که چه چیزی در بیماران مشترک است و پی بردیم که همه آنان اهل اریتره هستند. همه آنان گذارشان به همین رستوران افتاده بود.» اغلب افراد از مرزهای تحت کنترل شدید اریتره در شاخ آفریقا می‌گریزند تا خود را به اروپا برسانند، و شماری از آنان نیز به کشورهای آفریقایی دیگر مانند آنگولا وارد می‌شوند که مانع ورود هر فرد بدون اسناد واکسیناسیون می‌شود.

       به گفته آگودلو، هنگامی‌که صاحب رستوران هم مرد، نمونه‌ها به انستیتوی ملی بیماری‌های واگیردار آفریقای جنوبی فرستاده شد و در آنجا تکنسین‌ها که به آنان گفته شده بود بیماران اسناد واکسیناسیون دارند، فقط «از سر اتفاق» آزمایش تب زرد را هم انجام دادند. این آزمایشگاه در ۱۹ ژانویه ابتلای این بیماران به تب زرد را تایید کرد.

       این شیوع هشداری شدید برای آنگولا بود که اکنون بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در آفریقا است و تا همین اخیراً بهترین وضعیت را از لحاظ چشم‌اندازهای سرمایه‌گذاری داشته است.

       اقتصاد این کشور پس از پایان جنگ داخلی ۳۷ ساله این کشور در سال ۲۰۰۲ با مصرف میلیاردها دلار برای بازسازی، به‌سرعت رشد کرده است، گرچه دولت به خاطر انجام ندادن سرمایه‌گذاری‌های مشابه در بخش آموزش و بهداشت موردانتقاد قرار داشته است.

       واکسیناسیون تب زرد که فقط در اواخر دهه ۱۹۸۰ شروع شد، هنوز فقط ۷۰ درصد جمعیت را پوشش می‌دهد. تقریباً همه ساکنان لوآندا اکنون واکسینه شده‌اند، اما کارزار واکسیناسیون جمعی در بقیه کشور ذخیره اضطراری واکسن جهان را خالی کرده است و راه سریعی برای بالا بردن تولید وجود ندارد.

       سازندگان واکسن، ازجمله انستیتو پاستور، کارخانه‌های دولتی در برزیل و روسیه و شرکت داروسازی فرانسوی سانوفی، از یک روش زمان‌بر برای استریل کردن تخم‌مرغ‌های مورداستفاده در تولید واکسن استفاده می‌کنند.

       اگر تب زرد در کینشازا، یکی از بزرگ‌ترین شهرهای آفریقا شیوع پیدا کند، مقامات بهداشتی ممکن است گزینه دیگری به‌جز استفاده بیشتر از ذخیره ۶ میلیونی جهانی واکسن زرد با تجویز یک‌پنجم دوز آن نداشته باشند. مقامات بهداشتی در لوآندا افسوس از دست رفتن فرصت‌های اولیه و هزینه سنگینی را که اکنون باید متحمل شوند، می‌خورند.

       فرانسیسکو سوندان، پزشکی که عملیات یونیسف در آنگولا را اداره می‌کند، می‌گوید: «اگر ما شیوع تب زرد را در سطح لوآندا مهار کرده بودیم، مجبور نبودیم که این همه پول را در حال حاضر خرج کنیم.»Reuters
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: