کد خبر: ۱۱۰۷۵۳
تاریخ انتشار: ۰۵:۱۵ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 04
شفا آنلاین>سلامت>سلامت جنسی>سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از مهم ترین دلایل ناباروری زنان است.
به گزاش شفا آنلاین،ویدا رحیمی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مركز بهداشت شماره دو می‌گوید: سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از مهم ترین دلایل ناباروری زنان است. این بیماری در ۶ تا ۱۰ درصد از دختران و زنان مشاهده شده و می‌تواند از زمان بلوغ آغاز شود، اما غالبا در دوره جوانی است.

علل بروز
علت اصلی بروز این بیماری مشخص نیست و درمان قطعی شناخته شده‌ای نیز برای آن وجود ندارد، اما با اصلاح شیوه زندگی به ویژه کنترل تغذیه و برخی درمان‌های دارویی می‌توان آن را کنترل کرد.حدود ۵۰ تا ۷۰درصد از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، چاق هستند. به علاوه مقاومت به انسولین، هیپرانسولینی، دیابت نوع دو، اختلال چربی‌های خون و فشارخون بالا به همراه افزایش وزن از نشانه‌های مهم این سندرم است.

کنترل و پیشگیری
 داشـــــتن یک بـــرنامه غذایی صحــــــیح در کنترل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک بسیار موثر است.مصرف بدون کنترل و بیش از حـــد منابع کربوهیدرات‌ها (انواع نان‌هـــــــای ســــــفــــید، بیسکوئیت، شیرینی و برنج سفید) بدون احساس سیری کامل از شکایت‌های شایع زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است كه این مساله منجر به افزایش ترشح انسولین می‌شود. بالا رفتن ناگهانی و شدید هورمون انسولین باعث ذخیره چربی در سلول‌ها می‌شود، بنابراین پایین نگهداشتن سطح انسولین می‌تواند به کاهش وزن تدریجی و بهبود نشانه‌های این بیماری کمک کند.

 نقش تغذیه
مبتلایان به این بیماری نباید هرگز به این دلیل به فکر حذف کامل منابع غذایی کربوهیدراتی از برنامه غذایی خود باشند. انرژی پایه و مورد نیاز بدن فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نیز باید مانند سایر افراد از کربوهیدرات‌ها تامین شود، اما نکته مهم نوع، مقدار و ترکیب کربوهیدرات‌های دریافتی است. به عنوان مثال جایگزین کردن سبزی‌های نشاسته‌ای با سبزیجات غیر نشاسته‌ای و استفاده از نان و ماکارونی سبوس‌دار در رژیم غذایی مبتلایان به این سندرم مفید  است.  در ضمن استفاده از رژیم‌های پر پروتئین وکم کربوهیدرات كه امروزه جهت كاهش وزن استفاده مورد استفاده است، برای مبتلایان به این سندرم به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. مبتلایان به این بیماری نباید کمتر از سه ساعت بین وعده‌های اصلی غذا و میان‌وعده‌ها فاصله بگذارند و هرگز وعده شام را به طور کامل حذف کنند. بهتر است مبتلایان به این بیماری وعده‌های اصلی غذا را کوچک و به ازای آن از میان وعده‌هایی چون سالاد سبزی‌ها، حبوبات، ماست کم چرب و گردو استفاده کنند. همچنین استفاده از میوه‌های تازه یا یخ‌زده به جای آبمیوه‌های صنعتی و مصرف غلات بدون شکر و حاوی فیبر بالا برای مبتلایان به این بیماری مفید است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: