به گزارش شفا آنلاین،فقیر بودن میتواند تغییری در ژنهای فرد بوجود آورد که شانس ابتلا به افسردگی را بالا میبرد.
بر اساس این گزارش، محققان آمریکایی دریافتند، خراشهای کوچکی که از دوران کودکی، در روح و روان کودک و بهواسطه درک فقر و شرایط سخت مالی ایجاد میشود، در رشد کودک تاثیر میگذارد.
زندگی در فقر میتواند منجر به تغییراتی در DNA افراد شود که احتمال ابتلای آنها را به افسردگی، اضطراب و اعتیاد به مواد مخدر افزایش دهد.
تحقیقات محققان نشان داد که نوجوانانی که در پس ذهنشان فقر را درک کردهاند، دچار تغییراتی در سیستم مغزی میشوند که منجر به تغییر در یکی از ژنهای مغزشان میشود که با افزایش فعالیت ناحیه آمیگدال افسردگی را تشدید میکند.
«آمیگدال»(nucleus amygdalæ) نقش مهمی در یادگیری و حافظه ایفا میکند این ناحیه مغزی، علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد.
«آمیگدال» همچنین مسئول تظاهرات هیجانی چهره مانند خوشحالی و ترس است و نقش مهمی در اکتساب یادگیریهای هیجانی دارد.
محققان همچنین دریافتند که وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین با سطوح پایین «سروتونین» همراه است که گاهی اوقات از آن به عنوان «هورمون شادی» نامیده می شود.
مطالعات سالهای اخیر نشان میدهد که فقر نهتنها میتواند به تغییر ژنی منتهی شود بلکه میتواند به نسل بعدی انتقال یابد.
دانشمندان در این تحقیقات تغییرات مربوط به یک ژن خاص، به نام SLC6A4، را در 132 نوجوانان بین سنین 11 و 15 سال طی یک دوره دو ساله، مورد مطالعه قرار دادند.
نتایج این مطالعه نشان داد که تغییرات روی آمیگدال که از طریق امآرآی(MRI) ثبت شدند در افراد فقیر بسیار بیشتر از افرادی است که فقر را تجربه نکردهاند.