کد خبر: ۱۰۹۲۲۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۵ - 2016May 22
شفا آنلاین>سلامت>رییس بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: کشت محصولات تراریخته در 28 کشور دنیا انجام می شود که در حدود 20 سال گذشته سطح زیر کشت این محصولات بیش از 100 برابر شده است.

به گزارش شفا آنلاین، بابک ناخدا در حاشیه دومین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به این که حدود 20 سال از کشت تجاری این محصولات می گذارد، افزود: در سال 1996 میلادی 1.7 میلیون هکتار سطح زیر کشت این محصولات بود که در سال 2015 به حدود 180 میلیون هکتار رسید.
وی عمده محصولات تراریخته را سویا، کلزا،ذرت و پنبه اعلام و اظهار کرد: 28 کشور دنیا به کشت محصولات تراریخته مشغول هستند که در بین آنها هم کشورهای توسعه یافته در راس آنها آمریکا و هم کشورهای در حال توسعه مشاهده می شوند.
وی اظهار کرد: تولید ذرت متحمل به خشکی در آمریکا از 50 هزار هکتار در سال 2013 با افزایش بیش از 5.5 برابری به 275 هزار هکتار در سال 2014 رسید.
ناخدا بیان کرد: امسال برای چندمین سال پیاپی کشورهای در حال توسعه از نظرسطح زیرکشت گوی سبقت را از کشورهای توسعه یافته ربوده اند.
وی با بیان این که این محصولات به دلیل ارزش افزوده ای که نسبت به کشت های روتین دارند، سبب افزایش درآمد زارعین و کاهش هزینه های آنان می شود، افزود: این محصولات به دلیل فوایدی که برای محیط زیست و سلامت انسان ها دارند، سبب شده اند تا کشاورزان کشورهای در حال توسعه رغبت بیشتری برای کاشت این محصولات از خودشان نشان دهند.
عضو هیات مدیره انجمن ایمنی زیستی، کاهش مصرف سموم را از جمله فواید محصولات تراریخته اعلام کرد و گفت: براساس آمار موثق استفاده از این محصولات سبب کاهش حدود 25 درصدی مصرف سموم شده و اثرات مفیدی هم برای حفظ محیط زیست داشته که از جمله آن، کاهش گاز گلخانه ای است.

** سطح زیرکشت محصولات تراریخته در ایران
وی تاکیدکرد: هرچند تحقیقات خوبی درزمینه محصولات تراریخته درکشور انجام گرفته اما هنوز سطح زیر کشت این محصولات در کشور به صورت رسمی صفر است.
ناخدا با اشاره به اینکه برنج و پنبه از گیاهان زراعی تراریخته است که آماده ورود به بازار می باشند، اظهار کرد: آزمایشات ایمنی این محصولات در حال طی شدن است که پس از سپری شدن مراحل قانونی و صدور مجوز، رهاسازی این محصولات به بازار صورت می گیرد.
رییس بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد که ایران از سال 2004 از نقشه جهانی گیاهان تراریخته خذف شده است.
وی گفت: هرچند در سال 2005 میلادی کشور ما توانست برنج تراریخته را وارد بازار کند، اما با تغییر دیدگاه ها این رشته مورد بی مهری قرار گرفته است و حال پس از گذشت چندین سال شرایط برای فعالیت مجدد این محصولات در کشور فراهم شده است.
دانشگاه شهید بهشتی از اول تا سوم خرداد ماه میزبان دومین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره ملی ژنتیک ایران است، رویدادی که محققانی از آمریکا، کانادا، آلمان، انگلیس، فرانسه، سوئد، هلند، ایتالیا، هند، قطر و عراق در آن حضور دارند و هدف از برگزاری آن، ارائه تازه ترین دستاوردها در حوزه فناوری های نوین و پیشرفت های فناوری در ژنتیک، ذخایر ژنتیک، سلول های بنیادی و هم اندیشی پیرامون اخلاق، قوانین و سیاست ها اعلام شده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: