حریرچی درباره حوه پیشگیری از سرطانها افزود: برای پیشگیری از این بیماری، دوری از عوامل خطرساز و آشنایی با عوامل اولیه سرطان میتواند تأثیرگذار باشد؛ زنان در صورت احساس توده در سینه، دفع خون از دستگاه گوارش، سرفه دائمی، لاغری طولانی و... حتما به پزشک مراجعه کنند.
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: سرطان در ایران مانند کشورهای دیگر در حال افزایش است و این موضوع که ایران در مقایسه با دیگر کشورها با سونامی سرطان مواجه است صحیح نیست.
حریرچی تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انجام غربالگری برای سرطانهایی مانند سینه، روده بزرگ و رحم است.
وی با بیان اینکه درمان باید مطابق با استطاعت مالی مردم و در دسترس آنها باشد، گفت: متأسفانه بسیاری از شهرستانها فاقد مرکز رادیوتراپی هستند و به همین دلیل مردم باید مسافت طولانی را به جهت انجام این آزمایشها طی کنند.
حریرچی با اشاره به ساخت 131 مرکز در 113 شهرستان برای تشخیص و درمانهای اولیه سرطان، افزود: وزارت بهداشت متعهد شده برای تشخیص اولیه سرطان مراکزی را حداکثر در 40 کیلومتری هر شهرستان دایر کند. تفاهمنامههایی را با وزارت دفاع، ستاد اجرای فرمان امام خمینی(ره) و بعضی از شرکتهای غیر دولتی منعقد میکنیم تا تأسیس این مراکز به مراحل اجرایی نزدیک شود.
وی ایران را از نظر امکانات پزشکی در سطح مطلوبی ارزیابی کرد و گفت: با توجه به درآمد سرانه کشور، درمانهای اقتصادی مناسبی داریم اما در مقایسه با کشورهایی که درآمد سرانه بالایی دارند، با محدودیتهایی مواجه هستیم.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه انجام برخی از مراحل شیمیدرمانی اسراف است، خاطرنشان کرد: در ایران نسبت به دیگر کشورهای ثروتمند و با درآمد اقتصادی بالا، شیمیدرمانی بیشتری انجام میشود و این در حالی است که متأسفانه برای انجام شیمیدرمانیها افزایش کیفیت زندگی یا میزان عمر افراد مدنظر نیست.