کد خبر: ۱۰۸۵۹۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016May 18
شفا آنلاین>اجتماعی>طرح «صیانت از باغ‌ها و اراضی مزروعی تهران» سرانجام پس از مدت‌ها، یکشنبه این هفته به جلسه غیرعلنی شورای شهر تهران راه یافت تا امیدها برای حفظ 20 درصد باقی مانده از باغ‌های تهران را بیشترکند،
به گزارش شفا آنلاین، اما پس از 4 ساعت چانه زنی و بحث و بررسی، این طرح بار دیگر به علت مخالفت جدی 5 نفر از اعضای شورا یعنی «مهدی چمران»، «محمد سالاری»، «احمد دنیامالی»، «اسماعیل دوستی» و «حبیب کاشانی» به کمیسیون‌های مربوطه برگشت داده شد تا روزشماری‌ها و شاید هم ماه شماری‌ها برای ازسرگیری طرحی که ماه‌هاست روی زمین مانده، در شورای شهر تهران آغاز شود. در این زمینه با محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت‌و‌گویی انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید؛

به نظر می‌رسد که شورا درباره تصویب طرح باغ‌ها کوتاهی کرده، چون انتظار می‌رفت با توجه به وضعیت وخیم باغ‌های تهران، این طرح تاکنون تصویب شده بود؟

متأسفانه نگاه برخی اعضا به این طرح و دیگر مسائل تخصصی شهر، جناحی و سیاسی شده و این آفتی است که اجازه نمی‌دهد روال طبیعی پرونده‌ها طی شود. ما در شهریور سال گذشته یک فوریت این طرح را تصویب کردیم، شهرداری هم در دی ماه همان سال لایحه‌ای را تقدیم شورا کرد که با طرح شورا همگرایی داشت و در جهت حفاظت از باغ‌های تهران بود. بعد از آن ما در جلسات مختلفی با مدیران شهری به نتایج خوبی در این زمینه رسیدیم و تا جایی پیش رفتیم که هیأت رئیسه در نزدیکی‌های عید این طرح و لایحه را همزمان در شورا مطرح کرد و کمیسیون‌های مشترکی هم برای آن برگزار شد که فکر می‌کردیم در تصویب این طرح مؤثر باشد که ظاهراً نشد.

چرا به نتیجه‌ای که مورد انتظار بود نرسید؟
حرف من این است که اگر بخواهیم باغ‌ها باقی بماند، نباید اجازه ساخت و ساز بدهیم، اما نظرات دراین زمینه متفاوت است، برخی معتقدند باغ‌ها باید کاربری‌های تثبیت شده فضای سبز پیدا کنند و به صورت پارک عمومی تصویب شوند و عده‌ای می‌گویند وقتی 80 درصد باغ‌های تهران تخریب شده، اگر بخواهیم همین 20 درصد را حفظ کنیم به مالکان آنها ظلم کرده‌ایم.

یعنی منافع اشخاص را بر منافع عموم مقدم می‌دانند؟
دقیقاً، اما من می‌گویم به جای اینکه هر سال 5 تا 10 میلیون درخت بکارید که البته ما نمی‌دانیم کجا می‌کارند! یا در هزار هکتار فضای سبز، نهال یکساله سوزنی برگ بکارید که هیچ وقت جای درخت 60 ساله را نمی‌گیرد، یا چند میلیارد تومان برای خرید لاله‌های چند ماهه صرف کنید، همین پول را برای خرید باغ‌ها برای عموم مردم هزینه کنید، چون در جایی که بین منافع خصوصی و عمومی، تضاد ایجاد می‌شود باید منافع عمومی را در نظر بگیریم.

یعنی بودجه شهر به همین 20 درصد باغی که باقی مانده هم نمی‌رسد؟
اگر ما قبول کنیم که نباید در باغ‌ها ساخت و ساز شود، منافع اشخاص را هم می‌توانیم به روش دیگری تأمین کنیم! اما مسأله اینجاست که منافع اشخاص در میان نیست، بلکه دراین زمینه مافیایی با 30-20 نفر تشکیل شده که خرید و فروش باغ‌ها را هم دست گرفته‌اند، افرادی که در زمان درگیری برای حفظ باغ‌ها، ردپایشان هم در اغلب پرونده‌های آنها به چشم می‌خورد. آنها باغ‌ها را به قیمت پایین می‌خرند، بعد در همان باغ شروع به ساخت و ساز می‌کنند و با قیمت‌های نجومی می‌فروشند.

پس بحث هزینه در میان نیست؟
خب ما می‌گوییم چرا شهرداری به جای رسیدگی به وظایف اصلی‌اش به سراغ مواردی می‌رود که در شرح وظایفش نیست، مثل ساخت نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب که براساس قانون وظیفه دولت بوده است یا طرحی مثل پل صدر با این همه هزینه که هیچ تأثیر ویژه‌ای روی ترافیک تهران نگذاشته، بنابراین به نظر می‌رسد حفظ باغ‌ها برای آنها هنوز به یک ضرورت تبدیل نشده است.

فکر می‌کنید طرح باغ‌ها در جلسات آینده شورا به نتیجه ‌برسد؟
به اعتقاد من نه! بعید می‌دانم با توجه به برگشت دوباره طرح به کمیسیون‌ها، این طرح به این زودی‌ها به نتیجه برسد.ایران
 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: