کد خبر: ۱۰۸۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016May 15
شفا آنلاین>اجتماعی>یک روانپزشک با اشاره به افزودن ترامادول و داروهای روانگردان در الکل‌ها گفت: برخی نوجوانان و جوانان به علت جهالت و زیر فشار همسالان این ماده را مصرف می کنند و بسیاری از بزرگسالان نیز با مصرف سنگین الکل به راحتی پشت فرمان خودرو می‌نشینند و مرتکب قتل عمد می‌شوند.

 به گزارش شفا آنلاین، نرگس بیرقی افزود: مهمترین مسئله درباره الکل این است که برخی نوجوانان از سنین پایین این ماده را مصرف می‌کنند در صورتی که در بسیاری از کشورهای دنیا به هیچوجه اجازه نمی‌دهند، افراد زیر 20 سال لب به الکل بزنند.
وی گفت: مسئله مهم این است که هیچ آموزشی برای منع مصرف الکل در کشور وجود ندارد، در حالی که سوء مصرف الکل، مسمومیتهای ناشی از آن و خطرات مرگ آور این ماده در بین نوجوانان دیده می‌شود.
رئیس بخش بستری معتادان به الکل بیمارستان طالقانی تهران افزود: کسی که سالها الکل مصرف کرده است، دچار مسمومیت با الکل نمی‌شود، زیرا بدن این افراد نسبت به الکل مقاوم می‌شود، آستانه تحمل آنها بالا می‌رود و البته این افراد معمولا به عوارض مزمن الکل دچار می‌شوند.
وی گفت: عوارض الکل متعدد است از مسمومیت حاد گرفته تا اختلاف تعادل و کما از عوارض حاد این ماده خطرناک است که می‌تواند مرگ آور باشد، عوارض مزمن الکل نیز شامل بیماری‌های قلبی و عروقی، گوارشی و به خصوص آسیب جدی به کبد اشاره کرد.
بیرقی افزود: مصرف الکل در نهایت سیستم اعضاب مرکزی را تخریب می‌کند و باعث لرزش، کوچک شدن مغز و فراموشی می‌شود.
بیرقی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره علل گرایش به مصرف الکل توضیح داد: گرایش به الکل از سنین پایین و در دوره نوجوانی و جوانی شروع می‌شود و علت آن این است که در سنین پایین قسمت قدامی مغز پیشرفت نکرده و فرد بدون تعقل کافی برای انجام یک کار مخاطره آمیز تصمیم می‌گیرد. در حالی که افراد بزرگسال برای انجام یک کار جدید مدتها فکر و سبک و سنگین می‌کنند.
وی اضافه کرد: علت دیگر آن قرار گرفتن نوجوانان و جوانان در بین همسالان و فشار دوستان برای مصرف الکل یا سایر مواد اعتیاد آور است.
این روانپزشک گفت: در هیچ جای دنیا مصرف الکل در سن 50 یا 60 سالگی شروع نمی شود بنابراین عدم آگاهی و یک نوع جهالتی که در بین نوجوانان و جوانان وجود دارد عامل گرایش به مصرف الکل است زیرا بسیاری از این افراد اصلا نمی‌دانند چه می کنند، چه ماده ای مصرف می کنند و مصرف الکل چه خطراتی دارد.

**مصرف سنگین الکل در قدیمی‌ها
بیرقی ادامه داد: مسئله بسیار مهم دیگر مصرف کنندگان قدیمی الکل است، بسیاری از این افراد حتی آنها که به صورت تفننی مصرف می‌کنند، مصرف کنند سنگین الکل هستند و به جای اینکه در حد مصرف استاندارد با با پیک مصرف کنند با لیوان مصرف می‌کنند.
وی گفت: بسیاری از این افراد تصور می‌کنند که مست نیستند یا با انجام برخی کارها مستی آنها می‌پرد و بی مهابا پشت فرمان خودرو می‌نشینند و رانندگی می‌کنند و با این کار به یک قاتل عمد تبدیل می‌شوند.

**ساقی‌هایی که مواد روانگردان در الکل می‌ریزند
رئیس بخش بستری درمان اعتیاد به الکل بیمارستان طالقانی تهران اضافه کرد: مسئله بسیار مهم دیگر ساقی هایی هستند که الکل توزیع می کنند، واقعیتها نشان می‌دهد که در برخی از این الکل ها مواد روانگردان مانند ترامادول یا دیازپام له و حل می‌کنند و با این کار میزان وابستگی را افزایش می‌دهند.
وی ادامه داد: الکل مرگ آور است و اضافه کردن این مواد خطرناک نیز علاوه بر اینکه باعث تشنج حاد می شود، بر مرگ آوری این ماده خطرناک می‌افزاید.

**کمبود مراکز ترک الکل در کشور
بیرقی گفت: مسئله بسیار مهم دیگر کمبود مراکز درمان سرپایی و بستری معتادان به الکل است، مراکز محدود فعلی نمی توانند تبلیغ کنند چون همین الان با بیش از ظرفیت خود کار می کنند، فضا و تخت خالی ندارند و اگر تبلیغ کنند، نمی توانند جوابگوی مراجعه کنندگان باشند.
این روانپزشک افزود: مسئله مهم دیگر کمبود داروهای ترک اعتیاد به الکل است، از دو داروی رده یک ترک الکل فقط یکی در بازار ایران وجود دارد و برخی از این داروها نیز گران هستند و چون مشتری ندارند، داروخانه ها این داروها را ارائه نمی‌کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: