کد خبر: ۱۰۷۸۹۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016May 11
شفا آنلاین>اجتماعی>قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه جمهوری ‏اسلامی ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با موادمخدر فعالیت می ‌کند، گفت: 85 درصد تریاک و 35 درصد هروئین ‏جهان توسط ایران کشف می‌ شود.

 به گزارش شفا آنلاین،علیرضا جزینی در مراسم امضای تفاهم نامه با دانشگاه جامع علمی کاربردی که با هدف اجرای برنامه ‌های پیشگیری از ‏آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد و جلب مشارکت های دانشجویی و درمان اعتیاد به مدت دو سال منعقد شد، این مطلب را بیان کرد.
وی تصریح کرد: همچنین از ابتدای انقلاب تاکنون در راه مبارزه با موادمخدر سه هزار و 770 شهید و 12 هزار نفر از ماموران نیروی انتظامی مجروح شده‌ اند.
وی از کشف 70 تن مواد مخدر در سال 95 خبر داد و گفت: بیش از هشت تن از این مواد مکشوفه توسط سگ‌ های موادیاب بوده و ستاد مبارزه با مواد مخدر تلاش جدی برای ‏جلوگیری از ورود مواد مخدر به داخل کشور دارد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه با تاکید بر اهمیت محیط ‌های آموزشی، افزود: محیط ‌های آموزشی به ویژه آموزش و پرورش و حوزه ‏دانشجویی از اهمیت زیادی برای برخوردار هستند. به همین منظور تفاهمنامه همکاری بین ستاد مبارزه با موادمخدر و وزارت علوم در اسفندماه سال گذشته منعقد شد.

**عدم آگاهی جامعه از روانگردان ها مصیبت است
وی عدم آگاهی جامعه از موادمخدر و روانگردان را یکی از مصیبت ‌های جامعه دانست و گفت: جامعه ما ‏نیازمند کسب آگاهی در زمینه مصرف مواد هستند و ارائه دو واحد درسی در دانشگاهها که از ترم آینده آغاز می‌شود می‌تواند در این زمینه ‏موثر باشد‎ ‎
جزینی در ادامه از تصویب رشته پیشگیری از اعتیاد در شورای گسترش وزارت علوم خبر داد و اضافه کرد: دانشجویان مقاطع ‏کارشناسی و ارشد در سال تحصیلی آینده در این رشته می‌ تواند تحصیل کنند و ما انتظار داریم که دانشگاه‌ها به صورت ‏عملی در زمینه کاهش مصرف مواد مخدر با این ستاد همکاری کنند.‏
وی با اشاره به تفاهمنامه ‌ها بین ستاد مبارزه با موادمخدر و 15 دانشگاه، اظهار کرد: با همه دانشگاه‌هایی که با آنها ‏تفاهمنامه امضا کرده‌ایم زمینه‌های همکاری آغاز شده و اثربخشی این همکاری‌ها به ما انتقال داده شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به راه‌اندازی سایت ویژه آموزش کارکنان در سال گذشته، ادامه داد: با راه‌اندازی این ‏سایت، کارکنان باید شش ساعت تحت آموزش پیشگیری قرار گیرند و تاکنون نیز دو هزار و 400 نفر از این طریق آموزش دیده و ‏مدرک کسب کرده‌اند‎ ‎
جزینی در ادامه با اشاره به برنامه ششم توسعه، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه باید مصرف موادمخدر سالیانه پنج درصد ‏کاهش یابد، این امر امسال به صورت پایلوت اجرا می ‌شود و از سال آینده سالی پنج درصد مصرف موادمخدر کاهش ‏می ‌یابد که تا پایان برنامه ششم توسعه به 25 درصد می ‌رسد.
وی در ادامه در خصوص برنامه‌های این ستاد برای ترویج پیشگیری در بین دانشجویان، افزود: یکی از برنامه های ستاد مبارزه ‏با موادمخدر، آموزش زوجین جوان و برنامه دیگر، آموزش به سال اولی‌های دانشگاهی است که این امر طبق تفاهمنامه‌ای ‏که با وزارت علوم داشته‌ایم امسال اجرا می شود‎.‎
جزینی در ادامه از مصرف موادمخدر توسط 2،6 درصد دانشجویان خبر داد و گفت: دانش آموزان و دانشجویان از ما ‏درخواست می‌ کنند که نقش پیشگیرانه داشته باشند‎. در این راستا طبق تفاهمی که با وزارت علوم داشته‌ایم قرار شد کانون ‏همیاران سلامت در دانشگاه‌ها راه‌اندازی شود‎.
وی در ادامه از آموزش 200 نفر از روحانیون در زمینه پیشگیری از مصرف موادمخدر خبر داد و گفت: قرار است از امروز ‏دوره آموزشی 200نفر از روحانیون در قم در زمینه پیشگیری از مصرف موادمخدر آغاز شود تا آنها این آموزش‌ها را به مردم ‏ارائه دهند‎.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین از آمادگی این ستاد برای فعالیت در نمایشگاه‌های مختلف خبر داد و اظهار داشت: ستاد مبارزه با ‏موادمخدر آمادگی دارد در کنار هر نمایشگاهی که در کشور برگزار می‌شود نمایشگاه پیشگیری را برگزار کند.
جزینی از حمایت ستاد مبارزه با موادمخدر از پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های مرتبط با این ستاد خبر داد و افزود: ستاد ‏مبارزه با موادمخدر تا سقف 20 میلیون ریال در مقطع کارشناسی ارشد و 40 میلیون ریال در مقطع دکترا به دانشجویانی ‏که روی پروژه‌های مورد نظر ستاد فعالیت کنند کمک خواهد کرد‎.
محمد اخباری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در این مراسم گفت: باتوجه به اینکه این دانشگاه در کل ‏کشور واحد دارد بنابراین می تواند نقش بسزایی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر داشته باشد.‏
وی اضافه کرد: این دانشگاه با نهادهای مختلفی در حوزه های کاربردی مشارکت دارد که با انعقاد این تفاهم نامه نیز سعی ‏در گسترش ظرفیت‌های علمی و مهارتی برای از بین بردن این بلای خانمانسوز در داخل کشور دارد.‏
رئیس دانشگاه علمی کاربردی تاکید کرد: باتوجه به جمعیت دانشجویی این دانشگاه در نظر داریم فعالیت های فرهنگی و ‏اجتماعی را در مراکز دانشگاه از جمله برنامه های مربوط به پیشگیری از مواد مخدر برای دانشجویان توسعه دهیم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: