دلمه یكی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی از سده ها پیش از
تشكیل بسیاری از كشورها از جمله ارمنستان و جمهوری آذربایجان است كه در
جریان جدا شدن بخش های وسیعی از سرزمین ایران در دوران فتحعلی شاه قاجار بر
اساس عهدنامه های گلستان در سال 1813 و تركمانچای در سال 1828 جزو روسیه
تزاری شدند و سال 1991 با فروپاشی شوروی توانستند استقلال كسب كنند.
به
گزارش خبرگزاری ریا نووستی، ابوالفضل قره یف وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری
آذربایجان ضمن اعلام تلاش های این كشور برای ثبت جهانی دلمه، یادآور شد كه
ارمنستان تلاش كرده لواش به عنوان غذای ارمنی در فهرست میراث جهانی یونسكو
گنجانده شود.
ابوالفضل قره یف گفت: پوشیده نیست كه كشور همسایه
(ارمنستان) نه فقط مدعی مالكیت اراضی آذربایجان است بلكه تلاش می كند فرهنگ
از جمله آشپزی ملی كشور ما را به خود نسبت دهد.
وی خاطرنشان كرد كه طرف
آذری همراه شخصیت های فرهنگی و دیپلمات های دیگر كشورها، شواهد و اسنادی
ارائه كرد و اجازه نداد لواش در فهرست میراث جهانی یونسكو، خوراك ارمنی
اعلام شود.
وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان همچنین در این باره گفته است كه دلمه خوراكی متعلق به تمام ملت های ترك است.