کد خبر: ۹۸۰۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 19
شفا آنلاین>سلامت>بسیاری از ما هنگام بیدار شدن از خواب متوجه می‌شویم که عرق کرده‌ایم و معمولا دلیل آن را کابوس یا خواب بد می‌دانیم که اشتباه است.
به گزارش شفا آنلاین،شاید شما هم تجربه کرده باشید که گاهی از خواب می‌پرید یا هنگامی که صبح به آرامی از خواب بیدار می‌شوید متوجه می‌شوید که به شدت عرق کرده‌اید انگار که چند پتو روی خود انداخته‌اید یا به سونا رفته‌اید. در بیشتر موارد افراد علتی برای این تعرق بی‌هنگام پیدا نمی‌کنند و آن را به خوابی که دیده‌اند نسبت می‌دهند.

بنابر مطالعه‌ای که در مجله «رفتار خانواده» منتشر شد تعرق‌های شبانه مشکلی بسیار شایع در میان افراد است و حدود 41 درصد از افراد از آن رنج می‌برند. برای خانم‌ها یکی از عوامل تعرق در طول شب کاهش هورمون استروژن یا نوسانات سطح این هورمون است.

افزایش دمای بدن و تعرق هنگام بروز نوسانات هورمونی و زمان به دنیا آوردن نوزاد یا هنگام دوران یائسگی نیز برای زنان اتفاق میفتد. در بیشتر این موارد عرق سرد در بدن فرد تولید می‌شود.

تعرق زیاد هنگام خواب می‌تواند غده‌های استرس را تحت تاثیر خود قرار دهد که در نهایت ممکن است منجر به خستگی، افسردگی، تنش و افزایش وزن شود. به همین دلیل در صورت تداوم این حالت به افراد توصیه می‌شود که به پزشک مراجعه کنند و آزمایشاتی از جمله آزمایش خون انجام دهد.

در برخی موارد اگر این مشکل جدی و حاد نباشد می‌توان آن را با تعادل هورمون‌ها درمان کرد. مصرف داروهای متعدد و متفاوت نیز می‌تواند یکی از علائم تعرق هنگام شب باشد. بیش از 22 درصد از افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنند تعرق‌های شبانه را تجربه می‌کنند.

علاوه بر این، قند خون پایین می‌تواند سبب بروز این مشکل شود و افراد دیابتی که انسولین یا داروهای مخصوص دیابت مصرف می‌کنند ممکن است هنگام شب در خواب دمای بدنشان افزایش یابد و به شدت عرق کنند.

اگر شما حدس می‌زنید که مصرف برخی داروها موجب می‌شود که هنگام خواب به شدت تعرق کنید آن را با پزشکتان در میان بگذارید و از او بخواهید در صورت امکان دارویی را جایگزین آن کند یا دوز داروها را تغییر دهد.

یکی دیگر از عوامل مهم این عارضه ترشح بیش از حد تعرق از غده‌های موجود در بدن است و ممکن است هیچ دلیلی پزشکی نتوان برای این مشکل پیدا کرد. معمولا این دسته افراد تنها قسمت‌های خاصی از بدنشان همچون کف دست، زیر بغل، کف پا و سر عرق می‌کند و سایر نقاط کاملا خشک می‌مانند و در همه ساعات شبانه روز عرق می‌کنند.

در صورتی که دیدید مدام در طول روز عرق می‌کنید به پزشک مراجه کنید. از طرف دیگر، برخی از بیماری‌ها و اختلالات همچون عفونت‌های باکتری، ایدز، سل و سرطان خون می‌تواند موجب تعرق‌های شبانه در خواب شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: