کد خبر: ۹۷۸۲۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 17
شفا آنلاین>سلامت>رییس کمیسیون نظارت و ارزشیابی نظام پزشکی فیزیوتراپی را بهترین راه درمان شانه منجمد دانست و گفت: این بیماری در اکثر موارد به صورت کامل توسط فیزیوتراپیست درمان می‌گردد.
به گزارش شفا آنلاین،دکترفرجود شکوهی رئیس کمیسیون نظارت وارزشیابی نظام پزشکی با اشاره به اینکه فیزیوتراپیست می‌تواند با آموزش ورزش و حرکاتی برای اصلاح مشکلات اقدام کند، اظهار داشت‌: در صورت نیاز فیزیوتراپیست با انجام تکنیک‌هایی دستی و منوال‌تراپی به آزاد شدن مفصل کمک می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه تمرینات تخصصی  ویژه بیماری شانه منجمد در درمان خشکی شانه سفت یا منجمد شده بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: حرکات آموزش داده شده به کاهش درد، بزرگ شدن کپسول و افزایش استقامت تاندون‌های اطراف شانه کمک می‌کند.

به گفته وی به حرکت در آوردن شانه با حرکات انقباضی، حرکات مخصوص و مهارت‌های ویژه به حرکت درآوردن شانه به صورت غیرفعال صورت می‌گیرد که نتایج مورد نیاز را برای رفع درد، خشکی و گرفتگی مفصل شانه تضمین می‌کند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی خاطرنشان کرد: پیروی از کل برنامه برای تضمین تغییر مورد نظر بسیار مهم است. حرکات کششی شانه ابزاری فوق العاده برای تسهیل فرآیند درمان و بهبود خشکی شانه هستند و خودداری از وارد کردن آسیب مجدد به شانه در حین انجام این حرکات ورزشی بسیار مهم است از این رو این حرکات حتما باید زیر نظر فیزیوتراپیست انجام گیرد.

احتمال ابتلا به بیماری خشکی شانه در اثر بی تحرکی بیش از حد
وی با ابراز ناراحتی مبنی بر اینکه بیماران به جز درد عموما دچار گرفتگی شانه می‌شوند و به راحتی نمی توانند شانه خود را تکان دهند، تصریح کرد: این بیماری عموما بر تمامی حرکات شانه تاثیرگذار است، اما با به سختی بلند کردن بازوی دست آسیب دیده یا ناتوانی در قرار دادن دست پشت کمر نشان داده می‌شود.

رییس کمیسیون نظارت و ارزشیابی نظام پزشکی، پیشرفت بیماری شانه منجمد را موجب کاهش دامنه حرکات دانست و خاطرنشان کرد: بیماران همچنین با پیشرفت بیماری و عدم استفاده از شانه، دچار آتروفی عضلانی (آب شدن عضله) می‌شوند و عموما تنها یک طرف بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد با این حال بعضی از بیماران در هر دو شانه خود دچار این بیماری می‌شوند.

شکوهی ادامه داد: احتمال ابتلا به بیماری خشکی شانه پس از بی تحرکی بیش از حد یا به عبارت دیگر حرکت ندادن شانه، مخصوصا پس از آسیب دیدگی یا جراحی یا در صورتی که بیمار از بیماری‌های خود ایمنی دیگر یا دیابت رنج می‌برد، بیشتر است.

به گفته وی این مشکل پس از وارد شدن صدمه یا آسیب به مفصل شانه یا بافت نرم مجاور بوجود می‌آید که در این موارد، اگر آسیب دیدگی اولیه به خوبی تحت درمان قرار نگیرد، احتمال بوجود آمدن بیماری شانه منجمد بیشتر می شود. این اتفاق اغلب به دلیل استراحت ناکافی پس از فعالیت‌های سنگین و بی توجهی به درد و گرفتگی مفصل شانه بوجود می آید.

وی اظهار داشت: در طول معاینه، پزشک یا متخصصین فیزیوتراپی از شما می‌خواهد تا حرکات مشخصی را انجام دهید تا محل و میزان درد شانه را مشخص و دامنه حرکتی و میزان خشکی شانه را ارزیابی کند. این بیماری را عموما می‌توان با علائم و نشانه‌های آن تشخیص داد اما متخصصین مربوطه ممکن است آزمایشات تصویر برداری مثل تصویر برداری با اشعه ایکس یا ام آر ای را برای حذف مشکلات ساختاری دیگر توصیه کنند.yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: