کد خبر: ۹۵۸۳۸
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 02
شفا آنلاین>سلامت جنسی>یکی از اقشار جامعه که به توجه در زمینه سلامت خانواده نیاز بیشتری دارند، اقشار جنگ‌زده هستند. حانبازان و آزادگان و خانواده‌های آنان نیازمند نگاه مجزا نسبت به قشر عمومی جامعه دارند.
 هرچند که همین نگاه کافی روی عموم جامعه هم نیست و باید رسیدگی‌ها افزایش پیدا کند. با برگزاری گردهمایی‌ها و همایش‌های مداوم که توسط مراکز متعدد برگزار می‌شود، می‌توانیم با توجه به میزان مددکاران و پزشکان و پرستارانی که داریم، به یک زبان مشترک برسیم. پس از رسیدن به یک نقطه تفاهم، نیازسنجی احتیاج است.

این کار یک تصویر کلی از وضعیت کنونی جامعه به ما می‌دهد و ما بر اساس آن می‌توانیم برای همکارانی که در شهرستان‌ها هستند، کارگاه‌هایی برگزار کنیم و آنها را آموزش دهیم که دیگر مجبور نباشند برای درمان بیماران خود، آنها را به تهران ارجاع دهند.

       منظور از نیازسنجی در اینجا پیمایشی است که با آن به این نتیجه برسیم که چه باید کرد. اکثر پیمایش‌ها مربوط به جمعیت عمومی کشور است در صورتی که باید به جمعیت آسیب‌دیده از جنگ هم توجه کرد. این قشر از جامعه قاعدتاً بررسی جداگانه‌ای می‌طلبد. به همین دلیل نیاز به آماری داریم تا وضعیت کنونی ما را بررسی و بعد بر اساس آن تصمیم گیری کنیم.

       هنوز در هیچ‌زمینه‌ای پیمایش ملی در بخش سلامت جنسی مردم انجام نشده است. تنها یکی دو پیمایش در پژوهشکده خانواده دانشگاه شهیدبهشتی در زمینه سلامت روان در خانواده‌ها انجام شده و سلامت جنسی یکی دو فصل کوچک از آن را تشکیل می‌دهد. سیاست‌گذاری‌ها در زمینه پیمایش‌های ملی به عهده وزارت بهداشت است و معلوم هم نیست که می‌خواهد در این زمینه کاری انجام دهد یا نه. در زمینه سلامت جنسی حتی آمار ملی هم نداریم. اگر هم آماری باشد در سطح خود استان‌هاست و آنها ارقام به دست آمده را منتشر نکرده‌اند.

       اما اگر بتوان فرصتی فراهم کرد تا تمام افرادی را که در زمینه سلامت جنسی افراد کاری انجام داده‌اند، دور هم جمع کرد تا به همگی اعلام کرد وضعیت کشور به چه صورت است و در چه جایگاهی به لحاظ سلامت جنسی قرار داریم، می توان متخصصین را آموزش داد و بعد از طریق همین افراد در نهایت به یک عزم ملی رسید که بتوانند در جهت سلامت جامعه تغییر ایجاد کنند. در نهایت اگر به فرض پیش‌رفتن تمام این مراحل، بتوانیم با متخصصین تمام کارگاه‌های سلامت خانواده و کلینیک‌های تخصصی در سرتاسر کشور ارتباط برقرار کنیم و یک شبکه منظم بسازیم، خود مردم هم، چه افراد بیمار و چه خانواده‌های آنها از سطح دانش بالاتری بهره می‌برند و طی یک دوره زمانی، اطلاعات عمومی مردم هم بالا می‌رود.سپید

غلامحسین قائدی استاد علوم اعصاب و روان در دانشگاه شاهد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: