کد خبر: ۹۴۷۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - 2016January 24
شفاآنلاین:جامعه پزشکی>پیوندخون بندناف برای درمان بیماری آنمی آپلاستیک تنها یک مورد در جهان انجام شده بود که به همت متخصصان خون و انکولوژی بیمارستان حضرت علی اصغر(ع)، ایران توانست دومین پیوند اتولوگ موفق را به نام خود به ثبت برساند.
به  گزارش شفاآنلاین : آنمی آپلاستیک (آپلازی) به نوعی از کم خونی گفته می شود که در آن مغز استخوان سلول های جدید خونی به اندازه کافی تولید نمی کند. در کم خونی معمولی صرفا کاهش گلبول های قرمز اتفاق می افتد، اما در آنمی آپلاستیک علاوه بر کاهش گلبول قرمز، تولید سایر سلول های خونی نیز کاهش می یابند.
در پیوند اتولوگ، بیمار سلول های بنیادی خود را دریافت می کند.
 دکتر 'غلامرضا باهوش' فوق تخصص خون و انکولوژی بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) گفت: پیوند موفق سلول های بنیادی خون بندناف یک بیمار به نام 'کارن' به خودش، یک معجزه درمانی و گامی موفق در درمان با سلول های بنیادی خون بندناف است.
وی بیان کرد: پس از تلاش های بسیار، موفق به یافتن نمونه منطبق مغز استخوان برای پیوند به 'کارن' نشدیم، با توجه به این که خون بندناف این بیمار در بانک خون بندناف رویان ذخیره سازی شده بود، تصمیم گرفتیم برای مداوای او از خون بندناف استفاده کنیم.
باهوش اضافه کرد: یکی از نگرانی های پزشک در پیوند سلول های بنیادی، پس زدن پیوند است اما با توجه به این که سلول های بنیادی که قرار بود به این کودک 6 ساله پیوند زده شود از خودش بود، احتمال پس زدگی پیوند از میان رفت.
این فوق تخصص خون و انکولوژی با بیان اینکه سایر متخصصان پیوند، احتمال موفقیت این اقدام را بسیار کم و یا حتی غیرممکن ارزیابی می کردند، گفت: با گذشت 5 ماه از تزریق سلول های بنیادی خون بندناف، روند درمان این کودک به خوبی پیش می رود.
باهوش افزود: برای درمان کم کاری مغز استخوان، ترجیحا از سلول های بنیادی فردی دیگری مانند خواهر یا برادر یعنی از پیوند آلوژن استفاده می شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه یک مورد دیگر از پیوند بندناف بیمار به خودش در دنیا انجام شده بود، این کار را به مراکز پیوند مطرح کشور پیشنهاد دادیم اما مخالفت شد و در نهایت خودمان علیرغم امکانات بسیار محدود بیمارستان علی اصغر ، پیوند را انجام دادیم.
وی افزود: سه هفته بعد از تزریق، پلاکت های خون شروع به بالا آمدن کردند و بعد از گذشت یک ماه، سایر آزمایش های بیمار نرمال شد.
باهوش با تاکید بر اینکه بیماری کارن، اکتسابی در کودک به وجود آمده بود، تاکید کرد: این اتفاق می تواند جهش و حرکتی نو در درمان بیماران را رقم بزند.
فوق تخصص خون و انکولوژی بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) افزایش تجهیزات و ایجاد فضای مناسب پیوند در این بیمارستان را ضروری ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر تنها یک اتاق پیوند در اختیار داریم.
وی از عموم خیرین دعوت کرد تا با همکاری و همیاریشان بخش پیوند بیمارستان حضرت علی اصغر را تجهیز کنند تا بتوانند به افراد بیشتری خدمات رسانی کنند.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: