کد خبر: ۹۳۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۲۴ دی ۱۳۹۴ - 2016January 14
شفا آنلاین>جامعه >پزشکی >سلامت>رئیس هیئت‌مدیره انجمن رادیولوژی ایران نسبت به دخالت برخی از پزشکان در ارائه خدمات تصویربرداری گله دارد.
به گزارش شفا آنلاین،به نقل از سپید  ،جلال شکوهی می‌گوید مدت‌هاست مسئولان قول مساعدت داده‌اند تا برخی از چالش‌های رادیولوژیست‌ها حل شود اما گویا هنوز هیچ اقدام موثری انجام‌نشده است. انجمن رادیولوژی به‌عنوان یک سازمان مردم‌نهاد ارتباط وثیقی با اعضای این صنف دارد و به طبع از جزئیات مسائلی که جامعه رادیولوژیست‌ها با آن مواجه هستند،‌خبر دارد. با توجه به این موارد مهم‌ترین چالش‌های صنفی رادیولوژیست‌ها که به شما گزارش می‌شود چیست؟
       یکی از مهم‌ترین مشکلات ما، دخالت رشته‌های دیگر در امور سونوگرافی و چند مورد فرعی دیگر است که وزیر بهداشت قول پیگیری و حل این موضوعات را به ما داده بودند اما به دلیل به تعویق افتادن برطرف کردن این مشکلات، جمعی از رادیولوژیست‌ها تصمیم به انجام یک حرکت این‌چنینی گرفته‌اند. برخی از متخصصان در مطب‌های خود، خدمات سونوگرافی ارائه می‌دهند. تعرفه‌ای که آنها برای این خدمات دریافت می‌کنند بسیار بیشتر از تعرفه مصوب است. یک رادیولوژیست به دلیل تخصص خود در این حوزه خدمات بهتری ارائه می‌کند ضمن آنکه تعرفه مصوب را دریافت می‌کند.

       چالش مهم دیگری که وجود دارد؛ میزان تعرفه خدمات درمانی است. ما از میزان تعرفه‌ها راضی نیستیم اما چون می‌دانیم دولت در شرایط مالی سختی به سر می‌برد، تابه‌حال با بیمه‌ها و وزارت کشور کنار آمده‌ایم.

برای بررسی میزان تعرفه‌های رادیولوژی سال آینده چه اقداماتی انجام دادید؟
       ما میزان تعرفه‌های سال آینده را بعد از بررسی تنظیم کرده و به نظام پزشکی ارسال کردیم. قرار است وزارت بهداشت این سند پیشنهادی را به شورای عالی بیمه ارسال کند.

در پی افزایش ظرفیت رشته دستیاری رادیولوژی، جمعی از متخصصان و دانشجویان نسبت به این موضوع اعتراض کردند. شما فکر می‌کنید ما با کمبود متخصصان رادیولوژی مواجه هستیم ؟
       این موضوع را باید از دو بعد دید. زمانی که وزیر بهداشت در سفر خود به مناطق، کمبود رادیولوژیست را می‌بیند با افزایش پذیرش دستیار رادیولوژی موافقت می‌کند. از طرفی برخی از فارغ‌التحصیلان این رشته در برخی شهر‌ها در جستجوی شغل هستند و یا درآمد آنها بسیار کم است و به همین دلیل از تربیت بیشتر متخصصان رادیولوژی ابراز نگرانی می‌کنند.

       من فکر می‌کنم در حال حاضر ظرفیت پذیرش دستیار رادیولوژی بیش‌ازحد است و باید به‌اندازه‌ای باشد که دانشجویان از آموزش باکیفیت بهره‌مند شوند و به‌راحتی به موقعیت‌های شغلی دست پیدا کنند.

       میزان پذیرش دستیار رادیولوژی در برخی دانشگاه‌ها تعدیل‌شده اما بخش‌های آموزش در برخی دانشگاه‌ها این‌قدر تعداد دانشجو زیاد است که ما باید حاضرغایب کنیم تا متوجه شویم چه کسانی در بخش حضور دارند. درکل تعداد رادیولوژیست‌های موردنیاز برای هر کشور تابع فرمول‌های علمی و جهانی است و نظر هیچ نهادی به‌صورت مستقیم در این مورد تعیین‌کننده نیست.

نقش انجمن‌های پزشکی در پیگیری حقوق صنفی را چگونه ارزیابی می‌کنید ؟
       وزارت بهداشت ما را انجمن صنفی نمی‌داند. آنها برای انجام فعالیت‌های علمی مانع انجمن‌ها نمی‌شوند اما می‌گویند برای انجام فعالیت‌های صنفی باید از وزارت کشور هم مجوز بگیریم. ولی نمی‌شود انجمن علمی داشت و از مسائل صنفی حرف نزد.

       حضور و فعالیت انجمن‌های علمی- صنفی بسیار کم است. دولت می‌خواهد به‌تنهایی همه برنامه‌ها را پیش ببرد و کمتر از سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده می‌کند. اما زمانی که بار مسئولیت‌ها بر یک بخش زیاد باشد از پس انجام دادن آن برنمی‌آید. من پیشنهاد می‌کنم که انجمن‌ها در جلسات تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها شرکت کنند.

 بر اساس شنیده‌ها گویا جمعی از رادیولوژیست‌ها قصد داشتند امروز مقابل وزارت بهداشت تجمع کنند. شما از این اقدام مطلع بودید؟
3984C6ما از دلایل برگزاری این تجمع خبری نداریم و موافق این گردهمایی نیستیم. این تجمع به‌صورت خودجوش برگزارشده است. ما امروز جلسه‌ای با علیرضا استقامتی دبیر کمیسیون انجمن‌های علمی گروه پزشکی داشتیم که در جریان این جلسه، مهم‌ترین خواسته‌های خود را ارائه دادیم و سعی کردیم از برگزاری این تجمع جلوگیری کنیم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: