به گزارش شفا آنلاین، چندی قبل صحبتهای از صادرات اعضای پیوندی ایرانیان به کشورهای دیگر مطرح شده بود که در این زمینه امید قبادی نخستین ایرانی که مدرک تخصصی اهدای عضو از آمریکا و اسپانیا دارد و در حال حاضر نیز مسئولیت هماهنگ کنندگان اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را بر عهده دارد، به این مسئله پاسخ داد.
صادرات اعضای بدن ایرانیان نه، ارسال نسوج به خارج آری
مسئول هماهنگ کنندگان اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رد هرگونه صادرات اعضای پیوندی اظهار داشت: البته در فرایندی که براساس پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی است قرار است که 4 درصد نسوج (بافتهای سلولی تشکیل دهنده بدن) برای اثبات تکنولوژی کیفیت علمی کشورمان از کشور خارج و تحت بررسی قرار گیرد و به هیچ عنوان نیز مباحث مالی نیز در این زمینه وجود ندارد.
کمبود مرکز فراهم آوری جهت بانک نسوج کشور
وی ادامه داد: البته همین ارسال 4 درصد نسوج (بافتهای سلولی تشکیل دهنده بدن) نیز در کشور فعلاً میسر نیست زیرا ما به نسوج بسیاری نیاز داریم، بطوریکه هماکنون فقط سه مرکز فراهم آوری برای بانک نسوج داریم درحالیکه باید 8 مرکز فراهم آوری جهت بانک نسوج داشته باشیم.
نسوج چیست؟
مسئول هماهنگ کنندگان اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در توضیح نسوجی که از افراد میتوان گرفت و به دیگران پیوند زد، توضیح داد: در این زمینه 53 نسوج (بافتهای سلولی تشکیل دهنده بدن) را که شامل قرنیه چشم، مغز استخوان و ... میتوان به افراد مورد نیاز پیوند زد.تسنیم