کد خبر: ۹۲۴۲۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۴ - 2016January 06
شفا آنلاین>سیاسی>وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه تنش‌آفرینی در منطقه، اقدامی از سر قدرت نیست بلکه از سر ضعف است، گفت:باعث تاسف است که دولت سعودی با سیاست تنش کار را ادامه داد.

به گزارش شفا آنلاین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق گفت: بعد از گردن زدن عالم روحانی و مصلح مرحوم شهید شیخ نمر باقر النمر (ره)، صحبت کردیم که این اقدام به هیچ شکل قابل توجیه نیست.

وی ادامه داد: شیخ نمر تمام حیات خود را برای دعوت به اسلام از طریق صلح‌آمیز، گفتگو و تعامل و استفاده از ظرفیت‌های مدنی گذراند و با هر گونه اقدامات مسلحانه و ترور مخالف بود.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه به هیچ وجه اقدام علیه این شخصیت مصلح و عالم قابل توجیه نیست، گفت: متاسفانه رژیم سعودی در طول 2.5 سال گذشته در برابر اقدامات جمهوری اسلامی برای ایجاد تفاهم و برادری در منطقه‌ای که با خطر تروریسم مواجه است، مخالفت کرده است.

ظریف با تاکید بر اینکه خطر تروریسم بیش از همه متوجه کشورهایی است که به این بلا دامن می‌زنند، گفت: متاسفانه همسایگان ما در عربستان سعودی برخلاف این جهت حرکت کرده‌اند و همگام با رژیم صهیونیستی علیه تفاهم ایران و غرب برجام اقدام نمودند و اقداماتی را نیز برای پایین آوردن قیمت نفت انجام دادند.

وی با تاکید بر اینکه همواره جمهوری اسلامی با سعه صدر در برابر این اقدامات برخورد کرد، گفت: جمهوری اسلامی اعتقاد دارد تنش‌آفرینی در منطقه، اقدامی از سر قدرت نیست بلکه از سر ضعف است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: متاسفانه این حرکت ما و تلاش‌های ما توسط همسایگان ما در عربستان پاسخ داده نشد. باید روند تنش‌آفرینی متوقف شود.

ظریف با ذکر این نکته که جمهوری اسلامی به دنبال تنش در منطقه نیست خاطرنشان کرد: برای آقای جعفری سابقه اقدامات منطقه‌ای خود را از اول دولت تدبیر و امید توضیح دادیم و تلاش‌های جمهوری اسلامی برای حفظ جهان اسلام در برابر دشمنان قسم خورده رژیم صهیونیستی و افراط گرایان که نام اسلام را برای اهداف پلید خود مورد سوء استفاده قرار داده و باعث خجالت شده‌اند را تشریح کردیم.

وی ادامه داد: باید در برابر این خطر جمعی اقدام مشترکی صورت بگیرد و برخورد با سعه صدر لازم است و ما این مسیر را ادامه می‌دهیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: همواره تلاش کردیم جمهوری اسلامی با سعه صدر برخورد کند و این تلاش خود را ادامه می‌دهیم.

ظریف با تاکید بر اینکه اقدامات شنبه گذشته درتهران و مشهد به هیچ وجه قابل قبول نیست، اظهار داشت: تمامی مقامات جمهوری اسلامی این اقدام را محکوم کردند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی به لحاظ شرعی و قانونی خود را موظف می‌داند از میهمانان خارجی و دیپلمات‌ها حفاظت کند.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی با تمام افرادی که کوتاهی و قانون‌شکنی کرده‌اند، برخورد می‌کند و پس از آن اقدام نیز اقدامات لازم را برای حفاظت از کارمندان سعودی انجام داد.

ظریف ادامه داد: باعث تاسف است که دولت سعودی با سیاست تنش کار را ادامه داد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی به دنبال آرامش است، گفت: سیاست ما، همکاری و همراهی با همه همسایگان است و برای جهان عرب به عنوان جزء مهمی از جهان اسلام احترام قائلیم و امیدواریم ارتباطات را ادامه دهیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: امروز همه نیاز داریم در برابر خطر فرقه‌گرایی متحد باشیم نه اینکه به این خطرات دامن بزنیم؛ این خطرات مهم است و یقیناً دامن‌گیر کسانی خواهد شد که به این خطرات دامن می‌زنند.

ظریف از ابتکار عمل وزیر امورخارجه عراق تشکر کرد و گفت: امیدواریم همه در این منطقه با درک و فهم مشترک، خطر مشترک را بفهمند و از تنش‌آفرینی و تشنج‌آفرینی که روش برخی در منطقه است، کنار بگذارند و ادامه ندهند.

در ادامه این نشست، وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد موضع وی درباره ائتلاف تشکیل شده توسط عربستان سعودی و چند کشور دیگر برای مقابله با تروریسم گفت: ما بر اساس دستور قرآنی معتقدیم در جهان اسلام همه باید برای مبارزه با تمام مظاهر مغایر اسلام از جمله تکفیر، ارعاب و افراط در یک جا جمع شویم؛ نه اینکه علیه یکدیگر ائتلاف ایجاد کنیم.

ظریف تاکید کرد: هرچند این ائتلاف ها نه جدی هستند و نه راه به جایی می برند و نه توان مقابله با جمهوری اسلامی را دارند و ما نیز معتقد نیستیم که برای جهان اسلام مفید باشند.

وی ادامه داد: امروز جهان اسلام با خطر مشترکی مواجه است که نیاز به اقدام مشترک دارد و هرچه زودتر کسانی که این خطر را درک نکرده اند یا در ایجاد آن شریک شده اند، به خود بیایند، زودتر می توانند از خطری که ممکن است دامن خودشان را بگیرد، رها شده و با آن مقابله کنند.مهر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: