کد خبر: ۹۲۳۲۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۱۵ دی ۱۳۹۴ - 2016January 05
شفا آنلاین>سلامت>معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: از 97 هزار تخت بیمارستانی کشور، 55 هزار تخت فرسوده است. 38 هزار تخت بیمارستانی نیز در حال ساخت داریم که شامل 15هزار تخت جایگزین و سه هزار تخت جدید است.

به گزارش شفا آنلاین،سید علی صدرالسادات در همایش معاونان درمان و توسعه منابع و مدیریت دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی سراسر کشور در وزارت بهداشت افزود: بهره گیری از منابع بخش غیر دولتی بسیار ضروری و لازمه مدیریت بهینه از منابع موجود در کشور است.

وی با اشاره به تاکیدات سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت بخش غیر دولتی در نظام ارائه خدمات سلامت، گفت: در شرایط فعلی دولت، حتی اگر محدودیت منابع هم وجود نداشت، باز بهره گیری از منابع بخش غیر دولتی بسیار ضروری و نشانگر مدیریت بهینه از منابع موجود در کشور است.
وی تعداد تختهای در حال بهره برداری را 97 هزار تخت اعلام کرد و افزود: از این تعداد، 55 هزار تخت فرسوده است و 38 هزار تخت در حال ساخت داریم که شامل 15هزار تخت جایگزین و سه هزار تخت جدید است.

صدرالسادات خاطرنشان کرد: بر اساس سیاست معاونت درمان وزارت بهداشت، شاخص استاندارد تخت به ازای هر هزار نفر دو و 6 دهم است که در حال حاضر این شاخص یک و 7 دهم است.
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت با اشاره به اینکه، دستیابی به شاخص استاندارد، استراتژی بلند پروازانه ای نیست بلکه واقع بینانه است، افزود: برای رسیدن به این شاخص، تعداد 70 هزار تخت باید اضافه شود که بر اساس یک محاسبه کلی، حدود 52 هزار میلیارد باید سرمایه گذاری شود به معنای ساده تر یعنی سالی 10 هزار میلیارد باید صرفاً وارد بخش بیمارستانی شود در حالی که اعتبارات مصوب این بخش، سالی هزار میلیارد تومان است.

وی گفت: اعتبارات فوق الذکر در بخش دولتی قابل تحصیل نیست و تحقق این امر مستلزم داشتن عزمی جدی برای هدایت منابع بخش خصوصی به دولتی است.
صدرالسادات گفت: در حوزه توسعه در بخش عمومی به شدت کسری اعتبارات داریم اما اگر الزام رسیدن به شاخص دو و6 دهم را داشته باشیم باید به سمتی حرکت کنیم که با ایجاد جذابیت ها و مشوق هایی، بخش خصوصی وارد این عرصه شود چرا که برای ساخت 38 هزار تخت فعلی، باز هم زمان طولانی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، بهره گیری از سرمایه و تسهیلات بانکی و واقعی شدن تعرفه ها را راهکارهایی برای تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز ذکر کرد و گفت: برنامه ای را برای شاخص دو و 6 دهم تخت طراحی کرده ایم که شامل 5 گروه است.
به گفته صدرالسادات گروه اول شامل 21 هزار تخت است که باید تا پایان سال 96 مورد استفاده قرار بگیرد و که از منابع دولتی تامین خواهد شد و گروه دوم شامل 19 هزار تخت اولویت دار در 10 شهر جدید است که بخشی از اعتبارات آن از تفاهمنامه ای که با قرارگاه خاتم منعقد شده تامین خواهد شد.

وی درباره گروه سوم گفت: این گروه شامل 15 هزار تخت بیمارستانی است که با مشارکت بخش دولتی و غیر دولتی و با مشارکت بانکها و سرمایه گذاران خارجی تامین خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت افزود: گروه چهارم نیز 200 تا 500 تخت در بافتهای فرسوده است که با مشارکت بخش خصوصی و خیرین به سرانجام خواهد رسید و در نهایت گروه پنجم که شامل 15 هزار تخت در مناطق کمتر توسعه یافته است.
صدرالسادات با تاکید بر اینکه، برای اجرای کردن این برنامه راهی جز جلب مشارکت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی نداریم، افزود: آیین نامه ای در شورای اقتصاد تصویب شده که مشوق هایی که قبلا سازمان مدیریت آنها را به رسمیت نمی شناخت، در آن تعریف شده است.
وی با اشاره به برخی از رئوس این آیین نامه گفت: بر این اساس ابتدا پروژه های قابل واگذاری و غیر قابل واگذاری از هم تفکیک می شوند که در این مسیر باید از برخورد تنگ نظرانهو ساده اندیشانه اجتناب کرد و باید با یک اراده قوی و با انسجام و همدلی در مسئولان و هیات رئیسه دانشگاه ها و معاونان درمان و توسعه شکل بگیرد و همه به آن متعهد باشیم و این تعهد را به طرف مقابل هم منتقل کنیم.

** نسبت تخت بیمارستانی به جمعیت در کره جنوبی 10 برابر ایران است
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست گفت: شاخص تخت بیمارستانی در کره جنوبی 10.5تخت به ازای هر هزار نفر است که این میزان در ایران 1.5 تخت است. نمی توانیم شاخص های بین المللی را ببینیم و حسرت بخوریم باید کاری کنیم.
محمد آقاجانی افزود: رسیدن به شاخص های منطقه ای و جهانی رویا نیست.
وی گفت: شاخص تخت به ازای هر هزار نفر 1.7 است، در حالی که این میزان در منطقه 2.7است که برای ما رویا شده است. نمی شود تنها به دیدن شاخصها و حسرت خوردن اکتفا کرد. باید پوسته ها را بشکافیم و با فکر عمل کنیم.
وی با اشاره به نشست روز گذشته هیئت مدیره بیمه سلامت کره جنوبی افزود: در کره جنوبی هر فرد سالیانه 16.5 روز در بیمارستان بستری می شود، این میزان در ایران 0.3 است.
وی اضافه کرد: شاخص تخت بیمارستانی در کره جنوبی 10.5 تخت به ازای هر هزار نفر است که این میزان در ایران 1.5 تخت به ازای هزار نفر است. هر شهروند کره جنوبی سالیانه 17.5 بار به مراکز درمانی مراجعه می کند که این آمار 5 برابر کشور ما است.
آقاجانی با تاکید بر مدل UHC به عنوان مدل سازمان بهداشت جهانی که در ایران نیز بر اساس آن عمل می شود، عنوان کرد: اگر سرمایه گذاری بخش خصوصی را می خواهیم باید به سطح بندی خدمات نیز توجه کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: باید مدل اقتصادی طوری طراحی شود که سرمایه گذاران به سمت آن بروند. حفاظت مالی مردم از هزینه های سلامت نیز از دیگر اصول این طرح است که مهمترین شعار طرح تحول سلامت نیز بوده است. چرا که سلامت به هر قیمتی معنا ندارد و به لحاظ مالی باید برای مردم قابل دسترسی باشد.
وی افزود: کیفیت هم یک اصل است. سرمایه گذاری که به کیفیت منجر نشود. اتلاف هزینه است و کیفیت جز با نظارت های چند لایه و برنامه ریزی شده، محقق نمی شود. البته انتخاب مدل سرمایه گذاری هم هنر است.
معاونت درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه یکی از اصول مشارکت اصل برد است عنوان کرد: طرح ها باید به گونه ای برنامه ریزی شوند که نتیجه قراردادها برد دانشگاه ها، مردم و سرمایه گذاران باشد.
وی همچنین تاکید کرد: برندسازی در سلامت اهمیت فراوانی دارد زیرا سرمایه گذاران برای حفظ برند قطعاً اصول کیفی را رعایت خواهند کرد. اما بنیه بخش خصوصی کشور تقویت نشده و توسعه نیافته است.
آقاجانی خاطر نشان کرد: قیمت تمام شده خدمات اولین سوال سرمایه گذاران است. چرا که فاکتور بازده سرمایه تضمین سرمایه گذاری است و در صورت منطقی بودن فرد سرمایه گذار با اطمینان بیشتری وارد خواهد شد.
وی گفت: تصویربرداری، تختهای بیمارستانی، آزمایشگاه های تشخیص طبی و سرطان پنج حیطه انتخابی از سوی کارگروه مشترک اقتصاد و درمان است که برای مشارکت سرمایه گذاران خصوصی در نظر گرفته شده است.
معاونت درمان وزارت بهداشت همچنین در جمع خبرنگاران در خصوص مطالبات بیمارستان ها از وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر گفت: همچنان زمان بین ارائه خدمت و دریافت مطالبات 7 ماهه است که این در روند ارائه خدمات مشکلاتی را ایجاد کرده است. طبق تفاهم نامه هایی که با سازمان تامین اجتماعی داشتیم قرار بر این شد بانک رفاه و ملت به عنوان عامل سوم برای پرداخت مطالبات عمل کنند.
وی اضافه کرد: 8 هزار میلیارد تومان حجم خدمات است که باید پرداخت شود.ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: