کد خبر: ۹۱۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۱۱ دی ۱۳۹۴ - 2016January 01
شفا آنلاین>سلامت>وزیر بهداشت با اشاره به کنترل ویروس آنفلوانزا در کشور گفت: متاسفانه برخی افراد در داخل و خارج از کشور در موضوع آنفلوانزا و همچنین آلودگی هوا قصد داشتند نظام و کشور را ناکارآمد نشان دهند.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر سید حسن هاشمی در سفر یک روزه خود به استان قزوین و در دیدار با امام جمعه قزوین، اظهار داشت: با توجه به نزدیکی قزوین به تهران تصور می کردم وضعیت بهداشتی و درمانی این استان بهتر از این باشد اما وضعیت همسایگان آن بهتر از قزوین است.

وی به شرایط دشوار دولت برای تأمین بودجه اشاره کرد و گفت: مسوولان محلی و استانی حتما باید در این راه به وزارت بهداشت کمک کنند و بخشی از وظایف خود را توسعه خدمات به ویژه در بخش سلامت بدانند.

دکتر هاشمی گفت: وظیفه دولت و حاکمیت فراهم آوردن امکانات بهداشتی و درمانی است اما بخش خصوصی نیز می تواند دراین راه کمک های زیادی کند چرا که امکانات بخش دولتی به تنهایی نمی تواند رضایتمندی کامل مردم را تأمین کند.

وزیر بهداشت افزود: اقدامات بسیار ارزشمندی در قالب طرح تحول سلامت انجام شده و مردم نیز از این بابت از ما قدردانی می کردند همچنین مراجعات مردمی به نمایندگان مجلس و ائمه جمعه نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته ضمن اینکه پایگاه ها و خانه ها بهداشت زیادی ساخته شده و به حاشیه نشینان شهری و از جمله قزوین، خدمات مناسبی ارائه شده است.

دکتر هاشمی به پیشرفت‌های همسایه های استان قزوین اشاره کرد و گفت: در استان البرز ساخت یک بیمارستان 1200 تختخوابی آغاز شده و در استان زنجان نیز مسئولان همدل شده اند تا مشکلات حوزه سلامت را کاهش دهند اما در استان قزوین نیز ما با کمک استاندار و مسوولان مشکلات را کاهش خواهیم داد.

وزیر بهداشت در پایان افزود: تجهیزات و امکانات مورد نیاز استان مانند سی تی اسکن، ام آر آی، تخت بیمارستانی و اورژانس تأمین خواهند شد تا در آینده شاهد کاهش مشکلات مردم باشیم.

دندان های پوسیده ایرانیان دو برابر میزان معمول است
وزیر بهداشت در حاشیه نشست خود با هیات رییسه و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز یکی از مشکلات جدی کشور را مربوط به کمبود مراکز برای بیماران اعصاب و روان و همچنین سوختگی عنوان کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه، برنامه ای در گذشته وجود نداشته و در حال حاضر نیز که برنامه های خوبی وجود دارد اما حمایت های لازم صورت نمی گیرد که بتوان تخت های ویژه این بیماران در کشور را گسترش داد.

وی افزود: ما قول دادیم تا پایان دولت 20 هزار تخت به ظرفیت تخت های موجود کشور اضافه کنیم که 10 درصد از آنها را برای بیماران اعصاب و روان اختصاص می دهیم.

دکتر هاشمی بر ضرورت مشارکت خیرین و مقامات استانی در افزایش تخت های بیمارستانی برای بیماران اعصاب و روان و سوختگی تأکید کرد و گفت: این بیماران جزء مظلوم ترین بیماران هستند که باید از آنها حمایت های ویژه ای کرد.

وزیر بهداشت از حمایت بیمه ها به عنوان یکی دیگر از راه‌های کاهش مشکلات بیماران اعصاب و روان و سوختگی یاد کرد و گفت: متاسفانه به دلیل هزینه های بالا و مزمن بودن درد این بیماران، شاهد حمایت های خوبی از سوی بیمه ها نیستیم.

دکتر هاشمی افزود: هزینه های این بیماران زیاد است و منابع بیمه ها هم پاسخگوی این نیازها نیست اما یکی از منابع پیشنهادی ما برای کاهش مشکلات آنها، تعیین عوارض بر کالاهای آسیب رسان سلامت است که از آن مسیر ارقام زیادی می توان کسب کرد که به طور ویژه می توان صرف گسترش تخت برای بیماران اعصاب و روان و همچنین سوختگی کرد.

وزیر بهداشت گفت: برای بیماران اعصاب و روان و سوختگی، نیاز به ایجاد 30 هزار تخت بیمارستانی داریم که بودجه زیادی را می طلبد و امیدوارم با بستن عوارض بر کالاهای آسیب رسان به سلامتی مردم و اختصاص آن به نظام سلامت، ضمن کاهش مصرف این اقلام، شاهد تأمین بخشی از هزینه های مربوط به سلامتی مردم باشیم.

دکتر هاشمی در خصوص احداث مراکز جامع خدمات سرطان در کشور، اظهار داشت: بیش از 200 مرکز جامع خدمات سرطان در کشور راه اندازی می شود که عملیات اجرایی آن در چهار استان آغاز شده و باقی مانده این مراکز به همراه سایر اولویت های سرمایه گذاری وزارت بهداشت در همایشی که در پایان دی ماه برگزار خواهد شد به سرمایه گذاران معرفی می شود تا شاهد ساخت، تحویل و بهره برداری از مراکز باشیم.

دندان های پوسیده ایرانیان دو برابر میزان معمول است
دکتر هاشمی در خصوص برنامه های وزارت بهداشت در حوزه بهداشت دهان و دندان، افزود: وزارت بهداشت به منظور پیشگیری از بیماری های دهان و دندان اقدامات ارزنده ای انجام داده و برای چندین میلیون نفر از دانش آموزان تا کنون، فلورایدتراپی و پرکردن شیارهای دندان‌ها که می تواند منبعی برای آلودگی باشد، انجام شده است.

وزیر بهداشت افزود: ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان به معنی عدم وجود مشکل در این حوزه نیست بلکه مردم باید بیشتر مراقبت کنند چرا که تعداد دندان های پوسیده در دهان ایرانیان به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی و عدم پوشش حمایتی از سوی بیمه ها و یا دولت، بیش از دو برابر میزان معمول است.

دکتر هاشمی گفت: مردم مجبور هستند که بیش از 90 درصد خدمات حوزه دهان و دندان را از بخش خصوصی خریداری کنند که عده زیادی از آنها توانایی مالی کافی را ندارند بنابراین عاقلانه ترین راه، پیشگیری در کودکان به ویژه افراد کمتر از ده سال است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر هدف وزارت بهداشت، ارائه خدمات بهداشتی دهان و دندان به دانش آموزان مقطع دبستان است، یادآور شد: تا اواسط سال آینده خدمات پیشگیری از پوسیدگی دهان به تمام دانش آموزان این مقطع ارائه می شود اما مشکل مردم در حوزه درمان خدمات دهان و دندان می باشد که ضروری است تا منابعی برای بیمه ها تعریف شود که حمایت بیشتری از این بیماران داشته باشند.

دکتر هاشمی همچنین در خصوص احداث بیمارستان 1000 تختخوابی در قزوین، اظهار داشت: یکی از بانک ها به منظور سرمایه گذاری جهت احداث بیمارستان 1000 تختخوابی در قزوین اعلام آمادگی کرده و استانداری و شهرداری نیز مقدمات ساخت آن را فراهم کرده اند و امیدوارم هر چه زودتر شاهد سرمایه گذاری این بانک و عمل به وعده آنها باشیم.

وی افزود: یکی از راه های کاهش مشکلات مربوط به کمبود تخت های بیمارستانی نیز می تواند تغییر کاربری املاک وزارت بهداشت و ارزش افزوده حاصل از آن باشد.

وزیر بهداشت همت مسوولین استانی در جهت تأمین تخت های بیمارستانی مورد نیاز استان قزوین را بسیار مهم دانست و گفت: " از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن". اگر مسوولین حمایت کنند ما نیز کمک های ویژه ای در این خصوص خواهیم کرد.

دکتر هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه وزارت بهداشت قادر است هر سال چند تخت بیمارستانی ایجاد کند؟ خاطر نشان کرد: در گذشته هر سال دو هزار تخت بیمارستانی ایجاد می شد اما ما در این دولت وعده دادیم که 20 هزار تخت بیمارستانی ایجاد خواهیم کرد که امیدوارم تا پیش از پایان دولت، این وعده محقق شود.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود، به فرو کش کردن بیماری آنفلوانزا در کشور اشاره کرد و گفت: امیدوارم شاهد موج دوم این بیماری نباشیم، بنابراین اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت کنند موج جدید از این بیماری در کار نخواهد بود.

دکتر هاشمی وضعیت بیمارستانهای استان قزوین در حوزه نیروی انسانی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در برخی از رشته کمبودهایی وجود دارد که در آینده تأمین خواهد شد اما از نظر هتلینگ، خدمات و تعداد پرستاران باید مداخلات جدی تری صورت گیرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: