به گزارش شفاآنلاین : دکتر سیدحسن هاشمی درباره پیشنهاد وزارت بهداشت برای بودجه سال 95 با وجود تاکید این وزارتخانه بر لزوم پایدار شدن منابع نظام سلامت گفت: ما ممنون دولت هستیم؛ چراکه دولت در شرایط سخت بودجهای، کمک میکند تا برنامه های طرح تحول سلامت پیش رود.
وی افزود: در عین حال جهت پایدار شدن منابع نظام سلامت همیشه گفتهایم علاقهمندیم تمام اعتباراتی که به وزارت بهداشت میدهند حذف شود و آن را گره بزنند به مالیات بر ارزش افزوده و عوارض بر کالاهای آسیب رسان سلامت؛ چراکه به اعتقاد من، در این صورت است که اعتبارات این حوزه تضمین میشود؛ یعنی نه وابسته به نفت است که معلوم نباشد با چه قیمتی فروخته میشود و نه به منابع عمومی. فکر میکنم این چنین روندی برای مردم هم خوشایند باشد.
هاشمی ادامه داد: ما سال گذشته پیشنهاد کردیم بیست و چند هزار میلیاردی که برای وزارت بهداشت به طور عام اعم از دانشگاهها، بهداشت و درمان، دارو و ... اختصاص میدهند را حذف کنند ولی به جای آن چهار درصد مالیات بر ارزش افزودهای که الان مردم پرداخت میکنند را به این حوزه اختصاص دهند. اگر چنین اتفاقی بیفتد این منبع پایدار میشود و سال به سال هم رقم مالیات بر ارزش افزوده در خزانه افزایش پیدا میکند.
هاشمی با تاکید براینکه این کار به معنی زیاد کردن مالیات بر ارزش افزوده نیست، ادامه داد: باز هم تاکید میکنیم که پیشنهادمان آن است چهار درصد از هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده را به حوزه سلامت دهند و هر بودجهای هم که برای حقوق و تجهیزات و ... میدهند، حذف کنند؛ چراکه این چنین منابعی به بودجه عمومی و نفت وابسته است.
وی افزود: مشکلی که ما داریم این است که اعتباراتی که روی کاغذ میآید، تخصیص پیدا نمیکند یا اگر تخصیص میدهند، خزانه پولی ندارد که بپردازد و تقریبا هر سال 70 در صد وقتمان در التهاب این است که اعتبارات تخصیص مییابد یا خیر و اگر تخصیص دادند خزانه پول دارد یا ندارد؛ مثل همان تصمیمی که در جلسه با معاون اول گرفته شد، مدتی برای تخصیص طول کشید و هنوز هم منتظر خزانه است. درحالی که اگر اعتبارات ما به مالیات بر ارزش افزوده و عوارض کالاهای آسیبرسان گره میخورد، نیازی نبود که تخصیص بگیریم یا برویم خزانه. هر هفته یا هر ماه از خزانه میپرسیدیم بابت مالیات بر ارزش افزوده چقدر واریز شده و همان پول را میگرفتیم. مانندن یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که اکنون مردم بابت سلامت میپردازند و منبعی پایدار است.
هاشمی با اشاره به نامتناسب بودن بودجه و هزینهای که برای بیمهها در بودجه 95 در نظر گرفته شده است، گفت: اگر بناست بیمهها را با این تعداد بیمه شده و این میزان از خدمت سازمانهای بیمهگر، حمایت کنند، اعتباراتی که درسال 95 برای آنها دیده شده است اصلا متعادل نیست و مشکلات ما را بیشتر میکند.ایسنا