به گزارش شفا آنلاین، اظهار داشت: با تعرفهگذاری خدمات انتقال خون، طب خون وارد مرحله نوینی از خدمات میشود و اگر بیمهها استفاده از این فرصت را در نظر گیرند و تعرفهگذاری را اجرایی کنند ما جزو کشورهایی خواهیم بود که مصرف بهینه و منطقی خون را خواهیم داشت.
وی افزود: علاقهمند هستیم که تعداد اهدا کنندگان خون مستمر را افزایش داده و شاخص آن را بیشتر کنیم و بر اساس برنامهها و تلاشهای انجام گرفته به سمت افزایش 90 درصدی شاخص اهدا کننده خون مستمر پیش میرویم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: همچنین بر اساس برنامههای پیش رو، اهداکنندگان خون برای بار نخست با شرایط بسیار سختتری نسبت به زمان کنونی امکان اهدای خون داشته و پس از آزمایشهای متعدد به جرگه اهدا کنندگان مستمر میپیوندند.
پور فتحالله بیان داشت: ساماندهی گروههای خونی O را به ویژه برای مواقع بحرانی جزو برنامههای خود قرار داده و با اقدامات انجام شده شرایطی را فراهم کردهایم که در زمان بحران آسیبهای کمتری را به لحاظ ذخایر مناسب خونی داشته باشیم.
وی اعلام کرد: حداقل ذخیره خون مجاز 3 روز بوده و برنامه ما پس از تأمین خون کافی به شکل عمومی، مدیریت گروههای خون به صورت مجزا طبق الگوی مصرف در پایگاههای انتقال خون است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در حال حاضر با ذخیره مناسب 5 روزه در انتقال خون شرایطی را فراهم کرده که کمتر آسیبپذیر باشیم، خاطرنشان کرد: تهیه خون و مصرف آن در مراکز درمانی یک موضوع به هم پیوسته است که در مواقع بحران با داشتن دستورالعمل ملی مصرف خون این مراکز نیز باید جراحیهای غیر اورژانسی، درخواست خون و فرآوردههای آن را کاهش دهند.
پور فتحالله خاطر نشان کرد: استانهایی که بیش از 7 تا 9 روز خون ذخیره داشته باشند، میتوانند در تأمین خون به استانهای هم جوار کمک کنند.فارس