کد خبر: ۸۹۷۸۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - 2015December 17
شفا آنلاین>اجتماعی>وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که در 25 سال گذشته در حدود هزار عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی انجام داده است، امروز (پنج شنبه) مورد تجلیل قرار گرفت.
به گزارش شفا آنلاین، محمد فرهادی که در گردهمایی کاشت حلزون شنوایی ایران در دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران مورد تجلیل قرار گرفت، در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت که به عنوان عضوی از تیم کاشت حلزون شنوایی ایران در حدود 25 سال گذشته به طور متوسط هفته ای یک عمل جراحی انجام داده است. البته وی تاکید کرد که عمل های جراحی وی به هزار نمی رسد.
وی که در این مراسم نه به عنوان وزیر که به نام یک پزشک حضور داشت، شیرین ترین اتفاق در این مدت را حضور در جمع کسانی دانست که اکنون از نعمت شنوایی برخوردار هستند و می توانند همچون سایر مردم در ارتباطات اجتماعی شرکت داشته باشند، مدارج علمی کسب کنند و خانواده تشکیل دهند.
فرهادی گفت: خدا را شکر می کنم که من نیز در این کار سهمی داشته ام تا این افراد از دنیای سکوت خارج شده و به دنیای شنوایی و ارتباطات بپیوندند.
وی درباره کاشت حلزون شنوایی گفت: این عمل در افرادی که ناشنوا یا سخت شنوا هستند، انجام می شود، یعنی کسانی که نمی توانند از حس شنوایی خود استفاده کنند که برخی از این افراد به صورت مادرزادی بوده و برخی نیز به مرور زمان شنوایی خود را از دست داده اند.
فرهادی گفت: تیم کاشت حلزون شنوایی ایران 25 سال پیش کار خود را در کشور آغاز کرد و تاکنون بیش از هشت هزار نفر که از نعمت شنوایی برخوردار نبودند، تحت عمل کاشت حلزون شنوایی و توان بخشی شنیداری بعد از آن قرار گرفتند و اکنون از نعمت شنوایی برخوردارند.
عضو تیم کاشت حلزون شنوایی ایران افزود: بیش از سه هزار و 600 عمل و توانبخشی توسط این تیم انجام شده و خوشبختانه با وجود 11 مرکز کاشت حلزون شنوایی که در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد، تقریبا می توان گفت کسی در انتظار کاشت نمی ماند و پس از گذراندن زمان بررسی آنان که چند ماه طول می کشد و پروتز آنان نیز توسط هیات امنای اسناد پزشکی وزارت بهداشت تامین می شود، به سرعت جراحی و توانبخشی می شوند.
وی درباره هزینه پروتزهای کاشت حلزونی گفت: بیماران تقریبا یک پنجم تا یک چهارم قیمت اصلی (های تک) را به هیات امنا می پردازند که این هزینه، بیشتر برای هزینه های عمل و مدت یک سالی است که توانبخشی آنان به طول می انجامد و بعد از آن نیز به شکل ادواری تحت نظر هستند.
فرهادی همچنین درباره تولید پروتز در داخل کشور گفت: خوشبختانه از 10 سال پیش روی ساخت تعدادی از این پروتزها که برخی داخل بدن و بعضی در بیرون بدن کاشته می شود، کار می شود و باید گفت قسمت خارجی این پروتزها با همکاری اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه تربیت مدرس توسط مرکز کاشت حلزون شنوایی ایران تولید می شود و امیدواریم در آینده نزدیک مورد استفاده بیماران قرار گیرد و از ورود آن بی نیاز شویم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره چرایی بیمه نبودن کاشت حلزون بیمه گفت: دولت با پرداخت سوبسید از این کار حمایت می کند و مجلس شورای اسلامی نیز هر سال اعتباری برای خرید پروتز در نظر می گیرد و بیماران فقط یک چهارم یا یک پنجم قیمت واقعی آن را پرداخت می کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: مراسم امروز برای گرامیداشت بیماران به ویژه کودکان و نوجوانانی است که تحت عمل کاشت حلزون شنوایی قرار گرفته اند و همچنین آماری درباره میزان رشد و موفقیت های کسب شده، ارائه می شود.
فرهادی متولد سال 1328 از شهرستان شاهرود است که در سال 1347 وارد دانشگاه فروسی مشهد شد و دوره طب عمومی و تخصصی را در همان دانشگاه گذراند و در سال 1359 به عنوان متخصص گوش و حلق و بینی فارغ التحصیل شد و در حال حاضر جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
فرهادی در سال 1370 مرکز کاشت حلزون شنوایی ایران را تاسیس کرد و اولین عمل کاشت حلزون شنوایی را در سال1371 انجام داد. وی همچنین انجمن علمی پزشکی لیزری و نیز انجمن علمی پزشکی خواب ایران را تاسیس کرده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: