دو نوع روغن نارگیل در بازار وجود دارد: روغن نارگیل بکر و روغن نارگیل تصفیه شده. برای تهیهی غذا مصرف روغن زیتون بکر بهتر است. اگر دفعهی نخستی است که میخواهید از این روغن استفاده کنید بهتر است بدانید که در دمای محیط جامد میشود
مانند دیگر انواع روغنها، روغن نارگیل نیز حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب است. این روغن حاوی تری گلیسیرید دارای زنجیرهی متوسط است که به آن اسید لوریک گفته شده و به عنوان مثال در شیر مادر وجود دارد.
روغن نارگیل از 92 درصد چربی تشکیل شده است که 85 درصد آن شامل اسیدهای چرب اشباع شده است. این نوع اسیدهای چرب معمولاً توصیه نمیشود؛ اما در خصوص روغن نارگیل باید بدانید که این نوع روغن باعث کاهش میزان کلسترول بد خون میشود و برای سلامت قلب و عروق مفید است. بنابراین شما میتوانید با مصرف به اندازهی این روغن گام مؤثری در سلامت قلبتان بردارید.
خیر. به عقیدهی متخصصان برخلاف روغنهای دیگری مانند روغن بادام زمینی امکان آلرژی به این نوع روغن بسیار اندک است.
میزان مصرف روزانه چقدر باید باشد؟
روغن نارگیل با تمام خواصی که دارد در نهایت روغن است و چرب! به همین دلیل نباید در مصرف آن دچار افراط شوید. مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوری برای سلامتی مفید است و مشکل ساز نمیشود. فراموش نکنید که نباید روزانه بیش از 4 قاشق از این روغن مصرف کنید.
از روغن نارگیل در تهیهی تارتهای شیرین با میوههای قرمز یا آناناس که با طعم این نوع روغن سازگاری دارند استفاده میشود. در تهیهی غذاهایی که از سبزیجات استفاده میشود نیز میتوان از این روغن استفاده کرد. در هر دو صورت میتوانید به جای استفاده از روغنهای معمولی از روغن نارگیل استفاده کنید.
روغن نارگیل را در ظرف شیشهای بستهبندی شدهی خود نگهداری کنید. شیشه را در محیطی خنک و خشک قرار دهید. اگر روغن به صورت سفت و سفید در آمد نگران نباشید. روغن نارگیل در دمای زیر 25 درجه میبندد.