کد خبر: ۸۷۷۱۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - 2015November 30
شفا آنلاین>طب سنتی>زعفران ایرانی با عنوان طلای سرخ، ارزش صادراتی بالایی دارد. ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان می باشد. سابقهٔ کاشت زعفران در ایران به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.
به گزارش شفا آنلاین،زعفران گياهى است گرمسيرى و در نقاطى كه آب وهوايى معتدل داشته باشد و داراى تابستان هاى گرم و خشك و آفتابى و پاييز و زمستان نسبتا ملايم دارد به خوبى رشد مى كند. موضوع کاشت زعفران ممكن است در همه شرايط صادق نباشد زيرا احتمال دارد گياه زعفران به صورتى با محيط سازگار نشود. چنانچه در همدان كه در رديف شهرهاى سردسيرى ايران است زراعت زعفران نتايج رضايت بخشى داده است.

 
گل زعفران هديه اى به انسان:
با چيدن گل زعفران هديه اى به انسان عرضه مى شود كه با لطافت و بوى خوشش خستگى كار روزانه را از تن آن ها بيرون مى كند.

ديگر با زعفران ایرانی نگران سفره غذاى خود نباشيد:



زعفران به جهت طعم، بو و رنگ و رنگ زرد خاص خود به عنوان يك افزودنى در سفره غذايى هر ايرانى نقش مهمى را ايفا مى كند. زعفران ایرانی در غذاها به ويژه همراه با برنج مصرف مى شود.


اندامهاى مختلف گیاه زعفران یا طلاى سرخ:


چمچه: اولين اندامى كه از زعفران در سطح خاك ديده مى شود و زعفران در برخى ارقام بلند يا متوسط يا كوتاه ديده مى شود.


برگ: زعفران برگ هاى نوك تيزى دارد كه روى آنها تيره تر و زيرشان روشن تر است.


كلاكه: كلاكه زعفران سه شاخه است، طول آن ها نسبت به گلبرگ متفاوت است و لبه آن حالت چين خورده دارد.


خامه زعفران: زرد رنگ است كه در برخى گونه ها كم رنگ يا پر رنگ مى باشد. اين تفاوت رنگ به نسبت كارتنوييد موجود در آن بستگى دارد.


گلبرگ يا كاسبرگ: گلبرگ زعفران هر كدام سه تا و ضخامت آن ها مى تواند كم يا زياد باشد.


سوخ( پياز): پياز زعفران ممكن است گرد يا تو رفته باشد و داراى الياف قهوه اى رنگ است كه بسيار فشرده بوده و رنگ سفيد پياز به وضوح ديده مى شود.

زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد

روش دم کردن زعفران:
زعفران را با یا بدون قند و شكر ساييده و در آن سه قالب يخ مى اندازيم، ميگذاريم در هواى آزاد تا آب شود. وقتى كاملا حل شد آن را در شيشه كوچك ريخته و در يخچال نگهدارى مى كنيم اين زعفران بسيار خوشرنگ خواهد شد و هر زمان خواستيم استفاده مى كنيم. كسانى كه در مناطق مرطوب هستند بايد زعفران را قبل از ساييدن ٣٠ ثانيه در ماكروويو گرم كنند تا خشك شود بعد آن را سرد و بعد پودر كنند.

يك فنجان سلامتى با زعفران ایرانی (طلاى سرخ):


چاى زعفران از تجمع كلسترول در رگ ها جلوگيرى مى كند و به اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند. زعفران حاوى موادى است كه به آن كروستين مى گويند كه فشار خون را پايين مى آورد به اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند.


كاهش در قاعدگى: چاى زعفران به عنوان يك محرك براى تحرك قاعدگى در زنان كه عادت ماهيانه ى منظم ندارند بسيار مناسب است. دم كرده ى گياه زعفران براى كاهش خون ريزى رحم، كاهش درد ناشى از قاعدگى به كار برده مى شود.


كسانى كه از بى خوابى رنج مى برند مى توانند با يك فنجان چاى زعفران ایرانی يك خواب راحت داشته باشند.

از طرز تهيه دمنوش زعفران تا خواص زعفران و موارد منع مصرف زعفران:
طرز تهيه دمنوش زعفران:

آب را در ظرف مناسبى بريزيد، زعفران و عسل را اضافه و مخلوط كنيد و اجازه دهيد مواد روى حرارت مستقيم حدود ٥ دقيقه به آرامى بجوشد و سپس مخلوط را از صافى عبور داده و در فنجان بريزيد و سرو كنيد.

 

خواص دمنوش با زعفران ایرانی:

دمنوش زعفران خاصيت اشتها آور داشته و در بهبود عملكرد دستگاه گوارشى دارد و به هضم غذا و رفع نفخ معده كمك مى كند. دمنوش زعفران نيز ادرار آور بوده و مثانه را پاك مى كند.


موارد منع مصرف دمنوش زعفران:

استفاده از دمنوش زعفران در دوران باردارى نبايد مصرف شود زيرا موجب سقط جنين مى شود.

اندازه نگه دار كه اندازه نكوست!
اين ضرب المثل در مورد زعفران هم صدق مى كند. مصرف هر گياهى در كنار تمام خوبى هايى كه دارد، مى تواند مشكلاتى را هم براى مصرف كننده در پى داشته باشد. معمولا توصيه مى شود بيشتر از ٢ گرم زعفران در طول روز مصرف نشود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: