به گزارش شفاآنلاین : ابراهیم صالحیفر گفت: آنتیبیوتیکها از داروهای بسیار مهم برای درمان عفونتها هستند که مهمترین چالش ایجاد شده مقاومت دارویی در مقابل آنتیبیوتیکها است.
وی با اشاره به نقش داشتن عناصر مختلف در ایجاد این مقاومت گفت: با مصرف بیشتر آنتیبیوتیکها، میکروارگانیسمها نیز راههای خنثی کردن اثر آنتیبیوتیکها را تشخیص میدهند و هرچند این موجودات دارای ساختار بسیار سادهتری نسبت به سیستم ایمنی بدن هستند ولی بسیار هوشمندانه عمل میکنند.
این متخصص داروسازی بالینی با اشاره به مشکلات بوجود آمده برای درمان بیماران به دلیل مقاومت ایجاد شده، گفت: در سه دهه گذشته آنتیبیوتیکها خیلی تنوع نداشتهاند و قسمت عمده این داروها مربوط به دو دهه قبل است و شرکتهای دارویی برای احیا و ارائه داروی جدید آنتیبیوتیک رغبت نشان نمیدهند.
وی با تاکید بر هزینهبر و زمانبر بودن ساخت داروی جدید، گفت: برای تولید یک داروی جدید حدود یک میلیارد دلار هزینه تحقیق و توسعه نیاز است و برای اتمام مراحل قبل از بالین و بالینی آن حدود 10 سال زمان نیاز است که در داروهای آنتی بیوتیک نیز این معضل وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به مصرف آنتیبیوتیک برای عفونتهای باکتریایی گفت: برای عفونتهای ویروسی نیاز به مصرف آنتیبیوتیک نیست و از مردم میخواهیم خودشان خودسرانه داروهای آنتیبیوتیک استفاده نکنند و برای بیماریهای فصلی نیز نیاز به مصرف آنتی بیوتیک وجود ندارد.
وی ادامه داد: در صورت تجویز داروی آنتیبیوتیک باید طول دوره مصرف به اتمام برسد و با بهبود حال عمومی و قطع شدن تب نباید مصرف آنتیبیوتیکها قطع شود؛ چراکه موجب ایجاد مقاومت بدن در مقابل این دارو میشود.
صالحیفر همچنین درباره مصرف بیرویه این داروها نیز گفت: شاهد هستیم که این بیماران با مراجعه به داروخانهها و ارائه برگه خالی قرص دوباره برای تهیه آن اقدام میکنند که این کار درست نیست و برخی از این داروها صرفا یک قرص نیستند و از نظر کلاس جزو جدیدترین آنتیبیوتیکها هستند و تنها راهکار برای برون رفت از مقاومتهای به وجود آمده به شمار میروند.ایسنا