معصومی با اشاره به اینکه عفونتهای بیمارستانی یکی از مشکلات نظامهای بهداشتی در تمام کشورهای دنیاست که همه ساله تعداد زیادی از بیماران بستری در بیمارستانها بدان مبتلا شده، موجب مرگ و میر آنان میشود، خاطرنشان ساخت: اگر چه آمار این عفونتها در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است، اما این میزان در هیچ کشوری صفر نیست، براساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) میزان عفونتهای بیمارستانی در کشورهای توسعه یافته 6 تا 11 درصد و در کشورهای در حال توسعه بیش از 25 درصد است.
رئیس پنل عفونتهای بیمارستانی "یازدهمین همایش عفونی کودکان" ادامه داد: بر اساس بررسیهای انجام شده در کشور ما میزان عفونتهای بیمارستانی بین 10 تا 12 درصد برآورد شده است.
رئیس پنل عفونتهای بیمارستانی یازدهمین همایش عفونی کودکان تصریح کرد: در 10 سال گذشته، نظام مراقبت عفونتهای بیمارستانی در تمام بیمارستانها برقرار شده است و هم اینک نیز کمیتههای کنترل عفونت در تمام بیمارستانها فعال است.
وی گفت: در پنل عفونتهای بیمارستانی که همزمان با یازدهمین همایش عفونی کودکان برپا میشود به موضوعاتی با عنوان آخرین وضعیت ابتلای بیماران به این عفونتها در کشور که حاصل جمع آوری گزارش مراکز درمانی از سراسر کشور است، پرداخته میشود.
معصومی اصل اضافه کرد: چهار عفونت زخم جراحی، تنفسی، خونی و ادراری از اصلی ترین عفونتهای بیمارستانی به شمار میروند که کنترل آنها علاوه بر کاهش ابتلا به مرگ و میر، باعث صرفه جویی در هزینههای بیمارستانی شده، رضایتمندی مردم را نیز به دنبال دارد.
وی اظهار داشت: عفونتهای بیمارستانی گوارشی مانند اسهال و عفونتهای تنفسی، عفونتهای ادراری و خونی در کودکان شایع تر از بزرگسالان است.
به گفته رئیس پنل عفونتهای بیمارستانی یازدهمین همایش عفونی کودکان، کنترل عفونتهای بیمارستانی، مستلزم شناسایی، ثبت، گزارش دهی و استفاده از اطلاعات نظام مراقبت در تصمیم سازی است.تسنیم