وی با اشاره به این که در حوزه آموزش پزشکی باید حداقل استانداردها رعایت شود، گفت: دانشگاه در کشورهایی همانند هند، امارات، فیلیپین و غیره از نظر ما استانداردهای لازم را ندارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر توجه به مشکلات نمایندگان ایران در حوزه سیاست خارجی اظهار کرد: واقعیت این است که وزارت بهداشت با جان مردم سر و کار دارد در نتیجه هر دانشگاه و هر آموزش عالی را در حوزه پزشکی در دنیا مورد تایید قرار نمی دهیم. کشور ما از نظر پیشینه علم فاصله بسیار زیادی با کشورهایی همانند امارات دارد در نتیجه نمایه علمی ما با این کشورها قابل مقایسه نیست.
دکتر هاشمی با ابراز تاسف نسبت به این که حوزه سلامت برای برخی از افراد در سراسر جهان به یک تجارت تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: شاید تنگ نظری برخی در سال های گذشته اجازه نمی داد بخش خصوصی در حوزه آموزش پزشکی فعال شود و به ایجاد دانشگاه های خصوصی بپردازد. اما در دوره فعلی نگاه ما متفاوت و بر اساس ایجاد دانشگاه های مشترک و تربیت دانشجو با حضور بخش خصوصی است.لذا یکی از بخش هایی که سفرا می توانند در ایجاد آن فعال باشند حوزه آموزش و ایجاد دانشگاه های پزشکی در سرمایه گذاری مشترک با دانشگاه هایی در سطح دنیا است که از نظر علمی با ایران همتراز باشند.
وی شهر کیش را بستری مناسب برای سرمایه گذاری خارجی عنوان و اظهار کرد: این شهر هم می تواند بستری مناسب برای ایجاد دانشگاه و نیز ارائه خدمت پزشکی بخش خصوصی به ایرانیان و کشورهای منطقه باشد.
دکتر هاشمی با تاکید بر این که تفاهم نامه تا زمانی که به قراداد منجر نشوند، کاری از پیش نمی برد، ادامه داد: تا کنون چندین مورد تفاهم نامه در حوزه سلامت به امضا رسیده است اما در عمل نه صادراتی انجام شده و نه سرمایه گذاری صورت گرفت است. همه کشورها برای واردات علاقه مند هستند اما برای مواردی که مد نظر ما است تا کنون حرکتی صورت نگرفته است.طبیعی است که روابط باید دو طرفه باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که کشورهای اروپایی و برخی از کشورهای آسیایی همانند ژاپن و کره توان تامین تخت های بیمارستانی را دارند، عنوان کرد: کشورهایی همانند آلمان، لهستان، فرانسه، ژاپن و کره از جمله کشورهایی هستند که در مورد تجهیزات پزشکی می توانیم با آنها سرمایه گذاری های مشترک داشته یا فرصت های سرمایه گذاری را برای آنها فراهم کنیم.
دکتر هاشمی ادامه داد: در دنیا جز کشورهای مولد، کشوری وجود ندارد که خود برای تامین تجهیزات پزشکی سنگین سرمایه گذاری انجام دهد. تا کنون بیمارتسان ها هر یک به تنهایی به تامین تجهیزات پزشکی اقدام می کردند این در حالی است که می توان در قالب سرمایه گذاری با سود قابل توجه برای تامین این تجهیزات اقدام کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که در صورت بازبینی صنعت دارویی، وضعیت صادرات داروی ایران بهبود قابل توجهی می یابد، گفت: باید با دیدی منطقه ای به تولید و صادرات دارو روی آورد.مهم؛ داشتن باور به توسعه و استفاده از فرصت های پس از تحریم است.
وی با اشاره به سرمایه گذاری 100 میلیون دلاری مشترک کشور دانمارک با ایران، این اقدام را اولین گام در توسعه سرمایه گذاری های خارجی دانست و عنوان کرد: ایران نیاز به تامین 50 آمبولانس هوایی دارد. در این مورد نیز می توان به سرمایه گذاری های مشترک روی آورد. همچنین امکان بازسازی ناوگان اورژانس کشور در قالب خرید خدمت وجود دارد.
دکتر هاشمی با تاکید بر لزوم افزایش صادرات دارو و تجهیزات پزشکی گفت: اکنون یک سال و نیم است در تلاشیم صادراتی دارویی به عراق را افزایش دهیم. در این کشور تمامی حوزه ها سیاسی محسوب می شوند اما باید خط ویژه اقتصادی با این کشور برقرار کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به صادرات دارویی 18 میلیارد دلاری یکی از کشورهای همسایه ایران به عراق ادامه داد: سهم صادرات ایران به عراق در دوره گذشته کمتر از 15 میلیون دلار بوده است. این در حالی است که توسعه صادرات ایران به کشورهایی همانند سوریه، عراق، لبنان با توجه به فاصله زیادی که ایران با این کشورها در سطح تولید دارو و تجهیزات دارد، امری است که تا کنون باید محقق می شده است.
وی با تاکید بر این که برخی از اقلام دارویی ایران با بازار بین المللی قابل رقابت است، خاطرنشان کرد: مشکل اساسی شرکت های داخلی است که تا کنون در مبادلات بین الملل ضعیف بوده و تنها به رقابت داخلی می پرداختند. سفرا و نمایندگان ایران می توانند فرصت صادرات دارو و تجهیزات پزشکی را برای ایران فراهم کنند تا هم فضای محدود داخلی به فرصتی گسترده برای سرمایه گذاران داخلی تبدیل می شود، و هم این شرکت ها در شرایط اجبار با کمپانی های بین المللی ارتقاء یابند.
دکتر هاشمی به موضوع تربیت نیروی انسانی و اعزام متخصص از ایران به سایر کشورها اشاره و اظهار کرد: در شرایط تحریم ایران رتبه اول پیوند کبد را دارد. این در حالی است که این عمل بسیار پیچیده است و در حالی که هزینه انجام آن 500 هزار دلار است با بیمه در ایران کمتر از یک هزار دلار انجام می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که سرمایه گذاری مشترک با کشورهای خارجی در حوزه سلامت می تواند ابزاری مناسب برای دیپلماسی و نزدیک کردن ملت ها به یکدیگر باشد، عنوان کرد: متاسفانه تعدادی دلال و سودجو مشکلات بزرگی را به مردم تحمیل کردند، باید تلاش کرد تا دست این واسطه ها قطع شود.
وی با تاکید بر این که حوزه پزشکی نیاز به تامین بهترین ها دارد این شیوه تامین را تفاوت حوزه سلامت با سایر حوزه ها دانست و گفت: اگر در حوزه دارو و تجهیزات مشابه داخلی وجود دارد باید ابعاد ملی را تقویت کرد در غیر این صورت باید بهترین ها را با معقول ترین هزینه تامین کرد. در نتیجه در آمریکا نیز کمپانی هایی وجود دارند که در صورت فراهم کردن فرصت می توان بازار را از دست دلال هایی که در 20 سال گذشته فعال بوده و مشکلاتی را ایجاد کرده اند، خارج کرد.
وزیر بهداشت در پایان با تاکید بر کاهش 30 درصدی هزینه های مردم در حوزه سلامت در صورت خروج دلالان از بازار دارویی، گفت: در شرایط ایجاد مقدمات توافق نامه هسته ای در زمینه تامین تجهیزات پزشکی شاهد 40 تا 50 درصد و حتی گاهی تا صد در صد کاهش قیمت ها بودیم.