شفا آنلاین>تغذیه>مضرات نمک به عنوان چاشنی اصلی در همه مواد غذایی به مراتب بیشتر از فواید آن است.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر شیخ الاسلامی متخصص تغذیه گفت :حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم است در حالی که میزان مصرف نمک
در کشور ما 2 تا 3 برابر این مقدار برآورد شده است ، یعنی اینکه،
اگر سلامت مردم دنیا بر اثر مصرف نمک تهدید می شود، این وضعیت در کشور ما
حدود 3 برابر بیشتر است و همین مسئله، می تواند نگرانی ها در ارتباط با
افزایش بیماری های ناشی از مصرف زیاد نمک را تشدید کند.
وی
افزود : افرادی که در خون شان سطح سدیم بالا و سطح پتاسیم پایین است خطر
افزایش فشار خون که خود مسبب بیماری های قلبی و سکته است، افزایش می یابد.
سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود، به طور مثال در شیر و خامه
تقریبا معادل 50 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده و در تخم مرغ تقریبا
معادل 80 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده وجود دارد. بنابراین آنچه مسلم
است، مصرف زیاد نمک با پرفشاری خون همراه می شود و همین عارضه می تواند
زمینه ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی و سکته های مغزی را سبب شود.
این
متخصص تغدیه درخصوص نمک های تصفیه شده اظهار داشت : نمک تصفیه نمکی است که
در آن ناخالصی های نا محلول مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی های محلول
مانند آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در کارخانه حذف شده است. نمک خوراکی باید
از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص
بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتری نگهداری می کنند اما نمک تصفیه نشده
به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی
دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی
، کلیوی ، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.
وی
خاطر نشان کرد : فشار خون بالا، سکته قلبی، سکته مغزی، پوکی استخوان،
سرطان معده، آسم و...، از عوارض مصرف زیاد نمک است و برای پیشگیری از این
امراض باید ، میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می کنید و همچنین مصرف
آجیل شور ، انواع فرآورده های غلات حجیم شده، چیپس، انواع شور مانند خیار
شور و کلم شور، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کم کنید ،از نمکدان در
سر سفره استفاده نکنید. درواقع می توانید برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف
نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه یا خشک مثل آویشن،
شوید، سیر، آب لیمو ترش یا آب نارنج و ..... استفاده کنید.yjc