«ییان گو»، استادیار عصبشناختی دانشگاه کلمبیای نیویورک، در این رابطه می گوید: «هر چه بیشتر به رژیم غذایی مدیترانهای پایبند باشید بیشتر میتوانید مغز خود را در برابر آتروفی مغزی (تحلیل رفتنِ مغز) محافظت کنید. نتایج این پژوهش با مطالعات پیشین سازگار است که نشان میدهد رژیم مدیترانهای، رژیمِ سالمی است.»
نتایج پژوهش های پیشین نشان داد رژیم غذایی مدیترانهای با خطر کمتر ابتلا به آلزایمر ارتباط دارد. این رژیم غذایی بر مصرف سبزیجات، حبوبات (لوبیا، نخودفرنگی، عدس)، میوه، غلات، ماهی و چربیهای اشباع نشده مانند روغن زیتون تأکید دارد. این برنامهی غذایی حاویِ مصرف کم گوشت، مرغ، چربیهای اشباعشده و فرآوردههای لبنی نیز میشود.
در این پژوهش، ۶۷۴ فرد بزرگسال را بر اساس میزان نزدیکیِ رژیم غذاییشان به رژیم مدیترانهای به دو گروه تقسیم کردند. متوسط سنِ شرکتکنندگان، ۸۰ سال بود. برای اندازهگیریِ اندازهی کلیِ مغز و ضخامت آن از مغز همهی آنها، اسکن MRI گرفته شد. آنها همچنین به پرسشنامهای درباره انتخابهای غذاییشان و الگوهای خوردنشان پاسخ دادند. پژوهشگران دریافتند اندازه مغز کسانی که از رژیم غذاییمدیترانهای پیروی نمیکردند به نسبت کسانی که از این رژیم استفاده میکردند کوچکتر است. تفاوت در اندازه مغز در طول ۵ سال فرآیند پیرشدن، جزئی بود.
پژوهشگران همچنین دریافتند مصرف بیشتر ماهی و مصرف کمتر گوشت با تحلیل هرچند اندک مغز ارتباط دارد. پژوهش دیگری نشان داده است مصرف بیشتر ماهی و سبزیجات و مصرف کمتر گوشت برای رشد سلولهای مغزی مفید است.
استادیار گو با استفاده از یافتههای پژوهش عنوان می کند خوردن حداقل ۸۵ تا ۱۴۱.۷ گرم ماهی در هفته یا کمتر از ۹۹.۲ گرم گوشت در هر روز میتواند از سلامت مغز در برابر تحلیل محافظت کند.