v
روغن کانولا (روغن کلزا) رايحه ملايمي دارد و ميتواند براي تفت دادن،
چاشني زدن به گوشت، برشته کردن يا سرخ کردن به کار رود. اين روغن براي
نخستين بار در دهه 1970 وارد بازار شد و از دانههاي گياه کلزا به دست
ميآيد.
v
روغن زيتون که يکي از اجزاي اصلي رژيم غذايي مديترانهاي است و از
زيتونهاي رسيده استخراج ميشود. نوع «فرا بکر» اين روغن از له کردن
دانههاي زيتون به دست ميآيد و رنگ و رايحه تندتري دارد. روغن زيتون «سبک»
رنگ و رايحه سبکتري دارد، اما ميزان کالريهاي آن با روغن فرا بکر مشابه
است. روغن زيتون ميتواند براي بريان کردن، کباب کردن و تفت دادن به کار
رود.
v
روغن بادامزميني که ميتواند براي تهيه کره بادامزميني خانگي و براي سرخ
کردن به روش چيني (سرخ کردن سريع سبزيهاي خردشده همراه با هم زدن مداوم
در روغن جوشان در ماهيتابه ته گود)، بريان کردن و سرخ کردن استفاده شود.
v روغن کنجد که با رايحههاي ملايم و تند در دسترس است و يک جزء اصلي در پختن انواع غذاهاي هندي، چيني و کرهاي است.
v روغنهاي مخلوط گياهي که از چندين گياه معمولا ذرت، دانههاي سويا و تخمههاي آفتابگردان استخراج شدهاند و رايحه ملايمي دارند. HealthDay