کد خبر: ۸۱۰۷۸
تاریخ انتشار: ۰۴:۲۵ - ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 12
شفا آنلاین>سلامت>تجويز و مصرف دارو در بيماران ترومايي بايد با دقت و ظرافتي بيش از باقي بيماران انجام شود.

به گزارش شفا آنلاین، چرا که بيماران و مصدومين ترومايي، مثل افراد عادي نيستند و شرايط فيزيولوژيک آنها در جذب و توزيع و دفع دارو تأثير مي‌گذارد. باقي شرايط مانند سن و جنس و وزن و شرايط متابوليسمي بيمار در نيز در اين تصميم‌گيري دخيل است.

همچنين تجويز خون و فرآورده‌هاي خوني، ظرافت و پيچيدگي‌هاي خاص در اين بيماران دارد. در شرايطي که مشخص نيست بيمار چه پيشينه دارويي دارد و موقعيت نيز بحراني و در حالت مرگ و زندگي است، فرصتي براي يافتن پيشينه بيمار نيست و ما بايد در ابتدا درمان‌ها و اقدامات حمايتي و اوليه را انجام دهيم، تا بعد باقي کارها مانند سابقه بيماري‌هاي ژنتيکي، آلرژي‌ها و باقي مسائل را يا از طريق خانواده يا از طريق آزمايش انجام دهيم. البته کودکي و بزرگسالي و چاقي و لاغري فرد که در ابتدا مشخص است و روي همه اين مسائل تأثيرگذار است.


پس از اينکه بيمار از مرگ حتمي نجات پيدا کرد و خطر تا حدي برطرف شد در آن زمان مي‌توانيم اطلاعات مورد نظر را از وي يا اطرافيانش کسب کنيم.


بنابراين در ساعات اوليه حفظ حيات بايد اقدامات اوليه و کلي را انجام دهيم و در ادامه به بررسي وجود زمينه‌هاي بيماري در بيمار به صورت طبيعي، محيطي و ژنتيکي و بررسي حساسيت‌هاي وي به فراورده‌هاي دارويي و شيميايي بپردازيم. اينها همه تکه‌هاي کوچک پازلي هستند که در ادامه در کنار يکديگر قرار مي‌گيرند و در نهايت به درمان سريع بيمار کمک مي‌کنند.

در مراحل ابتدايي ما تنها بايد به بيمار اکسيژن دهيم، لاکتوز خون را پايين بياوريم، فشار بيمار را به حد متناسبي برسانيم و بيمار را در وضعيت ثبات قرار دهيم. براي مثال فشار شرياني 65 يک صورت کلي براي افراد دارد و لازم نيست حتماً در رابطه با وي جزئيات کاملي در دست داشته باشيم تا بدانيم بايد فشار وي را به اين حد برسانيم. اما اقدامات بعدي درماني حتماً به تناسب شرايط بيمار در تغيير است.

اگر هم فردي بر اثر تروما خون زيادي از دست داده باشد و در برقراري فشار يا مسائل حياتي ديگر وي نيازمند خون باشيم، به وي حتماً ميزان معيني خون تزريق مي‌شود. البته اين تزريق در شرايطي که فرد، بيماري مزمني مانند آنمي داشته باشد بايد بررسي شود و سپس تصميم‌گيري در انتقال خون صورت بگيرد.

شرايط نشان مي‌دهد هموگلوبين بالاتر از هفت در خون بيمار، معمولاً نيازي به تزريق خون ندارد. البته استثنا هم دارد، مانند کساني که بيماري قلبي يا مغزي دارند و در اکسيژن‌رساني به بدن به مشکل برمي‌خورند. در آن زمان امکان تزريق خون به اين افراد هم بالا مي‌رود.

مجتبي مجتهدزاده

فوق تخصص فارماکوتراپي، هيئت علمي دانشگاه
علوم پزشکي تهران، بيمارستان سينا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: