شفا آنلاین>سلامت>با انتشار اخباري پيرامون وجود خميرمرغ در سوسيس و کالباس و ايجاد ممنوعيت استفاده از اين خمير در فراوردههاي گوشتي توسط وزارت بهداشت، جامعه دامپزشکان حذف خميرمرغ از سيستم توليد سوسيس و کالباس را ناممکن دانسته و آن را به ضرر اقتصاد و توليد عنوان کردند
به گزارش شفا آنلاین، اميرعلي اميري خزانهدار جامعه
دامپزشکان و متخصص بخش طيور درباره ميزان مصرف خميرمرغ و اظهارنظرها
پيرامون حذف اين ماده از فراوردههاي گوشتي گفت:
«خميرمرغ در واقع از مرغهاي تخمگذاري تهيه ميشود که به پايان عمر
بهرهوري خود رسيدهاند.
اين مرغها مانند مرغهاي گوشتي به کشتارگاهها
فرستادهشده و با رعايت کامل شرايط مانند مرغهاي گوشتي کشتار شده و ضايعات
پرهايشان جدا ميشود، سپس بستهبنديشده براي تهيه خميرمرغ ارسال
ميشوند.»
وي در ادامه از صدور مجوز توليد کنسرو مرغ از مرغهاي تخمگذار
خبر داد و گفت: «اين مرغها به دليل نوع نژاد و ماندگاري و بيتحرکيشان
بهاصطلاح ديرپز هستند و به همين خاطر به صورت خميرمرغ در سوسيس و کالباس
استفاده ميشوند.»
وي با رد امکان استفاده از ضايعات مرغ در سوسيس و کالباس
افزود: «شرکتهايي مانند سوليکو چطور ميتوانند حجم توليدشان را با ضايعات
مرغ تامين کنند يا موضوعي که درباره استفاده از گوشت گربه در سوسيس و
کالباس مطرح ميشود، به هيچوجه براي خود توليدکننده متقلب نيز توجيه
اقتصادي ندارد.»
اميري با تاکيد بر اين که خميرهاي مرغ فعلي از مرغهاي
مادر تهيه ميشود و بههيچوجه آسيبزا نيستند گفت: «تنها حاصل انتشار
اخبار تهيه خميرمرغ با ضايعات؛ ضربه به اقتصاد در اين بخش بود. زيرا اگر
شرکتهاي سوسيس و کالباس مرغهاي پايان دوره را نخرند، توليد تخممرغ بالا
ميرود که به کاهش قيمت اين محصول انجاميده و ضربه به توليدکنندگان تخممرغ
را به همراه دارد که اين چرخه حتي تا ضررهاي مالي توليدکنندگان دان مرغ
نيز پيش ميرود.»سپید