وی ادامه داد: ایران دهمین کشور در تولید تخم مرغ به حساب میآید و هماکنون سالانه 950 هزار تن تخممرغ در کشور تولید میشود بنابراین تا 10 سال آینده هیچ نیازی به سرمایهگذاری جدید در این باره نیست و باید عمده تمرکز تامین مصرف تخممرغ قرار گیرد.
دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ تصریح کرد: هماکنون ساندویچ تخممرغ نیز تولید شده است و تاکنون بالغ بر 60 هزار نوع از این ساندویچ در مدارس توزیع شده است و به مناسبت هفته جهانی کودک و نمایشگاهی در این زمینه برپا میشود روزانه 1000 ساندویچ تخم مرغ که غنی از پروتئین و انواع مواد مورد نیاز بدن است به صورت رایگان برای فرهنگسازی مصرف تخممرغ توزیع خواهد شد.
طلاکش با تاکید بر تغییر دیدگاه مدیران در مدارس برای تامین شیر و مواد پروتئینی برای دانشآموزان گفت: واقعا میتوان فقیرترین خانوادهها را نیز در زمینه تامین پروتئین مورد نیازشان با مصرف تخممرغ پوشش داد و کار سختی نیست ولی هماکنون در مدارس کشور ما شاهد فقر پروتئین هستیم در حالیکه هر فرد باید روزانه یک تخممرغ مصرف کند و یا در هفته 6 عدد تخممرغ مصرف کند.
وی با بیان اینکه مصرف سفیده تخممرغ به هر اندازه میتواند صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: هماکنون مصرف سرانه تخممرغ در ایران به طور مستقیم سالانه 140 عدد است و اگر مصرف سس و دیگر فرآوردههایی که تخممرغ دارند را به این مصرف اضافه کنیم سرانه مصرف حدود 190 عدد تخممرغ برای هر ایرانی است که باید به عدد 250 عدد تخممرغ ارتقا یابد.
دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ با اشاره به یکی از مشکلات درباره مصرف تخممرغ که مربوط به کلسترول آن است اشاره کرد و افزود: در این باره باید باورها را تغییر داد. بر این اساس با همکاری پزشکان قلب و متخصصان تغذیه کتابی را با عنوان "کلسترول غذایی" تهیه شده که درباره باورهای دیروز و دانش امروز در زمینه کلسترول تخممرغ است زیرا راهنمای تغذیهای کشور آمریکا که هر 5 سال تغییر میکند عنوان کرده است افراد باید روزانه 300 میلیگرم تخممرغ مصرف کنند و حتی کسانی هم که در زمینه مصرف تخممرغ دچار مشکل هستند باید 200 میلیگرم مصرف تخممرغ داشته باشند ولی هماکنون حتی این محدودیتها نیز برداشته شده است و افراد میتوانند به راحتی تخممرغ مصرف کنند به شرطی که چربی ترانس کنترل شود.
زردههای زعفرانی تخممرغی
دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ در ادامه با گلایه از عدم همکاریهای مناسب از طرف وزارت آموزش و پرورش برای سالمسازی مواد غذایی در بوفهها گفت: البته این مشکل آموزش و پرورش ساختاری است و دلیل آن نیز سپرده اداره بوفههای مدارس به بخشهای خصوصی است.
طلاکش همچنین در ادامه با اشاره به رونقبخشیدن ذائقه کودکان در مصرف تخممرغ افزود: در این باره با اضافه کردن ویتامین A به جیره غذایی مرغ توانستیم زرده تخممرغ را به رنگ زعفرانی در بیاوریم که همین مسئله باعث ارتقاء ذائقه کودکان در مصرف تخممرغ شده است.
تخممرغهای غنیشده با ویتامین E به کشور میآید
وی در ادامه با اشاره به تولید تخممرغهای امگای 3، از تولید و ورود تخممرغهای غنیشده با ویتامین E و اسید فولیک خبر داد و افزود: یکی از مشکلات در جامعه ما در حوزه تغذیه مربوط به خانمهای باردار و شیرده است که دچار کمبود اسید فولیک و B12 هستند که با تولید اینگونه تخممرغها این نقایص نیز برطرف خواهد شد زیرا در گذشته اسیدفولیک به آرد اضافه میشود ولی 40 درصد جذب بدن میشد ولی اسیدفولیک غنیشده در تخممرغ 90 درصد جذب بدن میشود.
طلاکش در خاتمه خاطر نشان کرد: 17 مهر روز جهانی تخممرغ با شعار "زندگی سالم با یک تخممرغ در روز" است که بر این اساس برنامههای گستردهای را به اجرا خواهیم گذاشت. به طوری که برنامههایی را با پزشکان خواهیم داشت و در ماههای آینده نیز مثلا در دی در طرح بسیج تغذیه اقدامات خاصی را برای ترویج مصرف تخممرغ به اجرا در خواهیم آورد.