کد خبر: ۸۰۰۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 03
شفاآنلاین:سلامت>صنعت داروسازی به عنوان یکی از صنایع استراتژیک نقش مهمی در سلامت و امنیت جامعه دارد و در اختیار داشتن چنین صنعتی به منزله یکی از معیارهای مهم توسعه یافتگی کشورها شناخته می شود.
به گزارش شفا آنلاین : صنعت داروی سازی در ایران طی سال های اخیر از پیشرفت علمی و فناوری مطلوبی برخوردار بوده، به طوری که رییس سازمان غذا و دارو چندی پیش اعلام کرد که شرکت های داروسازی هر سال 30 تا 50 قلم داروی جدید به بازار عرضه می کنند.
رسول دیناروند در حالی از تولید سالانه این میزان داروی جدیدی توسط شرکت های دارویی کشور خبر داد که معتقد است، کشور شاهد تولید و عرضه این تعداد دارو در سال های قبل نبوده است.
وی با اشاره به فعالیت 100 شرکت داروسازی در کشور، برخی داروهایی ارایه شده توسط این شرکت ها را بسیار مهم دانست به گونه ای که این تولیدات، حتی تا 100 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور را همراه داشته اند.

** زیر ساخت صنعت دارویی کشور در وضعیت بسیار مطلوب
رییس سندیکای صنایع و داروهای انسانی در خصوص تولیدات دارویی و صنعت داروسازی ایران گفت:صنعت دارویی ایران از نظر زیر ساخت ها وضعیت بسیارمطلوبی دارد و جزو معدود کشورهای منطقه و اسلامی است که زنجیره تولید، فناوری و دانش روز آن را از صفر تا 100 در اختیاردارد.
دکتر عباس کبریایی زاده اظهار کرد:درحال حاضر 50 درصد مواد اولیه دارویی ایران در داخل کشور تولید می شود و شرکت های تولید کننده دارویی این قابلیت را دارند که مواد اولیه جدید را در داخل کشور تولید کنند.
وی ادامه داد:درحوزه زیست دارو (داروهای بیولوژیک) وضعیت بسیار مطلوبی درکشور وجود دارد به طوری که یکی از بزرگترین تولید کننده محصولات دارویی بیوسیمیلار (بیوژنریک) در جهان هستیم و دانش فنی این داروها را از مواد اولیه تا مصرف را در اختیار داریم.
بیوژنریک یا بیوسیمیلار به داروهایی گفته می شود که کاملاً مشابه با داروهای بیولوژیک تولید شده توسط سازنده اولیه که برای اولین بار روش تولید آنرا ابداع کرده است، می باشد.
رییس سندیکای صنایع و داروهای انسانی به زیر ساخت های این صنعت اشاره کرد و افزود:سالانه نیمی از داروهای وارداتی توسط صنایع داخلی فرمولاسیون و در داخل تولید می شوند.

***پایین بودن قیمت داروهای تولید داخل کشور
وی به پایین بودن قیمت داروهای تولیدی در داخل کشور اشاره کرد و اظهارکرد:قیمت تولید داروهای ژنریک در کشور نسبت به کشورهای منطقه حدود پنج تا هفت برابر کمتر است.
کبریایی زاده یادآور شد:داروهایی که در ایران تولید می شود با برخورداری از نظام حمایتی و پشتیبانی دولت، قیمت آن پایین تر و لذا امکان دسترسی مردم به داروهای گران قیمت خارجی توسط صنایع ایران با قیمت بسیار کمتر فراهم می شود.
کبریایی زاده افزود:با توجه به میانگین قیمت دارو ، ارزش یک واحد داروی وارداتی 12 تا 16 برابر از داروی تولید داخل گران تر بوده است و این نسبت در سال 92، 12 برابر و در سال 93 حدود 16 برابر بوده است.

*** افزایش صادرات تا 500 میلیون دلار در سه سال آینده
کبریایی زاده به افزایش صادرات دارو تا 500 میلیون دلار تا سه سال آینده اشاره کرد و گفت:با برنامه ریزی سندیکا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که صورت گرفته است، توسعه توانمندی صادراتی شرکت داروسازی ایرانی هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد:البته امیدواریم در یک برنامه 4 ساله تا قبل از سال 1398 صادرات را بیش از واردات افزایش دهیم و این وضعیت در صنعت داروسازی به راحتی امکان پذیر است.
وی توضیح داد:با توجه به زیر ساخت های مناسب ایران در صنایع داروسازی ظرفیت های بسیاری در منطقه و فرامنطقه حاصل شده است و یکی از برنامه های محوری سندیکا مقوله صادرات است که تلاش می کنیم با همکاری اتاق بازرگانی بتوانیم داروهای ایرانی را به عنوان کالای قابل عرضه به کشورهای دنیا صادر کنیم.
به گفته وی درحال حاضر صادرات دارویی به عراق،کشورهای آسیای میانه، افغانستان،روسیه و اوکراین انجام می شود و اخیرا اقداماتی در زمینه صادرات داروهای بیوسیمیلار به ترکیه صورت گرفته و فرآیند انتقال دانش فنی به ترکیه و پاکستان در حال انجام است.

***مهمترین چالش صنعت داروسازی
وی گفت:یکی از بزرگترین چالش ها و مشکلات صنعت داروسازی کشور تامین نقدینگی و تاخیر در پرداخت بدهی سازمان های بیمه گر است.
وی از دولت خواست برای تامین نقدینگی تدابیر لازم را اندیشیده تا در آینده برای افزایش تولیدات دارویی در کشور با مشکلات کمبود نقدینگی مواجه نشوند.
به گفته وی صنعت داروسازی در ایران بیش از 150 میلیون دلار صادرات دارد و این میزان تا 500 میلیون دلار قابل افزایش است و هدف ما رسیدن به 500 میلیون دلار در 3 سال آینده است.

***کیفیت مناسب داروهای ایرانی
دکتر جلیل سعیدلو رییس انجمن داروسازان تهران نیز در باره کیفیت داروهای ایرانی گفت:سالیان سال به خصوص پس از انقلاب اسلامی داروهای تولید داخل از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند و اثر بخشی این داروها نیز تاکنون به اثبات رسیده است.
وی اضافه کرد:تمامی تولیدات دارویی داخل از مواد اولیه تا مراحل تولید از نظر کیفی در آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو صورت می گیرد.
رییس انجمن داروسازان تهران در پاسخ به این سوال که چرا مردم داروهای خارجی را نسبت به ایرانی ترجیح می دهند، افزود:متاسفانه برخی تصور می کنند که کیفیت داروهای خارجی نسبت به ایرانی بهتر است اما در واقع این تصور اشتباه و به صراحت می توان گفت که کیفیت داروهای ایرانی در اثربخشی بر روی بیماران به اثبات رسیده است.

***صادرات 200 میلیون دلاری دارو
سعیدلو با اشاره به اینکه قیمت داروهای داخلی در مقایسه با نوع خارجی بسیار پایین است،گفت:برای خرید داروهای خارجی باید حدود 7 تا 10 برابر نوع مشابه داخلی هزینه بیشتری پرداخته شود که می توان این میزان را صرف اشتغالزایی و تولید کرد.
رییس انجمن داروسازان تهران اضافه کرد:صادرات دارو در سال گذشته 200 میلیون دلار بود و بیش از 95 درصد داروها در کشور تولید و در اختیار مردم قرار می گیرد.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: