کد خبر: ۷۹۲۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - 2015September 27
شفا آنلاین>اجتماعی>گاهی کودک به دلیل ترس از مدرسه و دوری از خانواده دچار اضطراب شدید و حتمی عوارض جسمی می‌گردد.

به گزارش شفا آنلاین، با شروع مدارس بعضی‌ها آنقدر خوشحال بودند که این تجربه‌ی جدید برایشان لذت‌بخش بوده و بعضی‌ها آن‌قدر ناراحت که از این روز جز گریه و بهانه‌جویی‌ها چیز دیگری به یادشان نمی‌آید. اما در کنار این اشک‌ها و لبخندها گاهی کار به جاهای باریک می‌کشد و کودک به دلیل ترس از مدرسه و محیط جدید و دوری از خانواده دچار اضطراب شدید و حتی عوارض جسمی هم می‌شود. اما پدرها و مادرها چگونه می‌توانند در این روز سخت کودکان‌شان را همراهی کنند؟
مادران کلاس‌اولی‌ها به گوش باشند
دکتر علی باجلان روان‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص علل اضطراب جدایی در کودکان سال اولی در روز اول مدرسه گفت: عوامل مختلفی برای اضطراب جدایی کودکان در روز اول مدرسه وجود دارد. گاهی وابستگی شدید کودک گردد و گاهی نیز مادران اضطرابی که نمی‌گذارند کودک از کنار آن‌ها تکان بخورد و خود را تنها راه نجات کودک و تنها کسی که کودک می‌تواند به او اعتماد کند، وانمود می‌کنند و باعث ایجاد وابستگی و حس اضطراب برای کودک در زمان جدایی از مادر می‌شوند.

وی افزود: از علل دیگر که می‌تواند موجب اضطراب جدایی کودک شود، یادگیری از طریق والدین و اطرافیان است به گونه‌ای که بعضی والدین و اطرافیان و یا بچه‌های سال بالایی از خاطرات تلخ و بد مدرسه تعریف می‌کنند و کودک یاد می‌گیرد که مدرسه جای خطرناکی برای او است و احساس ناامنی و اضطراب می‌کند و نهایتاً برخی کودکان توانایی و مهارت ارتباط برقرار کردن با دیگران را ندارند و یا اعتماد به نفس پایین و قرار نگرفتن در محیط‌های اجتماعی موجب منزوی و گوشه‌گیر شدن آن‌ها گردیده است. همه‌ی این عوامل دست به دست هم می‌دهند و موجب اضطراب جدایی در کودک در روز اول مدرسه می‌شود.

استقلال کودک پلی برای گذر از اضطراب
دکتر علی باجلان در خصوص راه‌های کاهش میزان استرس کودک در روز اول مدرسه اظهار کرد: اولین گام برای کاهش اضطراب کودک در روز اول مدرسه، کم شدن وابستگی کودک به والدین است لذا والدین باید به کودک مسئولیت بدهند تا به تنهایی از پسِ کارهای خود بر بیاید مثلاً به تنهایی خرید کند، با بچه‌های دیگر بازی کند .... . دومین گام گفتن خاطرات شیرین و خوب از دوران مدرسه برای آرامش ذهنی و روانی کودک است که باید یک فضای مجازی از مدرسه را برای کودک به تصویر بکشیم.

کودک‌تان را برای رفتن به مدرسه آماده کنید
باجلان ادامه داد: راهی که برای کاهش اضطراب در بزرگسالان هم توصیه می‌کنیم، قرار گرفتن در محیط واقعی و آشنا شدن با محیط مدرسه ببریم تا در مدرسه بازی کند و کلاس‌ها را ببیند تا از این طریق آمادگی ذهنی و روانی برای کودک فراهم گردد. والدین می‌تونند با تنظیم ساعات خواب کودک از یک ماه قبل از شروع مدارس و خریدن لوازم تحریر و وسایلی که جذابیت داشته باشد، انگیزه‌ی کودک را برای رفتن به مدرسه افزایش بدهند.
 
از همراهی تا کاهش اضطراب
باجلان در پایان گفت: حضور والدین سر کلاس و در کنار کودک می‌تواند بر کنترل استرس و اضطراب کودک موثر باشد که به آن در روان‌شناسی تداعی می‌گویند یعنی وقتی با فردی که با او ارتباط خوبی داریم، وارد محیطی می‌شویم، موجب کاهش اضطراب و استرس‌ ما می‌گردد. اما برای این‌که کودک به بودن والدین در کنار خود عادت نکند هر بار باید زمان در کنار او بودن را کم کنیم و فاصله‌ی خود را از کودک بیشتر کنیم تا این وابستگی به تدریج کم شود.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: