به عقیده ی محققان Health Sciences Institute پیتزا حاوی ترکیبی مفید به نام لیکوپن است. البته لیکوپن در سس گوجه فرنگی وجود دارد که در مصرف پیتزا به وفور استفاده ميشود. لیکوپن یک آنتیاکسیدان قوی است که به مقابله با برخی سرطانها و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند در نتیجه توصیه میشود که پیتزا را با سس گوجه فرنگی فراوان میل کنید. البته محققان این موسسه بر این عقیده هستند که پیتزا نیز مانند هر ماده غذایی زمانی مفید خواهد بود که به اندازه مصرف شود. این محققان معتقدند که مصرف چند برش پیتزا در هفته و یا هر از گاهی یک پیتزای کامل مشکلی ایجاد نکرده بلکه برای بدن نیز مفید است. به عقیده متخصصان لیکوپن زمانی که گرم باشد بیشتر جذب بدن میشود بنابراین نمیتوان روی پیتزای سرد زیاد حساب کرد.
بازهم پای سس گوجه فرنگی در میان است. به عقیده محققان این سس علاوه بر داشتن خواص ضدسرطانی (به خصوص سرطان پروستات) سرشار از ویتامین C نیز هست بنابراین قادر است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. بنابراین به نظر میرسد اگر پیتزایتان را با سس گوجه فرنگی فراوان میل کنید از سرماخوردگی در امان خواهید بود. البته باز هم راز اصلی دریافت این خاصیت در رعایت حد تعادل است. نتایج پژوهشی که در دانشگاه آریزونا انجام شده است نشان میدهد افزودنپونه کوهی به سس باعث تحریک خواص آن شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. یکی از ترکیبات باخاصیت پونه ی کوهی، «کارواکرول» است که برای محافظت از کبد و کنترل قند خون مفید است.
سالم بودن پیتزا به موادی بستگی دارد که روی آن می ریزید. به عقیده متخصصان استفاده از مواد غذایی نامناسب، زیاده روی در افزودن آنها و یا زیادهروی در مصرف پیتزا رویه نادرستی است و آن را از رده غذاهای سالم خارج میکند. استفاده از پنیر زیاد، سوسیس و کالباس، نانهای ضخیم به نفع شما نخواهد بود. به جای نانهای ضخیم از نانهای نازک تهیه شده از آرد سبوسدار استفاده کنید. غلات کامل باعث سیری زودهنگام میشود و به کاهش خطر سکته مغزی و دیابت کمک ميکند. از مواد سالم دیگری مانند مرغ، پنیر پارمزان، سیر، گوجه فرنگی، قارچ، ماهی و غیره برای تهیه ی پیتزایتان استفاده کنید.
مسئله حائز اهمیت در خصوص پیتزا این است که حاوی گروههای غذایی مختلفی است. پیتزا حاوی میوه و سبزیجات (اسفناج ، قاچ ، ذرت ، زیتون ، گوجه فرنگی، بروکلی ، فافل دلمه ای و غیره) محصولات لبنی (پنیر)، گوشتهای کم چرب (مرغ، ماهی و غیره) و غلات (نان) است. بنابراین نیازی نیست که خودتان را از این غذای مناسب محروم کنید. تنها کاری که نباید انجام دهید استفاده از سوسیس و کالباس و افزودن پنیر خیلی زیاد است. همچنین نباید در مصرف پیتزا زیادهروی و به بهانه مفید بودن آن هر روز پیتزا میل کنید.
اگر در تهیه پیتزا از ترکیبات مفید استفاده کنید برای مغزتان مفید است. اسفناج یکی از منابع غنی فولاسین است که باعث بهبود جریان خون در مغز میشود. نتایج پژوهشی که در سال 2015 در هافینگتون پست به چاپ رسیده است نشان میدهد که مصرف روزانه اسفناج باعث به تأخیر افتادن روند زوال قدرت ذهنی در افراد سالمند میشود. به خاطر اینکه این سبزی مفید حاوی ویتامین K است. علاوه بر این مواد خوشمزه روی پیتزا باعث ایجاد لذت در مغز میشوند. به عقیده ی محققان Undergraduate Journal of Science برخی مواد غذایی روی میزان سروتونین بدن تأثیر گذاشته و باعث بهبود خلق و خوی میشوند. زمانی که میزان سروتونین در مغز افزایش مییابد افراد احساس بهتری پیدا میکنند. اسفناج جزو سبزیجاتی است که ترشح سروتونین را تحریک میکند. علاوه بر آن شیر به عنوان یکی از ترکیبات پنیر پیتزا نیز همین خاصیت را دارد.
پیتزا بسیار ساده و سریع تهیه میشود. آماده کردن آن در منزل این حسن را دارد که خودتان به راحتی تمام مواد و ترکیبات آن را کنترل میکنید. آستینها را بالا بزنید و هر ماه یک تا دو بار پیتزای خانگی تهیه و میل کنید. تا میتوانید از سبزیجات تازه در تهیه پیتزایتان استفاده کنید. خلاقیت به خرج دهید و از ترکیب مزه ها نترسید.آویشن وپودر زیره را فراموش نکنید. ماهی و مرغ بهترین گوشتهای ممکن برای تهیه یک پیتزای سالم و کم کالری هستند. اگر فرزندتان لب به ماهی نمیزند تهیه پیتزا به کمک تن ماهی یا ماهی آزاد و غیره جزو خلاقانهترین و بهترین شیوهها برای مصرف ماهی است. در هر حال به جای اینکه خودتان را از ترس دریافت کالری یا چربی بیشتر از خوردن پیتزا محروم کنید بهتر است با حفظ تعادل و تهیه آن در منزل یک غذای خوشمزه و البته باکیفیت میل کنید.
you
very
much