به گزارش شفا آنلاین : حسن موسویچلک اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که بیش از دو دهه کشور درگیر آن شده موضوع بیماری ایدز است. بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت تا پایان سال 93، 29 هزار فرد مبتلا به این ویروس در کشور شناسایی شدند که این آمار به صورت تجمیعی از 65 تاکنون است.
وی ادامه داد: از تعداد مذکور 12 درصد از مبتلایان زن و بقیه مرد هستند، البته این آمار مربوط به افراد شناسایی شده است و سازمان بهداشت جهانی معمولاً این آمار را با ضریب چهار یا پنج در نظر میگیرد. بالاترین مورد مبتلا به ویروس ایدز همچنان از طریق اعتیاد و استفاده از سرنگ آلوده است و ابتلا از طریق ارتباط جنسی در رتبه بعدی با 14 درصد قرار میگیرد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی همچنین گفت: موج چهارم شیوع ایدز به صورت تلفیقی از رفتار پرخطر جنسی و اعتیاد در جریان است، افرادی که در سال 93 شناسایی شدند 43 درصد از طریق اعتیاد و 37 درصد از طریق رابطه جنسی به این بیماری مبتلا شدهاند اما با رصد آمارها هر چه به سالهای اخیر نزدیک میشویم ابتلا از طریق رفتار پرخطر جنسی افزایش مییابد و موضوع ایدز بحرانیتر میشود. در سال 93، 27 درصد از مبتلایان زن بودند و این نشان میدهد روند این بیماری در حال تغییر مسیر به سمت زنان است.
وی تصریح کرد: ما در حوزه اعتیاد و مواد مخدر توانستیم آسیبها راکاهش دهیم چون بعد از مدتی شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه این موضوع را پذیرفت و برای درمان و کاهش آن اقدام کرد اما در حال حاضر به دلیل اینکه ابتلا به ایدز از دو راه اعتیاد و رفتار پرخطر جنسی است در مقابل آن مقاومت وجود دارد و این مقاومتها ناشی از شرایط فرهنگی و اجتماعی است.
موسویچلک در پایان گفت: ما در موضوع بیماری ایدز نباید مقاومت نکنیم، باید آموزش رابطه جنسی سالم و خدمات بهداشتی را در این حوزه افزایش دهیم ما باید آموزش روابط زناشویی سالم بدهیم و بدانیم اگر تدبیر نکنیم این بیماری افزایش مییابد.
تسنیم